This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=698 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-12. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Зуб'юк Павло

Кореспондент білоруської служби "Радіо Свобода"

Народився і мешкаю в межах одного кварталу на Печерську.

На момент написання цих рядків примудрився одержати вищу географічну освіту та звання молодшого лейтенанта Топографічної служби ЗСУ, стати хрещеним батьком одної дитини, взяти активну участь в одній Революції, один раз проїхатися автостопом Польщею, один раз пройтися Карпатами та відвідати Люксембург. Відмінно опанував одну іноземну мову, яка до того ж білоруська. Крім того, зустрів безліч класних людей та виліз на кілька симпатичних дахів.

Вело- і фотолюбитель, націоналреаліст, добре поінформований оптиміст. Цікавлюсь історією та психологією. Діяч широкого профілю.

Всі тексти автора
 

Про Європу, візи та залюрані капці

Варто було одному високопосадовцю заявити, про потребу скасувати безвізовий режим для громадян ЄС – як інтернетом прокотилась хвиля захоплення: як патріотично! Хай вони теж постоять в черзі за нашими візами! А то що виходить: ми – другий сорт? А от вам кузькіна мать!

Яка трагедія розгорнеться невдовзі на просторах об’єднаної Європи! Брюсельські чиновники тепер не будуть відпочивати у Ялті, а їхні жінки щонеділі не закуплятимутся у “Ґлобусі”!
Плач стоятиме у бюрократичних кабінетах, і покаються поганці, і приповзуть на колінах до бляшаного знаку в Рахівському районі. А ми ще подумаємо, чи їх туди пускати.

Ви на це розраховуєте, панове патріоти?

Чи може, все-таки на те, що польські, французькі чи британські студенти обламаються возитись із українською бюрократією і поїдуть шукати східноєвропейської екзотики десь у Румунію. І Україна для них так і залишиться незрозумілою територією, населеною ведмедями і матрьошками.

Назло кондуктору ходити пішки – це таки наша традиція. Національна.

А щодо “другого сорту”… Пргадаймо, яким бізнесом займався у славних 90-х той самий “патріотичний” високопосадовець, який зараз так ображається на недолучення “маленьких українців” до євроцінностей. Придивімось до тих, кого ми допустили до влади (чи навіть – не вигнали з неї). І подумаймо про гідність. А також про те, чи можна вважати адекватним суспільство, котре терпить таких самородків у себе в проводирях.

І чи варто звинувачувати єврочиновників, котрі побоюються масової міграції представників такого суспільства у свої амстердами.

Так, звісно, громадянам Гондурасу візи в ЄС не потрібні, а Румунію оно взагалі… Але – то їхня рація, вони там в Євросоюзі краще знають кого їм треба. Зрештою, вони виходять з поняття своїх інтересів (а не з того, як би налюрати в капці Україні).

І нам варто думати про свої інтереси, а не про помсту єврокапцям. І по-моєму – чим більше європейських громдян побуває в Україні, зрозуміє Україну, полюбить (так, в нас є що любити!) Україну – тим краще для України.

Між іншим, останній місяць я тільки те й робив, що намагався зробити собі Шенґенську візу. І я чудово знаю як принижують нас у їхніх консулятах – в тому числі наші ж громадяни, котрі там працюють “великими начальниками” у віконечках прийому документів. І я справді злий на ту євробюрократію. Але ця злість не заважає мені дивитись на ситацію не лише з точки зору “помсти”.

“Малорос хитёр, потому что умён. Но он умеет зашибать копейки и не умеет зашибать рубли…”

4 коментаря

Коментарі відвідувачів
  1. 4. Вольф

    “Варто було одному високопосадовцю заявити, про потребу скасувати безвізовий режим для громадян ЄС – як інтернетом прокотилась хвиля захоплення: як патріотично!” А чи не краще спрямувати зусилля, тобто енергію на те, що може заохотити ЄС послабити візовий бар”єр для українців (безплатні візи, спрощена система видачі віз, в перспктиві безвізовий режим). А саме ущільнити кордони України на сході

  2. 3. Blacky

    Абсолютно погоджуюся з автором. Ми й так по всіх фронтах програємо тій же Румунії: і Карпати в них там вищі, і дороги кращі (крім району Дорни-Ватри, там таки жах), і готелі по нормальних цінах, і середньовічних реліктів там більше лишилося… А так до нас як їздила купка ностальгуючих по Кресам поляків – так і їздитиме. Ну плюс росіяни в Криму. Іншим просто нецікаво.

  3. 2. Groben

    И между тем, симметрия визового режима необходима. Необходима не для “наказания наглых европейцев”. Последнее – это просто смешно ибо упомянутые автором статьи “французские или британские студенты, которые предпочтут Румынию Украине” – суть фикция и не более.

    Для роста потока туристов или потока инвестиций нужны не отмена визового режима, а совсем другие вещи при наличии которых визовый режим значения уже не имеет. Соответственно, снова введя визовый режим со странами ЕС Украина не потеряет ровным счетом ничего. Да, не приобретет. Но и не потеряет.

    Симметрия визового режима необходима для внутриполитических дел – сужения базы для нападок ради.

  4. 1. Михайло

    Згоджуюсь з авторм на цілих сто відсотків. Я десять років як веду бізнес в Україні і як би пан Бог повернув би мені тих десять років назад то заплатив би з повна, щоб непочинати. Тепер незнаю як закрити його. Маю можливість ромовляти з іноземцями які їздять в Україну, ще ніхто з них не виставив навіть середньої оцінки українським службовцям.
    А- пробував хтось робити службову візу в Україу? Не рекомендую! А вїзджав хтось з Вас як іноземець на автомобілі в Україну? Як що Ви маєте службову візу в Україну для праці на цілий рік і вїзджаєте на власному атомобілі в Україну, автомобіль зобов”язаний покинути територію України через два місяці по прибуті в Україну. Виникає з того що виїхати має самостійно, бо Ви заняті по роботі і неможете покинути територію України. Автомобіль можете перебувати на території України тільки два місяці, а громадянин в залежності від терміну візи . Весело правда? Тих прикладів можна множити до безконечності. І логіки вних одна — дай ….. Руку постійно потрібно тримати в кішені.
    Европа богата, має що їсти і чим закусити … немусить їхати в Україну.
    Дякую автору за порушене питання, варто собі це все усвідомити. І щось змінювати.

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!