This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/49c7b02fdcac2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-12. The original page over time could change.
Пастор Черновецького: Я гроші ніколи в очі не бачив | Українська правда - Київ

Пастор Черновецького: Я гроші ніколи в очі не бачив

Версія для друку     Додати коментар - 7
23.03.2009  17:42


Фото з сайту "Посольства Божого"
Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа заперечує свою причетність до діяльності фінансової піраміди "Кінгз Кепітал".

Про це він заявив у понеділок у прямому ефірі ТРК "Київ".

"Не можна доказати те, чого не існує зовсім. Жодного стосунку, заявляю відповідально перед усією Україною і всією громадськістю, жодного стосунку не маю ні до створення цієї компанії, ... ні до управління,  тим більше з фінансами. Я гроші ніколи не бачив в очі, я ніколи не був у цій компанії, не знаю навіть адреси, де офіс знаходиться", - сказав Аделаджа.

Водночас адвокат пастора Андрій Федур зазначив, ніяке "покарання Сандею не загрожує, бо немає він до цієї справи жодного стосунку, комусь це потрібно, комусь це вигідно".

Аделаджа відзначив, що не знає,  хто його "замовив, але в курсі, що багатьом людям, сильним світу цього, перейшов дорогу".

За словами Аделаджі, до нього постійно приходять і вимагають гроші.

"Щоб не  піднімати шум, кажуть сиди мовчки, або дай гроші, я кажу: я не буду давати гроші за те, що я не робив. Я не злочинець", - сказав пастор.

Серед людей, які вимагають у нього гроші, він назвав адвоката Олександра Бандурченка.

"Адвокат, який захищає Бандурченка, каже знайдіть гроші на хабар, бо нас просять повісити цю справу на вас, якщо ви не будете помагати нам гроші знаходити, тоді ми будемо на вас по повній програмі. І є низка таких провокацій", - сказав Аделаджа.

За словами Федура, дії міліції і високопосадовців спрямовані на те, щоб дискредитувати пастора.

"Обвинувачення, яке висунуте, є абсолютно надуманим і безпідставним. І очевидно із тих повідомлень, які йдуть від держслужбавців, що тут потрібен пастор, бо треба його певною мірою дискредитувати, дискредитувати церкву і спробувати прив'язати це ще до політики. Це черговий популізм осіб, які сьогодні очолюють міністерства і замість того, щоб займатися конкретними реальними справами, займаються отакими речами", - сказав адвокат.

Сандей також відзначив, що він багато разів ходив на допит, де йому говорили, що пастора в махінаціях звинувачують прихожани.

"Вони кажуть, що у нас є люди, ваші прихожани чи колишні прихожани, які заявляють, що ви штовхали  чи змушували нести туди гроші. Я кажу, якщо у вас є тисяча людей, то я вам приведу 10 тисяч, які скажуть вам, що було насправді. Я вчив людей про закони грошей, про інвестування і так далі, але це мій обов'язок як пастора, я турбуюся про благополуччя моїх людей. І казав, що нікуди без страховки і без гарантії нікуди нікому не нести гроші. І навпаки це пограбували мене, пограбували моїх людей і я навпаки боровся за людей, захищав людей", - наголосив Сандей.

За його словами, він був дуже здивований, адже таких компаній як "Кінгз Кепітал" - є 5.

"Я навіть не помітив їх спочатку. Вони знаходять когось, хто наближений до церкви,  пропонують відсотки. От як (Олександр) Сафонов, директор, він же не ходив до церкви, але кликав людей", - переклав провину пастор.

Він також наголосив, що ніколи не просив людей ніяких грошей, а навпаки "сам 95% свого доходу віддавав на церкву, прихожанам".  

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
В Киеве раскрыли финансовую аферу пастора Черновецкого?
Аделаджа вместо вернуть людям деньги просто помолится?
Аделаджи признал, что на проповедях рассказывал о "Кингс Кепитал"
Киевская милиция намекнула, что может посадить Аделаджу?
Милиция обыскала четыре квартиры Аделаджи
Аделаджа зобов’язався не виїжджати за межі України
Проти пастора Аделаджі порушили кримінальну справу
МВС ХОЧЕ ПОСАДИТИ ПАСТОРА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО НА 12 РОКІВ
Коментарі - 7
rbtdkzyby77 - 31.03.2009 16:29
Гнать эту черножопую тварь пинками,а с ним заодно придурка Черновецкого!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хватит терпеть выходки этих уродов!Аделаджа сам только с пальмы,а нас жизни учит.Пусть валит в свою черножопию и там просвещает,прожектор хренов!
Masterboy - 24.03.2009 09:15
Самая настоящая черножопая тварь.
Я знаю двух бывших прихожан этой секты (муж и жена), которых более "зрелые" сектанты почти уговорили пожертвовать квартиру Кингс Кэпиталу взамен каких-то идиотских сертификатов. И такая работа велась со всеми "новообращенными".
Max_Chernigov - 23.03.2009 23:37
alenika, это делаете вы, ВЫ САМИ, поймите! Но если теперь без Аделаджи не можете этого делать, то вы зависимые люди. Глупая слепая вера ЧЕЛОВЕКУ никогда не доводила ни до чего хорошего... тем более, что (если, опять же, не зыкрываете глаза на то, что вокруг вас) узнать правду вам легче всех (у того же Сафонова, было бы желание). Но наркотический комплекс ведомых овец просто не даст вам этого сделать... подойдёт "пастор", скажет тёплое слово, а здравый смысл уплывёт в неизвестном направлении. Зато сладкое ложное чувство чего-то светлого и комфортного останется...
sindbad - 23.03.2009 21:26
Аделаджа-реклама расизма!
Adel - 23.03.2009 19:34
какой мер, такой у него и духовный наставник, не чистый наруку обманщик
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
У метро буде лише 1 вид річних проїзних
Жінка, що померла від свинячого грипу, заразилася від доньки?
У Києві 6 смертей від свинячого грипу
Київських даішників зобов’язали вмикати фари навіть вдень
Кияни самі вирішать, хто має бути на Площі Зірок
    ПУБЛІКАЦІЇ
4
Влада
30.10, 11:18

Яким має бути новий закон про столицю

У новій редакції передбачено запровадження трьох центрів влади на районному рівні – керівник структурного підрозділу міської держадміністрації, голова районної ради та голова виконавчого комітету районної ради.
Вибори-2010: хто першим скине "київський баласт"?
Звичайне непорозуміння, чи здирництво столичного масштабу?
Керівник "Кінгз Кепітал": Вкладники можуть повернути гроші
    КОЛОНКА АВТОРА
10.11.2009, 09:45
Олексій Василюк

"Подесіння" – "заповідний камінь спотикання"

Заплава Десни, якщо національний парк таки не буде вчасно створений, може стати такою ж "Конча-Заспою", як і вже забудована заплава Дніпра на півдні Києва. Багато пайщиків не соромляться того, що серйозно розраховують заробити, продавши свою землю під елітну забудову.