This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=615 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-11. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Козюпа Ірина
Журналіст спортивного відділу сайту “Gazeta.ua”Про себе: народилася в рік проведення Олімпіади і чемпіонату Європи з футболу, закінчила школу перед німецьким мундіалем, а перед Євро-2012 отримаю диплом магістра. Мрію побувати на найбільших стадіонах світу і стати прес-аташе головного тренера збірної України з футболу. Люблю: щирі посмішки, студентське життя, тернопільський став, ХК “Сокіл”, ФК “Нива” (Файне місто Тернопіль) Не люблю: верхні місця в поїздах, офсайди, песимізм, мертву тишу і людську байдужість
Всі тексти автора
 

“Сокіл”+КХЛ=?

“Найбільше я мрію зіграти за “Сокіл” в КХЛ”

Ігор Карпенко, хокеїст

У Континентальній хокейній лізі (КХЛ) “Соколу” не має рівних! От, чергова російська команда нічого крім тотального розгрому з України не вивезе. А “шайбоносні” Ягр та Яшин безпорадні проти цієї хокейної машини, яка не знає поразок, болю і втоми. Хокеїсти клепають шайбу за шайбою, рекорд за рекордом. Коли “біло-сині” виходять на дзеркальний лід новенької “Сокіл Арени”, то вщерть заповнені трибуні, які потопають у клубній символіці, зустрічають своїх героїв стоячи…

Ех, рожеві мрії про світле майбутнє київського клубу та українського хокею в цілому. А “Соколу” справді мало рівних в російській “вишці”, де наші пташенята успішно полюють вже другий сезон поспіль. Але як це часто буває, мисливець сам став жертвою. Від економічної кризи “Сокола” не врятують ні гострі кігті, ні влучні кидки, лише “вічнозелені” президенти, які зараз в дефіциті.

Спочатку зник клубний талісман (сокіл), який розважав глядачів у перерві між періодами. Тепер під питанням участь “Сокола” у наступному сезоні Відкритого чемпіонату Росії. А ще не так давно в пресі були повідомлення про зацікавленість українським клубом босами КХЛ. Прощай ліга, бувай “вишка”, привіт білоруська екстраліга?

Е, ні! Завжди потрібно прагнути більшого. КХЛ – ось крок вперед і шлях розвитку хокею в Україні. Екстраліга, незважаючи на запевнення у високому ігровому рівні, це топтання на місці. Адже самі хокеїсти, журналісти, вболівальники сплять і бачать “Сокіл” в КХЛ. Російська “вишка” повернула Україні великий хокей, уявіть, що зможе зробити ліга?

Зараз команда в режимі очікування. Остаточне рішення ухвалять навесні. І більшою мірою воно залежатиме не від чиїхось бажань, а від фінансових можливостей “Сокола”. “На жаль, люди вже забули, що в Києві є хокей” – зізнався Вадим Шахрайчук після Кубка Полісся. Гадаю, треба зробити все можливе, щоб нагади всім, що він дійсно існує!

7 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 7. Sofiko

    ага… сумно

  2. 6. Іра

    Цього мабуть не знає ще і сам президент “Сокола” і рещта керівництва. Через економічну кризу споснори не поспішають вкладати гроші в спорт, держава принаймні могла б побудувати нову арену в Києві, це був би великий плюс для вступу в КХЛ, а так…Тут за Євро-2012 токлом не можуть взятися, що їм хокей.

  3. 5. Sofiko

    ну взагалі-то, а хто з команди “Сокіл” не хоче грати в КХЛ!? та всі мабуть!!!… тому, хто б що не хотів, а буде так як ви сказали: “Остаточне рішення ухвалять навесні. І більшою мірою воно залежатиме не від чиїхось бажань, а від фінансових можливостей “Сокола””
    … а які тоді, скажімо, обставини тих самих фінможливостей команди грати в КХЛ?!.. ви ж у цьому певні!!!

  4. 4. Іра

    To Sofiko:

    ось вам мої аргументи:по-перше “Соколу” у вишці не має що робити, якби не “чесне” судівство російських арбітрів наші йшли б на першому місці, по-друге ось вам цитата з інтерв’ю гравця команди Олега Шафаренка: “Я — за КХЛ! Выступать в белорусской или российской высшей лиге – это шаг назад для “Сокола”. Игрокам нужно стремиться к совершенству. Посмотрите, как прибавили хоккеисты минского “Динамо”, когда пробились в КХЛ. Почему мы не можем? Мы же с ними на одном уровне играли! Понятно, что нужно построить современный дворец, но на первых порах сгодился бы и киевский Дворец спорта. Достаточно заменить старую “коробку” — она недорого стоит. Почему “Химик”, с таким же бюджетом как у нас, играет в КХЛ, а мы нет?”, по-третє, коли Сокіл виступатиме в КХЛ в нього однозначно побільшає вболівальників. Можливо і ви приєднаєтесь до “біло-синьої” братії

  5. 3. Sofiko

    а чому ви впевнені що він заграє в КХЛ!?!?

  6. 2. Іра

    To Sofiko

    Влучно сказано. На жаль, в нас і на футбол мало ходять. Впевнена, якщо “Сокіл” гратиме в КХЛ інтерес до хокею зросте, люди почнуть більше відвідувати матчі, а журналісти робитимуть “хокейні” програми.

  7. 1. Sofiko

    ХОКЕЙ ІСНУЄ!!! Але на мій погляд він мало популяризований, навіть якщо і всі трибуни повні!!! Потрібно, щоб за квитками кілометрові черги були, щоб були розчаровані, які не купили квитки, бо вже їх немає, і задоволені, що таки їх здобули, щоб на екранах показували не “Про футбол” або “Футбольний уікенд”, а “Все про хокей”, “Про хокей відверто” і той самий уікенд, але ж про ХОКЕЙ!!! Мені здається, ЗМІ, зокрема і ТБ, мають показати, що у нас не тільки футбол є!!!

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!