This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/news3677 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-07. The original page over time could change.
Дебют нового покоління Boxster та Cayman у Лос-Анджелесі. / Віннер Автомотів - Ford, Jaguar, Land Rover, Volvo, Porsche
Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс Кузовні роботи



 
Новини

Дебют нового покоління Boxster та Cayman у Лос-Анджелесі.

Штутгарт. На автошоу в Лос-Анджелесі компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG офіційно представляє друге покоління спортивних Boxster та Cayman з центральним розташуванням двигуна. Родзинкою нового покоління, звичайно ж, є нові 6-циліндрові опозитні двигуни з принципово новими технічними характеристиками, що не лише додає їм потужності, але й значно підвищує економічність у порівнянні зі своїми попередниками. Не в останню чергу покращення економічності та продуктивності стало реальним завдяки впровадженню інноваційної трансмісії з подвійним зчепленням Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

Удосконалені опозитники – більші потужності, менші апетити
Маючи об’єм 2,9 л., базовий агрегат розвиває потужність 255 к.с. (188 кВт) для Boxster та 265 к.с. (195 кВт) – для Cayman, що на 10 та, відповідно, 20 конячок більше за попередні моделі. 3,4-літровий двигун для моделей серії S, оснащений системою безпосереднього впорскування палива, демонструє силу в 310 к.с. (228 кВт) для Boxster S та 320 к.с. (235 кВт) – для Cayman S (приріст на 15 та 25 одиниць відповідно). Взірцеве співвідношення потужності до маси – 4,2 кг/к.с. у Cayman S та 5,2 кг/к.с. у Boxster – забезпечує майже ідеальне поєднання динамічних показників з економічністю. Як результат, Cayman S з PDK та функцією Launch Control з опціонального пакету Sports Chrono Package розганяється з місця до 100 км/год. лише за 4,9 секунд, встановивши рекорд у своїй лінійці, в той час коли Boxster із 6-ступеневою механікою у стандартній комплектації вкладається у норматив за 5,9 секунд.

Отримавши трансмісію PDK, Boxster та Cayman здійснили прорив в економічності, наблизившись до дев’ятилітрової позначки: обидві моделі, оснащені новими 2,9-літровими опозитниками, задовольняються 8,9 л/100 км (за стандартом EU4) – що на 11% менше за попередні моделі з Tiptronic S. Показники 3,4-літрових агрегатів вражають ще більше – економічність покращено на 16% (9,2 л/100 км), що значно переважає над попередніми моделями з Tiptronic S.

Роадстер та купе – відтепер більш виразні
Завдяки вдосконаленому дизайну екстер’єру нові двомісні спорткари відтепер виглядають більш виразно. Нові галогенові фари з інтегрованими покажчиками повороту нагадують погляд легендарної Carrera GT, а нові світлодіодні задні ліхтарі зі звуженою геометрією елегантно доповнюють дизайн оновленої задньої частини.
Головною відмінністю між роадстером та купе є виразний дизайн передніх повітрозабірників та нові задні панелі – з дифузорами у Boxster та повітряним дефлектором у Cayman.
Розташовані горизонтально над крайніми повітрозабірниками, світлодіодні габаритні ліхтарі подовжньої форми додають особливої виразності, особливого стилю. Не менш привабливими є протитуманні фари у стандартній комплектації – прямокутні у Boxster та круглі у Cayman. Уперше в історії для обох моделей передбачений пакет освітлення (Lights Package), що включає в себе біксенонові передні фари, динамічні модулі освітлення повороту, а також світлодіодні ліхтарі денного освітлення. Встановлені замість протитуманних фар, ці ліхтарі складаються з чотирьох світлодіодів: у Boxster вони організовані один за одним, а у Cayman – навколо передніх фар, начебто кубик для гри в кості.

PDK: швидше перемикання передач, зменшене споживання палива на 16%
Уперше всі чотири спорткари доступні з інноваційною трансмісією Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK), що прийшла з автоспорту на зміну попередній Tiptronic S. Завдяки технології подвійного зчеплення, роадстер та купе з PDK розганяються з місця до 100 км/год. на 0,1 секунди швидше ніж із 6-ступеневою механікою, що також встановлюється у базовій комплектації нових моделей. Динаміка розгону просто вражає. Секрет полягає у дивовижних особливостях трансмісії PDK – функція Launch Control, що забезпечує спритний та рівномірний розгін, а також спортивний алгоритм перемикання передач, що обирає найбільш оптимальні точки перемикання під час розгону. Переваги функції Launch Control очевидні – відповідні моделі розганяються з місця до 100 км/год. на 0,2 секунди швидше.
Безперечна інноваційність трансмісії PDK справляє ще більше вражень, коли мова йде про зменшення норм споживання палива на 16%. За екологічним стандартом EU4, норма споживання палива для Boxster та Cayman, оснащених PDK, становить 8,9 л/100 км, а для моделей серії S – 9,2 л/100 км.

Динамічна підвіска й неперевершені гальма
Удосконалена підвіска із новими настройками безкомпромісно поєднує в нових моделях покращену динаміку із підвищеним комфортом. Модифікація механізму клапанів рульового управління сприяє зменшенню ступеня підсилювання, що додає Boxster та Cayman більшої спритності й невимушеності на дорозі.
Для пристосування до більш потужної гальмівної системи на передній осі моделей серії S колісні диски базових моделей отримали новий дизайн і були збільшені на півдюйма. Обох дебютантів – Boxster та Cayman – інженери оснастили системою курсової стійкості (PSM) останнього покоління, відтепер із двома новими функціями: попереднього наповнення гальмового контуру та системою екстреного гальмування. За різкого натискання на педаль акселератора – типова реакція водія у разі екстреного гальмування – гідравлічний блок управління системи PSM створює відповідний тиск гальмівної рідини раніше, ніж водій натисне на педаль до упору, плавно підводячи колодки до гальмових дисків задля миттєвого спрацювання. Це значно покращує реакцію гальм та відповідним чином скорочує гальмівний шлях автомобіля. Якщо система розпізнає екстрене гальмування через інтенсивне натискання на педаль гальма та визначене гальмівне зусилля, гідравлічний блок управління системи PSM забезпечує тиск у гальмівному контурі, необхідний для максимального гальмівного ефекту.

Нова музика, нова навігація
У стандартній комплектації Boxster та Cayman можуть пишатись новою аудіосистемою CDR-30 зі зручним монохромним дисплеєм 5" та функцією відтворення MP3-дисків. Доступна в якості опції, нова комунікаційна система PCM із жорстким диском для навігаційної інформації виконує функцію центрального блоку управління аудіосистемою, навігацією та засобами зв’язку.
Система PCM стала ще більш універсальною, ефективною та легшою в управлінні ніж будь-коли – завдяки сенсорному дисплею управління функціями здійснюється простим натисканням клавіш на екрані, який було збільшено з 5,8 до 6,5”.
В якості опції система PCM може бути доповнена досить зручною системою голосового управління та, у поєднанні з додатковим універсальним аудіоінтерфейсом може використовуватись для контролю зовнішніми джерелами звуку, як наприклад, iPod® або USB-накопичувач.
Хоч і останнє, але не менш важливе – для нових двомісних Porsche в якості опції передбачено поєднання вентиляції та підігріву як стандартних, так і комфортних сидінь з повним або частковим оздобленням шкірою.


Вихід представлених моделей запланований на лютий 2009 року.

повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д