This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=835 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-11. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Хто посадить Кучму?

Цими вихідними “Інтер” знову крутив ювілейний концерт колишнього президента Леоніда Кучми під претензійною назвою “70 років. Політ нормальний”. Дійство відбулося ще рік тому і за цей час його транслювали неодноразово.Сам концерт хороший – виступали виключно “зірки”. Але якось дивно було чути від наших “заслужених” і “народних” славослів’я зі сцени. “Дорогого” Леоніда Даниловича називали чи не взірцем усіх людських чеснот, згадували його епоху як “найкращі роки свого життя”. Це говорили навіть ті артисти, яких я раніше щиро поважав і вважав самодостатніми особистостями. Чи, може, вони це робили за окрему плату?

За пару тижнів до цього ще показали телевізійний панегірик “Кучма, якого ми не знали”. Апофеозом його якості звучать у фільмі слова Людмили Кучми про свого чоловіка: “У нього гарний смак. Він вибрав мене!”

І ось тепер я собі думаю: невже у людей така коротка пам’ять. Невже забули, за чийого правління у країні відбувся найбільший дерибан суспільної власності, остаточно утвердилася влада олігархів, розповзлась корупція, сколотили свій капітал “комсомольці-добровольці”, безсоромно крали лазаренки, з’явилися темники для ЗМІ, вішали і обезголовлювали журналістів? А в яку епоху ввели пропорційні вибори на всіх рівнях, тим самим законсервувавши політичний розвиток країни? А після кого його опричники стрілялися на дачах або тікали по закордонах, змінюючи громадянство? А чому мільйони українців виходили на Майдан?..

Сім десятиліть по Україні блукав привид комунізму. Вішав, стріляв, моров голодом, відбирав останнє… Невже тепер ще 70 років над нами літатиме привид кучмізму?

Ні, Леоніде Даниловичу, мабуть, досить витати у хмарах! Пора іти на посадку… А то ненароком вас ще зіб’ють свої. Випадково. З тієї рушниці, що вже 15 років висить на стіні.

100 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 100. шанувальник

    99.оту-хо-хо-го. А ще справа не в національності. Не думаю, щоб журналіст мав щось проти того, хто працює на користь суспільства, веде не паразитський сп.ж., поважає порядок, тримається своєї сторони, ні на кого не наїжджає.

  2. 99. ХОХЛОВ-Шанувальнику

    Добре,що Гунько хоч Кучму рівним признав.
    А треба щоб і чурки і чучмеки і даже москалі та євреї рівними були.Літня людина,а простих речей не розумієте.До речі,яку бабу Параску ви маєте на увазі?

  3. 98. шанувальник

    97. Щось не пригадую в репортажах “Глеба Жеглова”. Видумуєте. До Кучми журналіст звертається з гідністю, по-батькові, як до рівного собі громадянина землі своєї. Мені це подобається. А Ви літній пані тикаєте:”баба Параска”. Не годиться. Як кажуть, вмийся ще до когось, щоб принижувати.

  4. 97. Глеб Жеглов

    шанувальнику. Та ці невдахи тим і займаються,що принизують людську гідність більшості населення України.Та ще й пишуть наклепи.Як до цього відноситись?

  5. 96. шанувальник

    Для Гл.Жеглова. По крайній мірі ці журналісти не принизили чиєїсь людської гідності, як це поробляєте Ви анонімно.

  6. 95. Глеб Жеглов

    Які писаки “популярні і выдомі журналісти”,такі й шанувальники.Хвали мене моя губонька…

  7. 94. Автор

    # 90. Глеб Жеглов 25.08.2009 17:07
    Хведя,в отличии от Гуни, напоминает очень эрудированного и грамотного человека.С большим удовольствием читаю его посты.

    Ну тоді ой!

  8. 93. Мамай-Шанувальник (кого?чого?).

    91. шанувальник 25.08.2009 20:36

    О.П.Гунька та С.Зінченка – популярних і выдомих журналістів, а Хведя з Гл.Ж. замаскувалися, “кабы чего не вышло” і єрунду несуть. Задираються, як школярі. За віщо? Це ще питання.
    =================================
    Ты,сам-то,прочитал что написал?

  9. 92. МОСКАЛЬ-АВТОРУ (и ШУНУВАЛЬНИКУ)

    Ну ви(оба двое),блин ,скоро Хведора совсем засмущаете.Особенно силен Гунько-сам написал,сам и ярлык приклеил-творчество,такие недостатки,как скромность у Вас отсутствуют.Бывает.
    А ты,Хведор,брось эту мокрую практику,перечитывать-нащелкал-и в тираж,если случайно что-то другое,вроде субскрибентов-(это еще что такое,без знания этого самого меня в нормальний дом пустят?)-извиниться и позже можно.
    –Шарапову-привет!

  10. 91. шанувальник

    О.П.Гунька та С.Зінченка – популярних і выдомих журналістів, а Хведя з Гл.Ж. замаскувалися, “кабы чего не вышло” і єрунду несуть. Задираються, як школярі. За віщо? Це ще питання.

  11. 90. Глеб Жеглов

    Хведя,в отличии от Гуни, напоминает очень эрудированного и грамотного человека.С большим удовольствием читаю его посты.

  12. 89. Автор

    А кого тобі нагадує Хведя? Карла Маркса чи Володимира Леніна?

  13. 88. Глеб Жеглов

    Гуня,в споре с Хведей ты мне напоминаешь бабу Параску.Или безответную любовь Коли Остенбахена к польской красавице Ингеренд Йонс.

  14. 87. Автор - Хведі

    Ти ще й клавіатуру не можеш до пуття освоїти, а вже оцінюєш чиюсь роботу і творчість. Подивись краще на себе, субскрибенте!

  15. 86. МОСКАЛЬ-Здорово,ХВЕДОР!

    Заходи к Сарахману,”На один день политика”-я там для тебя новый анекдот изобразил.
    Привет землячке.

  16. 85. Хведя)

    Прошу пробачення за орфографічні і інші помилки-просто в мене натискачка (клавіатура ) на двох мовах, а тут ще потрібно переключатися сюди-туди.

  17. 84. Хведя)

    В принципі, вести дискузію з автором цього блога,, все одно , що доказувати бабі Парасці, що вона дівка.Гунько,Зінченко-це невдахи в своїй професії,адже на нас, дурнях, на наши коментах вони хочуть завоювати хоч якусь популярність, як баба Праска на МайданіНе думаю, що ні Гунько, ні Зінченку нне дадуть ордена, як бабі Парасці орден княгині Ольгі (цирк) за те, зщо її дали оранжєовий бушлат і т.п. атрибутику. Я думаю, що вона була розумніша (для себе), ніж так звані “журналісти, члени “Просвіти” і т.п.Перекотиполе, яке не знає, де затриматься.

  18. 83. Хведя-русину (81)

    Першим казнокрадом був наш перший президент Кравчук. Ще до того, як стати Президентом, а бувши лише головою ВР. він побудував в Швейцарії хатинку “маленьку, низеньку” , виправдовуючись перед Горбачовим за цю хатинку, коли той, прознавши про розьрату партійних грошей, запитав його, чи не прийняв він швейцарського громадянства.Потім розпродав Чорноморське проплавство (компатія “БЛАСКО” і грошва в швейцарських банках (перевезення з співробітником КДБ “Антоновим” -Філаретом) для внуків і правнуків, іт.д. От тепер і кричать ці злодії6Слава Україні, що зробила нас олігархами і мовчала, коли ми її розкрадали.

  19. 82. МОСКАЛЬ-русин

    Две беды в России,у нас дороги ещё сюда-туда…

  20. 81. русин

    Кучма не був українським Президентом,він був казнокрадом , перший національний президент-Ющенко.Слава Героям!

  21. 80. Автор - Москалю

    Віктор говорив про “продажних журналістів”. Тому я і попросив у нього список.

  22. 79. МОСКАЛЬ-АВТОРУ

    В списке,который Вы просите огласить,под №1 должен стоять Ющенко.Он очень охотно пользуется услугами гендлярив-судей.Поройтесь в биографии колядника Зварича,узнайте,кто его со скамьи подсудимых за подобные же дела переставил по другую сторону барьера-наш Гарант;и попал Зварыч под жернова(как и Лозинский)избирательной кампании и через годик-полтора будут они вместе с Пукачем и пр. охотиться в техже угодьях и на все,что шевелиться.Если не будет внеочередных выборов,конечно.

  23. 78. Автор - Віктору

    Кого ви маєте на увазі? “Огласите, пожалуйста, весь список!”

  24. 77. Віктор

    Хто підтасовує результати “за окрему плату”? Хто продає свої голоси?
    ———————————————————–
    А ще хто впливає на вибори це продажні журналісти. Які можуть писати про
    пенсіонера Кучму,поливати брудом Радянський Союз і
    лизати штиблети тим,хто розікрав його надбання і нині ніяк
    не докраде.А спробуй но, напиши про ті ручки,що не крали,або
    про гроші від проданої Криворіжсталі?!!!

  25. 76. Автор

    74. МОСКАЛЬ-АВТОРУ 20.08.2009 10:39 Народу интересней,сколько самодуров и мздоимцев получили БЕЗУСЛОВНЫХ сроков,где сидят и когда выйдут.

    Ніхто їх не посадить, бо вони усі – гендлярі (торгаші. Прокурори і судді торгуються із звинувачуваними і підозрюваними, отримують свій “шмат” і херять справи. Одним словом, займаються бізнесом.

  26. 75. МОСКАЛЬ-ВОПРОС

    Дело было не на этом блоге,но я все же прошу не вилять по сучьи,а привести пример,где я измывался над Украиной и украинцами.Вы меня оскорбили,незаслуженно,кстати-и Вам достаточно извиниться передо мной,а не переводить стрелки на моих виртуальных друзей-приятелей.
    -Я жду,или Вам лучше здесь не появляться.

