This version of the page http://www.ribalemo.org.ua/poradu/kasha9.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-14. The original page over time could change.
Підгодівля,принада,насадка. www.ribalemo.org.ua


Українська Банерна Мережа


***
    Свіжу білу м'якушку хліба, два варених жовтки, картоплю вимішують у невеликій кількості води до однорідної маси, здобрюють її кількома краплями рослинної олії.
***
Рецепт прикормки для глибоководних риб при ловлі в стоячій воді: мелені сухарі — 4 частини; толокно — 2; молота макуха — 1; молота глина — 1; мотиль дрібний або рубані черв'яки — 5; опариш — 2. Компоненти змішують у відрі сухими, потім змочують водою з водойми, де будете ловити, зліплюють кім'яхи величиною з яблуко. При ловлі на течії всі складові беруться в пропорції: 5:3; 1:1; 5:3.
***
Рецепт прикормки для верховодних риб: мелені сухарі —З частини; толокно — 2; молота макуха — 1; сухі дафнії — 1; олія — 0,2: суха кров — 0,2; мотиль —5; дрібний опариш —2.
***
Серед липневих наживок для коропа найліпша — спресована макуха.
***
Риба не терпить запаху нікотину. Ті, хто палить, перед тим, як брати в руки приманку, повинні мити руки.
***
Попереджуйте прокисання рослинних приманок, додаючи до них трохи саліцилової кислоти,
***
Старайтеся надати приманкам на гачку природного вигляду. Неправильно насаджена принада для риб підозріла.
***
Не залишайте приманку з тіста і каш відкритою. Кілька краплин дощу чи роси можуть її розмочити.
***
Не залишайте черв'яків у відкритій банці без землі чи моху. Вони швидко розповзуться, особливо перед дощем.
***
Постійно контролюйте стан мальків і живців (якщо вони у відрі). За перших ознак кисневого голодування змінюйте чи аеруйте воду. Тримайте відро у тіні.
***
Не можна використовувати як живців риб, які в даній водоймі не водяться. На це потрібен дозвіл органів рибоохорони.
***
Черв'яки добре зберігаються в пінопластових коробках, якщо на дно такої коробки покласти шар сирих водоростей, насипати шар перегною й зверху покласти водорості.
***
Наживка з макаронів готується так: макарони-рожки варять хвилин 40, воду зливають і місять тісто, додавши муку, до однорідної маси.
***
Хрущ — добра наживка для великої риби. Особливо жадібно бере його голавль. Треба пам'ятати, що жук повинен бути живим, рухливим, що залежить від правильності наживления його на гачок. Великому головню треба наживляти двох-трьох хрущів на великий гачок. Де і як здобувають цю наживку? У червні на узліссі в теплі вечори можна спостерігати плавний політ хрущів. Високо жуки не піднімаються, кружляють між кронами дерев. Тут їх можна ловити сачком або знімати з гілок дерев. Однак найкраще за все полювати вранці, поки хрущі мляві. Трусоніть стовбур молодого дерева, і жуки, якщо вони є на гілках, обов'язково впадуть на землю. Хрущі живучі. Якщо їх зберігати в коробочці зі свіжим листям і травою, оберігаючи від прямих променів сонця, вони житимуть кілька днів.
***
Для густерки, плотви, йоржа доброю приманкою можуть бути товчені сухарі, змішані з крихтами хвої.
***
В'язь найкраще ловиться на горох, але годиться для цього горох не всякий, а так званий «мозковий», або цукровий, зморщений.
***
Добувши восени з стоячої або малопроточної водойми пучок водяної рослинності, можна виявити рухливих, очкастих личинок бабки-каракатиці. Від них не відмовиться й біла риба, й хижаки.
***
«Мозковий» горох розмочують у воді кімнатної температури протягом 7—9 годин, а то й півдоби, до розпрямлення зморщок і набубнявіння. Потім, туго зав'язавши в капронову панчоху, його варять на невеликому вогні годину-півторн до готовності, промивають у холодній воді й загортають у вологу ганчірку. Насаджують горох, проколюючи жалом шкірку між двома його половинками. Ловлять ляща, в'язя, сазана, коропа, головня.
***
Знамениту макуху буває важко нині дістати. Її можна замінити сумішшю тіста з товченими конопляним, лляним чи соняшниковим насінням у пропорції: дві третини борошна, третина насіння. З цієї густої маси робиться корж потрібної товщини, який загортається в ганчірку, кладеться поміж двох дощок й притискується невеличким тягарем. Коли цей стиснений корж добре висохне, його можна різати на шматочки, на які бере добре і короп, і головень, і в'язь та і інша біла риба.
***
Густий відвар столового червоного буряка з цукром буде добрим барвником для насадок рослинного походження та черв'яків опаришів.
***
Наживку з кукурудзяних паличок роблять, проваривши 5— 6 їх пригорщі 20—25 хвилин, дають охолонути й змішують з хлібною м'якушкою. Беруть кукурудзяну кашу, приготовлену таким чином, плітка, краснопірка, карась, короп.
***
Плотву, головня можна ловити на личинку колорадського жука.
***
Добре використовувати для привади риби електричну лампочку без цоколя з посадженими всередину мотилями чи мальками, встановивши «акваріум» за 10 см від мулистого дна.
***
Іноді в тісто варто додати трішки перетертого часнику, щоб плотва, карась, короп чи сазан зацікавилися наживкою.
***
Рачка-бокоплава (мормиша) добувають, опустивши на мотузці в лунку старого віника чи жмут соломи. За кілька годин його набивається достатня кількість. Клює на мормиша вся біла риба. Щоб він довше жив на гачку, наживляють мормиша зі спинки, вздовж тіла.
***
Червона стрічечка від упаковки цигарок, довжиною 2 см, зігнута пополам, нанизана на мормишку, може деколи з успіхом замінити мотиля.
***
Щоб черв'як у воді ворушився, перед тим, як закинути наживку, треба акуратно притиснути двома пальцями вільну від гачка головку черв'яка.
***
За годину-дві до риболовлі візьміть дві столові ложки свіжого молока, дві столові ложки води, чверть чайної ложки меду, Дві столові ложки манки, перемішайте все це й заваріть на дуже малому вогні, поки не загусне. Охолодіть. Потім візьміть стільки ж м'якушки чорного свіжого хліба й перемішайте з отриманою кашею до однорідної маси. Щоб вона не висихала, по. кладіть у целофановий мішечок. Насадка добре триматиметься на гачку, а ловити на неї можна будь-яку білу рибу, найкраще — карася, плотву.
***
На листках молодих дубків іноді можна помітити калли — кульки, схожі на ягоди червоної смородини. В середині них — маленькі білі личинки, відмінна наживка для плітки, окуня тощо. Збирати їх найкраще з листям і тримати у відкритих, скляних банках. Наживляти личинок треба обережно, на гостре жало.
***
Мотиля треба насаджувати впоперек другого від голови сегмента, обережно насуваючи на цівку гачка, так він довше збережеться й не витече.
***
Черв'яків можна зберігати у великому нефарбованому й неглазурованому горщику для квітів, наповненому наполовину промитим і віджатим мохом. Мох треба міняти щомісяця. Горщик треба обв'язати марлею, бо перед дощем черв'яки можуть повилазити назовні.
Повернутись    [9]    Дальше


 
©2006 Усі права застережено
При використанні матеріалів сайту обов'язковий гіперлінк на www.ribalemo.org.ua
пародонтит лечение - разумные цены Прочитать здесь
Сайт месяца! Быстрая аренда микроавтобуса , аренда автобуса. Прочитать здесь
Наши партнеры: Выбрать и купить диван , мягкую мебель, шкаф и шкаф-купе. в любое удобное для Вас время Прочитать здесь
ООО «ТРАНСАЭРО ТУРС ЦЕНТР» паломнический тур по израилю недорого