Четвер, 12 Листопада 2009
<<Назад

Полохало: “В освіті не має бути політики”

Анастасія Бродзянська

Комітет з питань науки і освіти планує в липні прийняти проект нової редакції Закону України «Про вищу освіту» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в першому читанні.
Голова Комітету Полохало Володимир наголосив, що «є домовленості з головами всіх депутатських фракцій, які представлені в парламенті. про підтримку цього законопроекту”. Він додав - “Тут не має бути політики”.
Про це йшлося 9 червня на “круглому столі” з обговорення нової редакції Закону, організованому Комітетом з питань науки і освіти.
Зазначалось, що “головним пріоритетом цього закону є вдосконалення правового забезпечення вищої освіти», що забезпечить успішний інтеграційний процес України у світовий та європейський освітні простори.
“Круглі столи” відбулися уже в Києві, Харкові, Сімферополі, Одесі, під час яких Комітет отримав ряд пропозицій та зауважень від керівників та колективів вищих навчальних закладів. Це дасть змогу створити модернізований закон «Про вищу освіту», який є таким необхідним Україні.
Володимир Полохало висловив занепокоєння, тим фактом, що кожний четвертий, хто закінчив аспірантуру виїжджає за кордон. “Ми втрачаємо фахівців, зокрема, технічних спеціальностей. Це велика проблема для країни”.
Він також підкреслив, що в Україні немає закону про післядипломну освіту.
Під час “круглого столу”, зокрема, зазначалось , що зовнішнє незалежне оцінювання це найбільш радикальна і найбільш резонансна реформа в історії системи освіти в Україні.

11.06.2008,17:50     
питання тижня
Хто з кандидатів на посаду президента може найбільше постраждати через епідемію грипу A/H1N1 ?
Янукович
Тимошенко
Ющенко


дивитись результати
Заява Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з нагоди 20-ї річниці падіння Берлінської стіни

Журнал
"Політична думка":
Журнал
"Політична думка"
Зворотній зв'язок