  27. 74. МОСКАЛЬ-АВТОРУ

    Отсутствовал по уважительной причине.Прочел-уже лучше.позвольте пару замечаний:
    -Знаете,не третируйте артистов,говоривших добрые слова в адрес Л.Д.-воспитанные люди,к тому же обладают даром перевоплощения,к тому же по сравнению с Ющенко,к тому же о человеке,умершем как политик…
    -Людмила Кучма,конечно поскромничала-гораздо сильнее бы звучало:”У него прекрасный вкус,потому я его выбрала”
    А по теме-при Кучме самодурствовали чиновники и самоуправствовали,факт.К сожалению и сейчас положение не намного лучше-чего стоит приевшийся уже штамп”Возбуждено стонадцать уголовных дел по факту-и точка.”Народу интересней,сколько самодуров и мздоимцев получили БЕЗУСЛОВНЫХ сроков ,где сидят и когда выйдут.
    Кровожадный у нас народ,в отличие от Гаранта.

  28. 73. Лора-Анна

    Похоже на то, что под хлебом Вы подразумевали булку с маком, под молоком – сливки, а под сахаром – карамель, (молоко длительного хранения стоит 5.50 грн). Но не в этом дело. Если оказывается, что в Киеве намного дешевле, то значит не тех местных руководителей вы обираете, небось Партия регионов у вас рулит?

  29. 72. Автор

    69. Валерій 19.08.2009 14:31 “…розумію які нікчемні люди в своїй більшості проживають в Україні. Ганебний народ. Нікчемні перспективи. Все купується та продається, навіть розум”.

    Ну це поетичне перебільшення. На щостя, нее все продається. А тих, що гендлюють совістю й любов’ю, ще чекають великі випробування. Бог не фраєр, він все бачить…

  30. 71. Анна-Лорі 61

    Приезжайте в “Южную столицу”… Хлеб у нас местный, благо хлебокомбинат на окраине города, и земля там никому не нужна. Молокозавод был и продукция была очень вкусная и качественная, но расположен он в привлекательном для застройщиков месте. Теперь его нет. А то молоко, про которое вы говорите по 4.5-5.5 у нас покупать можно только на блины, т к по большей части оно прокисшее. Вот и приходится брать длительного хранения. Так что приезжайте.

  31. 70. Тягни

    Хто ж його посадить,він же пам”ятник.

  32. 69. Валерій

    Коли бачу, як возвеличують Кучму, а в нас в Харкові ще й Кушнарьова, на руках якого кров депутата Верховної ради Кононенко (він був хазяїном великого авторинку, розумію які нікчемні люди в своїй більшості проживають в Україні. Ганебний народ. Нікчемні перспективи. Все купується та продається, навіть розум. Права Алла Лібанова, директор інституту соціології та демографії НАНУ, що сучасні українці ліниві та жадібні суб’єкти, озлоблені тим, що не можуть жити заможно, нічого не роблячи. Такому народу промивати мізки дуже просто. Тому і дивляться концерт на честь Кучми і ні про що не думають

  33. 68. Мамай.-Автору.

    67. Автор – Мамаю 19.08.2009 09:09

    65. Мамай-Автор. 19.08.2009 08:28
    Советую вам,для поддержания имиджа “бесстрашной щуки”,пока еще Ющенко у власти,настрочить статейку с приблизительно таким названием “Кто Кто посадит Ющенко???”

    Читайте на моєму блозі матерпіал “Геть Ющенка!”
    =================================
    Вот,блин!Уже опередил.Настрочил.
    Ну,ладно,верю.Читать,правда не буду,в заглавии все есть.Гэть,так гэть…

  34. 67. Автор - Мамаю

    65. Мамай-Автор. 19.08.2009 08:28
    Советую вам,для поддержания имиджа “бесстрашной щуки”,пока еще Ющенко у власти,настрочить статейку с приблизительно таким названием “Кто Кто посадит Ющенко???”

    Читайте на моєму блозі матерпіал “Геть Ющенка!”

  35. 66. Автор - Мамаю

    Это вы-то Щука? А Кучма,иносказательно карась?А у вас имеются подобные антикучмовские публикации тех времен,когда “КАРАСЕМ” был Леонид Данилович. Али вы только трупы пинать храбры?

    Таких публікацій у мене було море. Поїдьте в Нову Каховку, зайдіть у редакцію газети “Ділові Новини”, яку я створив 1996-го і досі її співзасновник, і погортайте підшивку.

  36. 65. Мамай-Автор.

    56. Автор 18.08.2009 14:06

    Дивлячись у чому. А взагалі все у світі відносно. Кожен президент виконує свою місію.
    ===================================
    В данном случае през.”виконуе” не свою миссию…

    Але кожен і має відповідати за свої діяння. В усякому разі, у сусідній Білорусії такої олігархізації і корумпізації не відбулося.
    ==================================
    Так и 7% роста ВВП,там “не вiдбулося”.
    А сегодня,что коррупция меньше?
    Советую вам,для поддержания имиджа “бесстрашной щуки”,пока еще Ющенко у власти,настрочить статейку с приблизительно таким названием “Кто Кто посадит Ющенко???”
    А то опять дождетесь,когда он свалит за океан и будете вопить “держи,лови!” Вот сегодня в самый раз показать свою принципиальность.А если вам сильно повезет и вас посадят на пару-тройку лет,то еще докажете и свою несгибаемость.
    Ну,лавры Гонгадзе вам все-таки не грозят…хотя,выборы-то на носу.Так что дерзайте.А мы посмотрим.

  37. 64. Мамай-Автор.

    58. Автор 18.08.2009 15:25

    Адля чого ж тоді людство придумало засоби масової інформації? І для чого у світі мільйони журналістів? На те і щука у річці, щоб карась не дрімав.
    =================================
    Это вы-то Щука? А Кучма,иносказательно карась?А у вас имеются подобные антикучмовские публикации тех времен,когда “КАРАСЕМ” был Леонид Данилович. Али вы только трупы пинать храбры?

  38. 63. Мамай-Миколка.

    62. Микола 18.08.2009 22:32

    Кучмо, де Гонгадзе?..
    =====================================
    Я думаю,об этом лучше знают те,кому нужно было “свалить” Кучму.
    Ну,и гарант обещал все расследовать,вот у него надо и спросить.А Кучму по моему мнению просто подставили как пацана,в расчете на реакцию вот таких Микол и Микит…

  39. 62. Микола

    Кучмо, де Гонгадзе?..

  40. 61. Лора-Анні 52

    Я оце тільки з магазину де цукор по 3.99. Можу навіть адресу назвати – “Фуршет” ст.м.”Либідська”. Про хліб взагалі мовчу. Звичайно що є дорогий, але кияни купують батон та “український”. Я купую дуже гарний, називається “білоруський”, коштує 3.40 грн., ніколи не пліснівіє і не черствіє. Молоко від 4.50 до 5.50. Мені більше подобається по 4.50, смак більш натуральний, а те що дорожче схоже на порошкове. А тепер, будь ласка, напишіть з якого Ви міста?

  41. 60. Глеб Жеглов

    Адля чого ж тоді людство придумало засоби масової інформації? І для чого у світі мільйони журналістів? На те і щука у річці, щоб карась не дрімав.
    Гуня-ну ты не перегибай.Ты,наверное,возомнил себя акулой пера.Настоящих журналистов единицы.И это по всему миру.У нас одни журналюхи,обслуживающие “палитычны сылы”,прихлебатели.Только не надо писать,что ты независимый журналист.Судя по твоим статейкам-примитивный руссофоб,как впрочем,такой же примитивный писака.

  42. 59. Анна

    56. Автор 18.08.2009 14:06
    Дивлячись у чому. А взагалі все у світі відносно. Кожен президент виконує свою місію. Але кожен і має відповідати за свої діяння. В усякому разі, у сусідній Білорусії такої олігархізації і корумпізації не відбулося.
    —————————Так в соседней Белорусии такого дебила-президента нету. Вот и живут при коммунизме. Молодец Батька. Достойный пример для наших политиков

  43. 58. Автор

    Адля чого ж тоді людство придумало засоби масової інформації? І для чого у світі мільйони журналістів? На те і щука у річці, щоб карась не дрімав.

  44. 57. Соболезнующий

    “А взагалі все у світі відносно”
    Це кiнiзм (цинизм). Учение такое древнегреческое (всё в движении).
    Конечно, каждый мусить ответить. Только Вы – не Судья.
    А гавкать с подворотни – не достойно мужчины.
    Без обид.

  45. 56. Автор

    Дивлячись у чому. А взагалі все у світі відносно. Кожен президент виконує свою місію. Але кожен і має відповідати за свої діяння. В усякому разі, у сусідній Білорусії такої олігархізації і корумпізації не відбулося.

  46. 55. Кирюха по кличке Флакон

    Господин автор, судя по всему, вы не экономист, и даже не представляете, какие задачи стояли перед Кучмой в начале его президентства.Он принимал Украину в экономической агонии, социалистическое производство уже не работало, много граждан хотело капитализма. А как? Без первичных капиталов? Да, приватизация была проведена нечестно, брутально. У нас и сейчас грязный капитализм. Но это уже состояние украинского общества…
    Кучма, конечно, не ангел, но ангелов в большой политике и не бывает. Зато, в сравнении, с “майданным” боссом, это величина. Ющенко даже близко не дотягивает до калибра Кучмы.

  47. 54. Мамай-Автор.

    3. Автор – Анні 17.08.2009 15:43

    “Так добре, як зараз, ми ніколи ще не жили”.
    Почитайте у розділі “Коментарі” моє інтерв’ю з Ярославом Пилинським “Київ має більш європейський вигляд, ніж Будапешт”.
    ======================
    Вы себе льстите.
    Неужели Будапешт еще более засран нежели Киев?!

  48. 53. Соболезнующий

    Рабская психология – пинать труп хозяина.

  49. 52. Анна

    48. Лора 17.08.2009 17:18
    Анна, та Ви взагалі не з України, тому що навіть в цінах не орієнтуєтесь.

    ————————–А с чего ж вы такой вывод сделали? Или дальше своего города носа не высовываете? Да нет, из Украины. А цены назвала по факту, те что у нас в магазинах. Да и на коммунальные услуги у нас цены гораздо выше чем в Киеве например. И еще очень дико было слушать, когда киевляне возмущались что цены на проезд поднялись до 2 грн, у нас эта фигня уже года полтора (а на отдельные маршруты и того выше)

  50. 51. Автор - Віктору

    А чому народ допомагає впроваджквати ці шахрайські схеми? Хто сидить у виборчих комісіях в містах і селах – олігархи чи місцеві жителі? Хто підтасовує результати “за окрему плату”? Хто продає свої голоси?

  51. 50. Віктор

    А усю цю владу сам народ і вибирав
    ======================
    Вся країна знає,що влада приходить у нас за допомогою певних шахрайських схем і народ тут майже ні до чого

  52. 49. Автор

    47. Анна 17.08.2009 16:37 …лично я эту власть не выбирала. А то одні обирають казна-що, а інші взаглі не ходять голосувати. Отож і маємо, що маємо.

  53. 48. Лора

    Анна, та Ви взагалі не з України, тому що навіть в цінах не орієнтуєтесь.

  54. 47. Анна

    А усю цю владу сам народ і вибирав, то якщо вона над ним глумиться, то треба сказати самим собі: “Бачили очі, що купували за кіло гречки чи двадцятку, їжте тепер, хоч повилазьте————-лично я эту власть не выбирала.

  55. 46. Автор - Анні

    А нахрена мне такая свобода, когда мне навязывают чуждые мне ценности, заставляют принимать их историю, пытаются убедить меня в том, что те, кого все эти годы считали предателями оказывается герои Украины, когда любой чиновник свободно говорит о сумме взятки, когда свободно можно выбрать куда пойти учиться но вот только свободно денег заплатить надо, когда с экрана свободно вешают лапшу на уши что пчеловод что баба с бубликом, да и куча еще таких свобод. Победы майдана…а над кем победы то…над народом…глумятся уже столько лет…

    Якщо у людини тверді переконання, то їй ніхто нічого не нав’яже. Особисто я за роки Незалежності нікому ніяких хабарів принципово не давав. І своїх дітей цьому вчив. І ніхто наді мною не глумився. А усю цю владу сам народ і вибирав, то якщо вона над ним глумиться, то треба сказати самим собі: “Бачили очі, що купували за кіло гречки чи двадцятку, їжте тепер, хоч повилазьте!”

  56. 45. Анна

    43. Автор – Анні 17.08.2009 15:43
    “Так добре, як зараз, ми ніколи ще не жили”.
    Почитайте у розділі “Коментарі” моє інтерв’ю з Ярославом Пилинським “Київ має більш європейський вигляд, ніж Будапешт”.

    ——————-Да мне все равно как выглядит Киев…Мне более важно, чем кормить детей и чем платить за квартиру. Да, мой город сейчас выглядит лучше, чем 10 лет назад, но простите, это заслуга не нынешней власти, а мэра, который начал свою деятельность еще при Кучме. Если в вашем понимании все плюсы-это как выглядит Киев–мне вас жаль. Посмотрите лучше как выглядит промышленность… где это видано, чтоб сахар стоил 10,00грн кг да еще и не украинский, чтоб хлеб стоил 5грн а молоко 8грн. Спуститесь на землю пан Гунько. Хотели увидеть Украину без Кучма-право слово, без слез не взглянеш… И не убедите вы меня что жизнь стала лучше

  57. 44. Анна

    29. Автор – Лілу 14.08.2009 16:16
    Для мене свобода слова була завжди, бо я за неї боровся. Пройшов 20 судових процесів за своїми публікаціями. Двічі мене звільняли з роботи – відновився за судом. Боріться – поборете!

    —————–то какой же ду…не умный судья это сделал…здря,батенька, здря…———————-
    39. Автор 17.08.2009 13:41
    Свобода потрібна лише вільним людям. Раби мають стати спочатку вільними людьми, щоб зрозуміти, для чого їм свобода.
    ———————-А нахрена мне такая свобода, когда мне навязывают чуждые мне ценности, заставляют принимать их историю, пытаются убедить меня в том, что те, кого все эти годы считали предателями оказывается герои Украины, когда любой чиновник свободно говорит о сумме взятки, когда свободно можно выбрать куда пойти учиться но вот только свободно денег заплатить надо, когда с экрана свободно вешают лапшу на уши что пчеловод что баба с бубликом, да и куча еще таких свобод. Победы майдана…а над кем победы то…над народом…глумятся уже столько лет…

  58. 43. Автор - Анні

    “Так добре, як зараз, ми ніколи ще не жили”.
    Почитайте у розділі “Коментарі” моє інтерв’ю з Ярославом Пилинським “Київ має більш європейський вигляд, ніж Будапешт”.

  59. 42. Анна

    24. Автор 14.08.2009 13:13
    23. Мамай. 14.08.2009 12:10
    Все так,но сколько ж можно?

    Столько, сколько нужно для того, чтобы вернуть народу историческую память. Без этого он не сможет развиваться дальше. Пока мы живём в условиях переходного периода – борьбы коммунистическо-имперской идеологии с национальной.

    —————————Память-это щамечательно… Только помимо памяти хотелось бы еще вернуть нормальную зарплату, доступные цена на продукты питания, уверенность в завтаршнем дне, и прежний уровень жизни. Каким бы Кучма не был, но уровень жизни был выше, чем при этом оранжевом дибилизме. Прав Мамай, если идти вперед а смотреть при этом назад, можно рухнуть в яму, наступить в дерьмо по колено, споткнуться о камушек…Хорош уже.Ниодной мысли о будущем, только прошлое…

  60. 41. Автор

    У тому-то й справа. Позбутися рабської психології надзвичайно важко. Старше покоління уже цього не зможе. Їм усе ще потрібен Сталін, вождь, учитель, царь-батюшка…

  61. 40. Хведя-автору

    Один із класиків (забув його прізвище) сказав:”Раби не хочуть бути вільними, вони хочуть бути наглядачами над рабами”.

  62. 39. Автор

    Свобода потрібна лише вільним людям. Раби мають стати спочатку вільними людьми, щоб зрозуміти, для чого їм свобода.

  63. 38. Хведя

    “Вчера мне дали свободу.Что я с ней делать буду?” (В.Высоцкий).
    І що оця свобода слова дала пересічній бабі Мелашці, чи діду Грицьку, наприклад, з теперішнього села: магазину нема, лікарні нема, щоб позвати швидку допомогу з району, потрібно оплатити бензин і т.д.і т.п.Зате свобода слова!Можуть вийти на вулицю і кричати, що Ющ дурак, Юля паскуда і т.п. і їм за це нічого не буде.

  64. 37. Лора

    Так хто ж його посадить, якщо він святий і безсмертний – кожний рік йому 70.

  65. 36. Автор

    35. Alex 16.08.2009 15:31

    Читай моє повідомлення Лілу №29.

  66. 35. Alex

    Классно, олександр… Кучма аж перекинулся. Болеешь за страну. Аж слезы наворачиваются. Моя жена таким, как ты, говорит: “где ты был, когда гремило?”. Ты, лучшее, о современности пописывай. Где мы, мудрая нация, оказались? Мудрая, это словословие всех без исключения гарантов. Зуб поимел на недействуещего? А как бы на действующего, а? Слабо? СБУ снится в радужных снах? Ты проснись и посмотри где ТЫ оказался. Майдан вспоминаешь, про миллионы поминаешь? А с разумом у тебя в порядке? Если миллион посерит, скоко будет удобрения в Киеве, а? Био туалетами спасались? Несет аж на всю Неньку западным дерьмом, случайно оказавшемся в нужном месте и вовремя! Ты пиши, но не пописывай . И думай не токо о себе, но и о миллионах не согласных с твоей философией. Они твои же сограждане, а не виртуальные любвеобильные амеры .

  67. 34. Фарлаф

    Мы всегда с вами…

  68. 33. Мамай-Автору.

    Я Вам про братів-українців,а Ви мені про Зою Космодем”янську і.т.п
    ===========================
    Так это,брати-украинцы Зою Космодемьянскую повесили?

  69. 32. Віктор

    Цитата:Не зрозуміло кого і де на Україні вішали… автор:Вішали під час воєн і революцій
    Я Вам про братів-українців,а Ви мені про Зою Космодем”янську і.т.п

  70. 31. Гражданин ..но с Запада

    70 лет МАЛО БУДЕТ КУЧМЕ и КОМПАНИИ за то что СОТВОРИЛЕ- но в УКРАИНЕ нат НАЦИИ …есть СЕЛЮКОВСКо-ПРИСПОСОБЛЕНЧЕСКОЕ БІДЛО …за малой толикой ЛЮДЕЙ с БОЛЬШОЙ БУКВІ …. єто ПОСРАМИЩЕ в ЕВРОПЕ… а автор ПРОСТО константирует ФАКТЫ ПРОШЕДШЕГО … и ЧТО кому это сейчас НУЖНО … типа чтоб не забывали…нет СТРАНУ -НАРОД- формировать ГРАЖДАНСКОЕ ОБЩЕСТВО НУЖНО …и ПОДЫМАТЬ на БОРЬБУ – в том ЖЕ ПРАВОВОМ ПОЛЕ – знайте что селюки ССЫКЛИВЫЕ … и их как КОРУПЦИОНЕРОВ нужно ВЫТАСКИВАТЬ на СУД ЛЮДСКОЙ…

  71. 30. Мамай-Автору.

    24. Автор 14.08.2009 13:13

    23. Мамай. 14.08.2009 12:10
    Все так,но сколько ж можно?

    Столько, сколько нужно для того, чтобы вернуть народу историческую память. Без этого он не сможет развиваться дальше. Пока мы живём в условиях переходного периода – борьбы коммунистическо-имперской идеологии с национальной.
    ==================================
    1.Я бы сказал “коммунистическо-имперской идеологии с НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКОЙ.(это две большие разницы)).
    2.А вон сосед по блогам,Вакула Назар,кстати представиель “молодой поросли” для которых вы так стараетесь,заявляет что ему уже надоели все эти исторические экскурсы и “гробокопательство”.И что там былов прошлом его мало интересует.Жить он собирается не вчера,а сегодня и завтра.Правда есть в обоих позициях,но наверное Вакула все же правее.
    Бороться можно до бесконечности,пора и делом бы заняться.
    Кстати,я не большой знаток верования в Кришну,но мне почему-то кажется что такая “заклятая боротьба” (не важно с чем),плохо стыкуется с вышеупомянутим верованием.По-моему там больше созерцательности,должно быть погружение в себя…может я неправ.

  72. 29. Автор - Лілу

    Для мене свобода слова була завжди, бо я за неї боровся. Пройшов 20 судових процесів за своїми публікаціями. Двічі мене звільняли з роботи – відновився за судом. Боріться – поборете!

