This version of the page http://www.ugcc.org.ua/351.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-14. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 19.10.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Жовтень 2008 - 19.10.2008

19 жовтня 2008 року

Неділя 18-а по Зісл. Святого Духа.

Cв. і славного ап. Томи
.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святий Тома

Святий Тома на прізвисько Близнюк був одним із 12 Христових апостолів. Св. євангелист Іван говорить про нього як про відважного апостола, який виявив готовність померти разом з Христом, кажучи: "Ходімо й ми з Ним, щоб разом умерти" (Ів. 11, 16). Християнам він відомий як Тома невіруючий. Крім цього його ще називають пізнім Томою, бо він запізнився на дві важливі події. Не було Томи, коли воскреслий Ісус явився зібраним апостолам в день Свого воскресіння. Вісім днів після цього Тома, побачивши Ісуса і доторкнувшись Його святих ран, заявив віру у Нього словами: "Господь мій і Бог мій!". Другий раз він запізнився, згідно з усним переданням Церкви, на похорон Пресвятої Богородиці. Але завдяки йому ми знаємо, що Мати Божа була взята на небо разом з тілом і душею. Коли апостоли на прохання Томи відкрили гріб, то побачили там тільки квіти і почули спів ангелів. Тома був апостолом в Індії, де ширив Христову віру і помер мученицькою смертю.

2 послання ап. Павла до Коринтян 9, 6-11

Браття, aле я кажу: хто скупо сіє, скупо буде жати; хто ж щедро сіє, той щедро буде жати. Нехай дає кожний, як дозволяє серце, не з жалю чи примусу: Бог любить того, хто дає радо. Бог може вщерть збагатити вас усякою благодаттю, щоб ви всього мали завжди подостатку та щоб вам ще зосталось на всяке добре діло, як написано: Розсипав, дав убогим; щедрість його триває вічно. Той, що дає насіння сіячеві і хліб на поживу, помножить і ваше насіння та зростить плоди вашої щедрости, щоб ви у всьому збагатилися всякою щедротою, яка через нас складає Богові дяку.

Євангеліє від Луки 5, 1-11

В той час, коли стояв Ісус біля Генезаретського озера, побачив два човни, що стояли, край озера; рибалки вийшли з них і полоскали сіті. Ісус увійшов в один з човнів, що належав Симонові, і попросив його відплисти трохи від землі, а Сам, сівши, з човна почав навчати народ. Коли Він перестав говорити, сказав до Симона: Відчали на глибінь і закиньте ваші сіті на ловитву. Озвався Симон і каже: Наставнику, всю ніч ми трудилися, і нічого не піймали, але на Твоє слово закину сіті. Так вони і зробили, і піймали велику силу риби, і їхні сіті почали рватися. Тоді вони кивнули до своїх приятелів, що були в другім човні, щоб ті прийшли і помогли їм. Прийшли вони і наповнили обидва човни, аж почали потопати. Побачивши це, Симон Петро припав до стіп Ісуса і каже: Відійди від мене, Господи, бо я грішний чоловік. Жах бо великий огорнув його й усіх, що були з ним, від ловитви риб, що їх піймали, як також і Якова та Івана, синів Заведея, які були спільниками Симона. Ісус промовив до Симона: Не бійся! Віднині будеш ловити людей. І, витягши човна не берег, кинули все, і пішли слідом за ним.


Диявол в ангельській личині

Диявол, що перекинувся в ангела світла, з'явився перед одним із святих Отців Пустелі і сказав:

– Я – архангел Гавриїл, і послав мене до тебе Всемо­гутній.

Монах відповів:

– Подумай ще раз. Мабуть, тебе послано до когось ін­шого. Я не вчинив нічого, щоб заслужити на відвідини ангела.

Після цих слів диявол зник і ніколи більше не посмів підійти до монаха.

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за здоров'я для Лариси і Митрофана;
- за Боже благословення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за здоров'я, мир і спокій у сім'ї Петра та Людмили;
- за здоров'я та Боже благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї;
-
за Боже благословення для Руслана і Лесі;
- за здоров'я та Боже благословення Тараса, Марії, Лесі, Олі
;
- за оздоровлення Ольги, Володимира. Щасливе подружнє життя Юрія та Ірини. Щасливу долю Уляни, здоров'я Наталії з дитиною
;
- за здоров'я та Боже благословення для Анни, Руслана
;
- за здоров'я Сергія, Ореста, Марії, Мар'яни, Оксани та Ярослава
;
- за Божу допомогу та благословення для Галини і її сім'ї
;
- за добру долю для Ірини;
за здоров'я душі і тіла Олександра, Лесі, Юлі;
- за навернення Люби
.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт