This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4a3f853504ce2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-12. The original page over time could change.
Аделаджа: "Через мої руки і так проходять мільйони" | Українська правда - Київ

Аделаджа: "Через мої руки і так проходять мільйони"

Версія для друку     Додати коментар - 20
22.06.2009  16:20

Пастор "Посольства Божого" заявляє, що через дрібне шахрайство на кшталт "Кінгз Кепітал"  не став би вчиняти злочин, адже через його руки і так проходять мільйони.

Про це він заявив в інтерв'ю "Публічним людям", коментуючи історію з цією фінансовою аферою.

"Усе починалося з мого величезного бажання, піднімати людей з бідності. Невже через якесь  дрібне шахрайство, якісь копійки я буду вчиняти злочин, адже і так через мої руки проходять мільйони?", - сказав Аделаджа.

Він ще раз наголосив, що не має жодного стосунку до афери, а розповідаючи людям про вкладання коштів в "Кінгз Кепітал", просто хотів їм допомогти.

"Я людина, що занурюється в чужі проблеми з головою й основною масою людей, що були в нас у церкві, були з нижчих прошарків, потрібно було навчити їх заробляти гроші. Ви знаєте, у нашій церкві більше тисячі різних офіційно зареєстрованих бізнесів, і якщо одна галузь збанкрутувала через світову кризу,  це звичайно сумно, але це не найгірша статистика", - сказав Аделаджа.

За його словами, позиція МВС помилкова, оскільки хтось просто хоче зганьбити пастора.

"Позиція, яку зайняло МВС - зовсім помилкова. Може, комусь дуже хочеться опорочити пастора Сандея, або хтось просто ввів МВС в оману. Вони зараз намагаються показати, що це організоване злочинне угруповання, що очолюю я. Це дурниця", - сказав Сандей.

Водночас він наголосив, що зганьбити його не вдасться, як і не вдасться довести, що він у чомусь винен.

"Вони не на ті граблі наступили. Вони сказали, що Сандей не святий, важливо хоч за щось зачепиться. Але вони ще не знають, що є Бог на світі - і Бог буде боротися за Сандея, і Бог зробить усі щоб виправдати праведника", - сказав пастор.

Аделаджа висловив бажання, щоб справа щодо "Кінгз Кепітал" була скоріше направлена до суду, бо саме тоді з'ясується, що на людей, які свідчили проти нього, просто тиснули.

"Мені так хочеться, що б вони нарешті подали цю справу в суд, що б ми могли подивитися цим слідчим в обличчя. Я буду дивитися і сміятися, коли вони будуть мене обвинувачувати, тому що неможливо довести те, чого взагалі не було в природі. Це буде кіно, театр. Я чекаю цього моменту, це буде момент слави для мене, тому що на суді ми доведемо усе. Люди прийдуть  і розкажуть, як на них тиснули. Об мене якраз, вони зламають зуби", - сказав Сандей.

Як відомо, 24 листопада столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за обвинуваченням у шахрайстві з грошима громадян.

Начальник Головного керування МВС України в Києві Віталій Ярема заявив, що підставою для порушення кримінальної справи були заяви від майже 60 громадян. За словами постраждалих, вони відповідно до укладених угод з "Кінгз Кепітал" не можуть отримати ні обіцяних відсотків, ні вкладених грошей.

2 січня в рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" столична міліція обшукала місце роботи і квартири пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи.

Пастор "Посольства Божого" також дав зобов'язання міліції не виїжджати за межі України, поки не буде завершено розслідування справи про фінансові махінації компанії "Кінгз Кепітал", згодом проти Аделаджи порушили кримінальну справу.

У київській міліції також відзначили, що це зв'язано з тим, що в заявах потерпілих від діяльності "Кингз Кепітал" відзначається, що саме Аделаджа під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші у  фінустанову.

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 20
aidanulya - 23.06.2009 14:58
Уже несколько лет наблюдаю за этой сектой и удивляюсь, почему до сих пор ими не занимаются ни правоохранительные органы, ни привлекается внимание общественности. Потому как эта церковь психику ломает конкретно. Кроме того, что церковь поощряет разрушение семей, где один их супругов не разделяет увлечение другого этой сектой, это еще и настоящая финансовая пирамида. И барышня, которая тут писала, что она ходит в церковь 12 лет, пусть расскажет сколько она за эти 12 лет отнесла денег в виде обязательной десятины (да, да, именно обязательной, в конверте с указанием фамилии старшего куратора или как они там называются), знает ли она, куда на самом деле потрачены эти деньги. Это настоящая пирамида со своими "десятниками, сотниками" и т.д. Сталкивалась я по работе с фанатами этой секты - из-за денег за горло возьмут, прикрываясь словом Божьим. Есть среди знакомых и разрушенные этой церковью семьи, и брошенные дети.
smorzok-1 - 23.06.2009 14:58
А скільки прилипло до твоїх рук? Мавпа зомбує українців ще й посміхається. "Космос" краде гроші киян, купує на них дешеві продукти для людей похилого віку і прикривається богом.
nitnatsok - 23.06.2009 10:20
УКРАЇНЦІ. ПОДИВІТЬСЯ НА СЕБЕ КРИТИЧНО. ЧОМУ ВИ ДОЗВОЛЯЄТЕ ВСЯКИМ ПРОЙДИСВІТАМ ВАС ВИКОРИСТОВУВАТИ. БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ. ПОЖАЛІЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ.
atlet - 23.06.2009 08:28
маугли и при лавэ и по ушам катает лохам - хотя на вид обезьяна обезьяной..))))))))))))
svet03 - 23.06.2009 07:32
Неужели у нас столько зомби? Или просто стольким людям не достает общения?
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
На столичну владу чекає "чистка"
У метро буде лише 1 вид річних проїзних
Жінка, що померла від свинячого грипу, заразилася від доньки?
У Києві 6 смертей від свинячого грипу
Київських даішників зобов’язали вмикати фари навіть вдень
    ПУБЛІКАЦІЇ
4
Влада
30.10, 11:18

Яким має бути новий закон про столицю

У новій редакції передбачено запровадження трьох центрів влади на районному рівні – керівник структурного підрозділу міської держадміністрації, голова районної ради та голова виконавчого комітету районної ради.
Вибори-2010: хто першим скине "київський баласт"?
Звичайне непорозуміння, чи здирництво столичного масштабу?
Керівник "Кінгз Кепітал": Вкладники можуть повернути гроші
    КОЛОНКА АВТОРА
10.11.2009, 09:45
Олексій Василюк

"Подесіння" – "заповідний камінь спотикання"

Заплава Десни, якщо національний парк таки не буде вчасно створений, може стати такою ж "Конча-Заспою", як і вже забудована заплава Дніпра на півдні Києва. Багато пайщиків не соромляться того, що серйозно розраховують заробити, продавши свою землю під елітну забудову.