  73. 28. 1

    17. Автор Нет, ющенкизм – это тотальное вранье на самых верхах власти.

  74. 27. Лілу

    Не можу згадати нічого суперового про часи Кучми… Важке було життя, але свобода слова в газеті за “першого Кучми” була. Ми тоді писали, що хотіли, “утром в куплете, а вечером – в газете”. А ті, хто “дулю тримав у кишені” і вірно підтакував начальству і створили “кучмізм”. А тепер стогнуть, що хтось та щось не так їм зробив. Бачите, Кучма пішов, нові керівники держави. А свобода слова – тільки для грошових мішків, які можуть оплатити ефір на ТБ… Та й в гаманцях не густо, а швидше – ПУСТО! Так шо, нема чого звинувачувати дзеркало…

  75. 26. Автор - Наталії

    Гречно дякую, пані!

  76. 25. Наталія

    Олександр Гунько! Дуже слушна стаття, можна було ще гучніше.

  77. 24. Автор

    23. Мамай. 14.08.2009 12:10
    Все так,но сколько ж можно?

    Столько, сколько нужно для того, чтобы вернуть народу историческую память. Без этого он не сможет развиваться дальше. Пока мы живём в условиях переходного периода – борьбы коммунистическо-имперской идеологии с национальной.

  78. 23. Мамай.

    Знаете,что бросается в глаза в украинских блогах?
    Создается впечатление что вся Украина,движется вперед с повернутой назад головой.Все устремлено в прошое.Близкое и далекое,то которого никто и не знает,а так,напридумали “романтизували” и теперь плачутся над ним.Никто ничего толком не обсуждает не то что о будущем,но даже о сегодняшнем дне говорят крайне мало.Все в прошлом:голодомор,москали,Сталин,Киевская Русь,Кучма,Сич……и т.д. и т.п.Сегодня что делать? Завтра? Об этом кто озаботится?
    Такое впечатление что строить небоскреб наняли бригаду метростроевцев…
    Я даже знаю,что мне ответят сейчас оппонеты:”Память народа це святе…без памяти..никуда..” Все так,но сколько ж можно?

  79. 22. Пиночет

    Просто нужно всем дружно помолиться, и попросить Господа, если Кучма заслужил добра, дать ему в 5 раз больше,а если заслужил покарания, дать ему тоже в 5 раз больше. И дано будет вам увидеть результат. Всегда так делаю.

  80. 21. Мамай.

    11. Забльована Вышыванка 13.08.2009 07:59

    Кучма – это украинский Брежнев. За тот рост ВВП, что был при нем можно еще сотню таких типков как гонгадзе замочить. Верните Кучму!!!!
    =====================================
    Хотя вышиванка и “забльована”,но 7% роста ВВП,это не шутка.Продержись Украина с этими 7% эти пять лет-совсем другая жизнь была бы.Не скажу что были бы “молочные реки-кисельные берега”,но результит был бы заметен всем.
    “Кучимзм” их видите ли,с подачи США не усторил,потому что Кучма не принимал однозначно сторону США.Больше чем уверен,что большинство “собак” на Кучму навесили.Если он такой преступник,так что же его “праведный”през.не посадил?Ну,”выбрали”.Лучше стало? Свобода поперла,все перестали воровать…
    Развели как лохов половину страны,вспоминать противно.Теперь начали:”Мы все виноваты…” Не все! Были люди которые еще тогда предупреждали чем это кончится.Оказались правы на все сто.
    А сегодня Украина под разговоры о свободе,скатывается в ту стадию болезни общества,где возможно только одно действенное лекарство – Пиночет!

  81. 20. Автор - Хведі

    Мені доводилося у них брати інтерв’ю, писати по їх розповідях статті. А один колишній дознаватель півтора року зі мною судився – вважав, що я ображаю ветеранів, коли пишу про війну реальні речі – правдиві спогади фронтовиків. Але суд він програв.

  82. 19. Хведя-Гуньку (13)

    В даному випадку слово ШТУЧНИЙ (artificial)- не відноситься до ринкової термінології (продажа, наприклад, вдома біля станції автором чи його матір”ю пиріжків або іншого збіжжя пасажирам в роздріб (ПОШТУЧНО).
    Відносно ж того, як жили енкаведисти чи сексоти, то, очевидно, пан “у курсі справи”. В мене таких знайомих не було і немає.

  83. 18. kvitka

    Повністю згодна з Лисим. Якби ж це всі розуміли! Але оті відсотки, які зараз нараховують за Януковича, Юлю, Ющенка та іншу погань говорять про протилежне. Люди, на жаль, не вчаться на своїх помилках. Думають, якщо Янукович стане при владі – будемо в шоколаді. Аякже! Чекайте! Забули Кучмізм. Нагадати? А те, що за Кучму не хотіли голосувати навіть ті, хто віддавав свій голос за Януковича… Який зараз рейтинг у Кучми? Ледве дваа відсотки… Це багато про що говорить

  84. 17. Автор

    16. 1 13.08.2009 13:12
    2. Автор Это просто кино! Ющенкизм есть.

    Те, що є можна назвати хіба що ющенківщиною. Так само як був сталінізм, але не було хрущовізму чи брежнєвізму. Була хрущовщина і брежнєвщина. Різний масштаб.

