This version of the page http://www.ugcc.org.ua/323.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-14. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 28.09.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Вересень 2008 - 28.09.2008

28 вересня 2008 року

 

Неділя 15-а по Зісл. Святого Духа.

Посвяття Воздвиження чесного і животворного Хреста.
Св. вмуч. Микити.

 

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святий Микита

Святий Микита жив у IV ст. і був за походженням ґотом. У молодості навернувся до Христової віри і був згодом висвячений на священика. Атанарик, король остроґотів, криваво переслідував християн. Він примушував християн поклонятися поганському божкові, а хто відмовлявся, той вмирав мученицькою смертю. Микиту, який відважно проповідував святу віру в правдивого Бога, навертав поган до Христа і кріпив християн своїм прикладом. Ідолопоклонники спалили його живцем 378 року.


2 послання ап. Павла до Коринтян 4, 6-15

Браття, Бог, який сказав: нехай із темряви світло засяє, освітлив серця наші, щоб у них сяяло знання Божої слави, що на лиці Ісуса Христа. Ми маємо цей скарб у глиняних посудинах, щоб було видно, що велич сили є від Бога, а не від нас. Нас тиснуть звідусіль, але ми не пригноблені; ми в труднощах, та ми не втрачаємо надії; нас гонять, та ми не покинуті; ми повалені, та не погублені. Увесь час носимо в тілі смерть Ісуса, щоб і життя Ісуса в нашім житті було явним. Нас бо ввесь час живими віддають на смерть задля Ісуса, щоб і життя Ісуса було явним у нашім смертнім тілі. І так смерть діє в нас, а життя у вас. Та маючи той самий дух віри, про який написано: Я вірував, тому й говорив, і ми віруємо, тому й говоримо; бо знаємо, що той, хто воскресив Господа Ісуса, воскресить і нас з Ісусом і поставить з вами побіч себе. Бо все це ради вас, щоб благодать, множачись через багатьох збагатила дяку на славу Божу.

Євангеліє від Матея 22, 35-46

В ті дні один законовчитель приступив до Ісуса і спитав Його, спокушаючи: Учителю, котра найбільша заповідь у законі? Він сказав до нього: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, і всією думкою твоєю: це найбільша і найперша заповідь. А друга подібна до неї: Люби ближнього твого, як себе самого. На цих двох заповідях стоять увесь закон і пророки. Коли фарисеї були вкупі, Ісус спитав їх: Що ви думаєте про Христа? Чий Він син? Кажуть Йому: Давидів. Він до них мовить: Як же Давид у натхненні називає Його Господом, кажучи: Господь промовив Господеві Моєму: Сиди праворуч Мене, доки не покладу ворогів твоїх підніжком ніг твоїх. Коли, отже, Давид Його називає Господом, як Він може бути його сином? Ніхто не міг Йому відповісти ні слова. І від того дня ніхто не важився більше Його питати.


Поль Сезан

Святість, як і велич, не усвідомлює себе.

Протягом тридцяти п'яти років Поль Сезан жив непомітно для інших, даруючи світові свої шедеври, які віддавав сусі­дам, котрі ні про що не підозрювали. Такою великою була його любов до своєї роботи, що він і думки не допускав про своє визнання, ані не підозрював, що одного дня на нього будуть дивитися як на батька модерного малярства.

Своєю славою Сезан завдячує одному паризькому торго­вому агенту, який випадково побачив деякі його картини, потім зібрав певну їх кількість і представив мистецькому світові як першу виставку художника. Світ був просто вражений відкриттям такого майстра.

Маестро також був вражений. Він прийшов у художню галерею, опираючись на руку свого сина, і не зміг стримати здивування, коли побачив, що виставляються його картини. «Поглянь, – сказав він, звертаючись до сина, – вони позапихали їх у рамки!»

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за Боже благословення для Віктора, Олександра, Галини, Петра, Каземіра, Світлани, Олени, Оксани, Віри;
- за Боже благословення для Михайла, Олени, Настасії, Маркіяна, Миколи, Ольги, Володимира, Евеліни, Ілони, Геннадія, Ярослава, Марти, Марти, Ірини, Галини, Михайла, Світлани, Світлани;
- за упокій Петра, Юстини, Миколи, Василя, Кулини, Миколи, Івана, Матрони;
- за упокій Михайла, Марії, Тетяни, Анни, Петра, Станіслава, Данила, Меланки, Стефи, Михайла, Гриня, Василя, Йосифа;
- за упокій Михайла, Марії, Миколи, Людмили, Валентини, Антона, Єфросинії, Олексія, Семена, Єви;
- за упокій Василя, Емілії, Богдана, Лідії, Віктора, Михайла, Наталії, Зінаїди, Михайла, Миколи, Миколи;
- за здоров'я душі, тіла Тетяни і Вадима, мир, злагоду в їх сім’ї, любов між ними і за те, щоб Господь Бог дав їм дитину;
- за здоров'я душі, тіла Михайла, мир, злагоду , щоб Господь Бог дав Михайлові роботу;
- за упокій Нелі, Луня;
- за Боже благословення для священників Романа, Романа, Івана, Андрія, Миколу, Тимотея, Володимира, Юрія;
- за Боже благословення для сестер Емілії, Бернадети, Ольги, Володимири;
- за упокій воїнів ОУН, УПА, запорізьких козаків знищених Катериною II та душі в чистилищі українського народу;
- за упокій душ, які померли під час голодомору;
- за Боже благословення для готельного бізнесу Михайла, Світлани.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт