This version of the page http://www.itfpu.kiev.ua/index/index.php?inc=news&st=180 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-04. The original page over time could change.
Інститут туризму ФПУ - вища освіта у галузі туризму
Новини
Хто ми є
Що ми пропонуємо
Умови прийому
Як нас знайти
Видавнича діяльність

Новини


Карпати, зима 2003
Як приємно після успішно зданої сесії, з легким серцем поїхати в Карпати, щоб за допомогою досвідчених інструкторів оволодіти гірськими лижами і просто подихати чистим повітрям..

З 26 січня до 1 лютого 2003 р. було проведено практичне виїзне заняття зі студентами Інституту туризму в Івано-Франківській області (с.Яблуниця) на комплексі “Гірський”, в якому взяли участь 55 студентів на чолі з першим проректором, деканом та викладачами Інституту. Мета заняття – освоєння елементів гірськолижної техніки й ознайомлення з рекреаційно-туристичними можливостями регіону була з успіхом досягнута.


Фестиваль "Виноfest"
22 – 23 листопада 2002р. у “Будинку кіно” відбувся «Винофест – 2002» - свято молодого вина.

У Фестивалі взяли участь провідні українські виробники вина: ТМ «Гетьман», ТД «Массандра», ТМ «Асканелі бразерс», Завод марочних вин і коньяків «Коктебель», Інкерманський завод марочних вин, Завод шампанських вин «Новий Світ», АТ «Сонячна долина», ТМ «Виноділ», ПП «Олевер», ТД «Маркет-груп», Ізмаїльський винзавод тощо.
У програмі Фестивалю були не тільки численні дегустації вишуканого вина, обговорювання проблем виноробства, але й професіональні конкурси фахової майстерності.
Організувала цей Фестиваль компанія «Майстер-клас», яка торік у листопаді відкрила першу в Україні Школу сомельє. Саме в Інституті туризму Федерації профспілок України спільно з компанією “Майстер-клас” створено центр професійної підготовки сомельє та інших категорій працівників ресторанного бізнесу.
Студенти Інституту туризму з радістю взяли участь в організації Фестивалю і активно допомагали у проведенні цього оригінального свята.


Печера
У жовтні 2002р. у Тернопільській області відбулося виїзне практичне заняття для студентів нашого Інституту, як і завжди, цікаве і насичене набуттям практичних знань.

Студенти та викладачі (25 осіб) відвідали найдовшу печеру Європи та світу – “Оптимістичну”. Загальна довжина печери - 214 км. Ознайомлення зі спелеоресурсами області залишило незабутні спогади.


Водний поход
З 14 до 22 жовтня 2002 року студентами Інституту туризму на чолі з викладачем Шуміловим О.Л. було організовано і проведено водний туристський похід І категорії складності по р. Случ.

Маршрут пролягав різноманітними ландшафтами Житомирської та Рівненської областей. Студенти ознайомились з чарівною природою краю, його рослинним і тваринним світом, впевнено здолали природні перешкоди. Учасники походу на практиці перевірили вміння та навички, які набули під час підготовки до подорожі, підвищили рівень своєї туристської майстерності.
Похід завершено, але задоволення від чудової подорожі та дружнього спілкування надовго залишаться у пам‘яті.


Посвячення в студенти
Восени Українські Карпати знов розкрили свої гостинні обійми для першокурсників та викладачів Інституту.

29 серпня 2002 року на найвищій вершині Українських Карпат - Говерлі відбулося традиційне посвячення першокурсників у студенти Інституту туризму, які отримали залікові книжки зі своїм першим заліком "Сходження на Говерлу", футболки з логотипом Інституту, подарунки. Перший крок до студентського життя виявився цікавим і незвичним, настрій був чудовим.
31 серпня актовий зал готельного комплексу "Турист", провідного туристичного підприємства України, був втщент заповнений першокурсниками, їх батьками, викладачами. На святі вручення студентських квитків з привітаннями до студентства звернулись керівники державних установ і туристичних організацій.
Поздоровляємо всіх студентів і викладачів Інституту туризму з початком нового навчального року та зичимо успіхів!


Практика в червні
14 червня 50 студентів-третьокурсників на чолі з проректором Поповичем С.І., деканом Колядою О.І. та викладачами Інституту вирушили двома автобусами “Ікарус” на навчальну ознайомчу практику.

Метою практики було ознайомлення з природними, історико-культурними, соціально-економічними ресурсами Західної України. Практика протяжністю приблизно 2000 км проходила за маршрутом :
Київ-Меджибіж-Кам‘янець-Подільський-Хотин-сходження на г.Говерла-Яремча-Манявський скит-древній Галич-Рогатин-Львів-Олесько-Підгірці-Почаїв-Жовква-Крехівський монастир-заповідник «Козацькі могили»-Луцьк-Володимир-Волинський-монастир с. Зимне-Шацькі озера (оз. Світязь)-Колодяжна(літ.-мем. Музей Л.Українки-с.Оконськ(Оконові джерела)-Київ.
Карпати завжди приваблювали мальовничими краєвидами, історичними скарбами, гостинністю місцевих мешканців. Чудові пам‘ятки старовини не залишили байдужими студентів Інституту туризму до історії рідної української землі.


Кришталевий лелека 2001
30 травня 2002 року в залі “Еліта” столичного готелю “Русь” відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів Всеукраїнської туристичної професійної програми "Кришталевий лелека 2001".

Святкове дійство було організовано як дружня зустріч між представниками туріндустрії та суміжних галузей, засобів масової інформації, діячами культури на фоні яскравого професійного шоу. Туристична професійна програма тривала цілий рік, матеріали надійшли від 96 претендентів.
Інститут туризму ФПУ отримав почесний приз переможця та диплом лауреата за екскурсію "Пам‘ятки садово-паркового мистецтва Чернігівщини: Тростянець і Качанівка" у номінації "Краща екскурсія".
Поздоровляємо працівників Інституту туризму зі заслуженою нагородою !

Архів...
 

Наша адреса:
04074, Київ,
вул. Вишгородська, 12
 
Тел./факс: 432-58-00
Тел.: 430-16-61 - підготовче відділення
430-40-04 - Центр зовнішніх зв'язків і маркетингу
430-80-84 - деканат денного відділення
430-66-78 - деканат заочного відділення