  85. 16. 1

    2. Автор Это просто кино! Ющенкизм есть. Один пример6 заметте как он засучив руказа крутит запястьями. Это жест фокусника или шулера. Подсознательная попытка отвлечь слушателя. Уже из одного этого можна характеризовать ющенкизм как обманывание людей со стороны власти. Тем более что свми пишете: люди надеялись на одно, а получили другое. Ющенкизм – это манипуляции людими на всех уровнях со стороны всех веток власти. У кучмизма этого небыло , было другое. Степень вашей проницательности резко уменьшается по шкале “новейшая история” приближаясь к настоящему.

  86. 15. 1

    7. Лисий Жаль мы близко не знакомы, был бы шанс разобраться глубже и согласились бы с большим.

  87. 14. Донецк

    Самую большую Кучмы вижу в том, что узаконил воровство и превратил Украину в полицейское государство. У нас хозяева жизни – олигархи, депутаты, что одно и то же, милиция, прокуратора и судьи. Вспомним историю и ваучерами. Уверен, любого из олигархов можно смело отправить на отсидку, просто детально рассмотрев процесс приобретения ими заводов и других крупных предприятий. Двойная мораль – народ платит налоги, а олигархи прячут доходы в офшорах. Кто их накажет, если они принимают законы под себя?

  88. 13. Автор

    # 8. Хведя-Гуньку 12.08.2009 18:43
    “… морили голодом у 1947 р..”.Для кого ця явна брехня?Хто кого морив?Конкретніше і методи.Я ті часи добре пам”ятаю. Був голод, але не ШТУЧНИЙ.

    А який – оптовий? Звісно, енкаведисти і сексоти не голодували.

  89. 12. Лора

    На 11. Менше пити треба, щоб вишиванка була не забльована. І в цю сотню треба щоб попав ти.

  90. 11. Забльована Вышыванка

    Кучма – это украинский Брежнев. За тот рост ВВП, что был при нем можно еще сотню таких типков как гонгадзе замочить. Верните Кучму!!!!

  91. 10. ираида

    Автора!!!Даже Сталину с Брежневым не удалось сделать с народом то ,что сделал кучмо. И душу имысли он проел, как жучок и превратил в труху. И надо много времени и сил, что-бы всё хоть как-то возродить.О своём отношении к кучмо помолчу. Мата не хватит…

  92. 9. Alex

    Лисому: Це нас переконують, ніби це ми їх вибираємо. Але туди не пройде ніхто, кого хотів би виборець. Навіть Яценюка пхають, як колись Януковича, маючи електорат за повних ідіотів. Тигибко тоді пройшов би в першому турі. Немає шансів у бидла, якщо ми себе дозволяємо так трактувати.

  93. 8. Хведя-Гуньку

    “… морили голодом у 1947 р..”.Для кого ця явна брехня?Хто кого морив?Конкретніше і методи.Я ті часи добре пам”ятаю. Був голод, але не ШТУЧНИЙ.

  94. 7. Лисий

    Я одиин з перших вийшов на Майдан УБК. І плакати перші виніс. Тті самі, що обійшли ЗМІ. Нема за що любити Кучму. Зовсім нема. Але і Ющенка теж. За ним ще один гріх – він обезцінив і продовжує це робити національні і державні ідеали.
    А “1″ я скажу, що зараз він сказав те, з чим я вперше (скільки читтаю його коменти) згоден. Так. Ми винні. бо не повісили на стовпі одного – двох корупціонерів, не судили судом Лінча тих, хтто обкрадав і обкрадає нас. Ми їм віримо і обираємо. То “правого” то “лівогго” то “центриста” хоча вони нічим не різнятться. Не можна обиратти ттих, хтто був при владі. Нарештті пора сказатти, що за час незалежності в Україні не було Української владии. Поспіль крадії ттта злочинці, прииистосуванці і лакузи. А чиї – байдуже, хоч Москви, хоч Ваштнгтону,, Парижу чи якої іншої Гваделупи!

  95. 6. Автор - Віктору

    Вішали під час воєн і революцій, розстрілювали тоді ж, а також у 1930-1950-тих. Морили голодом у 1932-33 та 1947-му. А у 1960-70 закривали в психушки і відправляли в табори. Спитай у Степана Хмари.

  96. 5. Віктор

    Автор 1937рік розтягнув на сім десятиліть.
    Не зрозуміло кого і де на Україні вішали ,наприклад в50-роки.А хто тоді розкрадав державу у таких розмірах?

  97. 4. Автор

    Точно! Як же це я забув…

  98. 3. емігрант

    Ще міліони робочих рук змушені до еміграції

  99. 2. Автор

    Ющенкізму нема, є продовження кучмізму. Ющенко якось назвав Кучму батьком. Він, дійсно, духовний (чи хрещений) батько усіх нинішніх можновладців. На Ющенка таки покладали надії, але він, очевидно, виконує іншу історичну місію.

  100. 1. 1

    Автору. НУ не надо ж всех собак вешать на Кучму. Ющенкизм ничем не лучше, вцелом. Кроме того и вы не с Марса, ваша вина во всем этом бардаке очевидно тлже. Или вы как всегда белый и пушистый?

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!