This version of the page http://www.piluli.com.ua/notes.php?lek=23357 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-03. The original page over time could change.
Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10
Заказ звонка

Корзина

Цены в гривнах (UAH)
0,00
Скидки
Доставка лекарств:
+38 (044) 332-87-60
+38 (044) 537-26-79
+38 (095) 694-23-40
Время работы «Наша Аптека»
с 9°° до 21°° Без выходных
Главная | Как заказать? | Оплата, доставка, скидки | Отзывы | Ссылки | Консультация врача !!!NEW!!! | Форум !!!NEW!!!
Внимание!
У нас изменились условия доставки. Услуга «курьерская доставка» доступна при условии, что сумма Вашего заказа превышает 50 грн. Заказав медикаменты на сумму менее 50 грн., Вы можете забрать их самостоятельно в одной из наших аптек по удобному для Вас адресу. Подробнее читайте здесь.
Продукция

Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10


Код товара: 23357
Производитель: "Апотекс(Канада)"

Цена: уточнить у оператора

Наличие: под заказ
Кол-во:   x 0,00 грн. = 0,00 грн.

Не удалось купить Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10?


Попробуйте заказать даный препарат здесь: Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10

Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10
ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АПО-ФЛУКОНАЗОЛ (АРО-FLUCONAZOL)

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: fluconazole; 2-(2,4-дифторфеніл)-1,3-біс(1H-1,2,4-триазол-1-іл)-2-пропанол;

основні фізико-хімічні властивості:

таблетки по 50 мг: мармурово-рожеві трапецієподібні двоопуклі таблетки з рельєфним тисненням “APO”, під ним “50” з одного боку, інший бік – гладкий;

таблетки по 100 мг: мармурово-рожеві трапецієподібні двоопуклі таблетки з рельєфним тисненням “APO”, під ним “100” з одного боку, інший бік – гладкий;

склад: 1 таблетка містить 50 або 100 мг флуконазолу;

допоміжні речовини: магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний, барвник D&C червоний №30 алюмінієвий лак (30%), лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Протигрибкові засоби для системного застосування. Код АТС J02A C01.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Протигрибковий засіб класу триазольних сполук, що має протимікозну дію. АПО-Флуконазол специфічно пригнічує синтез грибкових стеролів, а також гальмує ферменти грибів, залежних від цитохрому Р450. Активний щодо різних штамів Candіda spp. (включаючи вісцеральний кандидоз), Cryptococcus neoformans (включаючи внутрішньочерепні інфекції), Mіcrosporum spp. і Trіchophylum spp. АПО-Флуконазол активний і відносно збудників ендемічних мікозів: Blastomyces dermatіtіdіs, Coccіdіoіdes іmmіtіs (включаючи внутрішньочерепні інфекції), Hystoplasma capsulatum.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо добре всмоктується в травному тракті; концентрація в плазмі крові перевищує 90% рівня концентрації, що досягається при внутрішньовенному введенні. Прийом їжі на всмоктування АПО-Флуконазолу практично не впливає. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 0,5-1,5 год після перорального застосування. Період напіввиведення (Т1/2) препарату з плазми крові становить 30 год, що дозволяє застосовувати препарат 1 раз на добу та забезпечує терапевтичний ефект при вагінальному кандидозі після одноразового прийому препарату. Концентрація активної речовини в плазмі крові прямо пропорційна прийнятій дозі. З білками плазми крові зв’язується 11-12% АПО-Флуконазолу. Препарат добре проникає в усі рідини організму. У спинномозковій рідині концентрація АПО-Флуконазолу досягає 80% від рівня його концентрації у плазмі крові. З організму АПО-Флуконазол виводиться з сечею, причому 80% – у незміненому вигляді. Кліренс АПО-Флуконазолу прямо пропорційний кліренсу креатиніну.

 

Показання для застосування. Інфекції, спричинені кандидами, у тому числі генералізований кандидоз, включаючи кандидемію, дисемінований кандидоз та локалізовані форми інвазивної кандидозної інфекції (інфекції черевної порожнини, ендокарда, очей, дихальних і сечовивідних шляхів). Кандидоз слизових оболонок, у тому числі порожнини рота та глотки, стравоходу; кандидурія; шкірно-слизовий та хронічний атрофічний кандидоз слизової оболонки ротової порожнини, пов’язаний з носінням з’ємних зубних протезів; вагінальний кандидоз (гострий чи рецидивуючий), профілактика рецидивів вагінального кандидозу. АПО-Флуканозол застосовують при криптококовому менінгіті та криптококовій інфекції іншої локалізації; дерматомікозах, включаючи мікози стопи, тіла, пахової ділянки, висівкоподібному лишаї; оніхомікозі; при глибоких ендемічних мікозах, включаючи кокцидіоїдомікоз, паракокцидіоїдомікоз, споротрихоз і гістоплазмоз; а також для профілактики грибкових інфекцій у пацієнтів, яким проводять хіміо- чи променеву терапію.

 

Спосіб застосування та дози Апо-флуконазол табл. 100 мг. №10. Щодня внутрішньо 1 раз на добу. Добова доза для дітей не повинна перевищувати добову дозу для дорослих. При кандидемії, дисемінованому кандидозі та інших інвазивних кандидозних інфекціях доза звичайно становить 400 мг у першу добу, а потім по 200 мг на добу. Залежно від прояву клінічного ефекту можна продовжити терапію та підвищити дозу до 400 мг на добу. Для лікування генералізованого кандидозу лікувальна доза препарату для дітей становить 6-12 мг/кг маси тіла на добу, залежно від тяжкості захворювання. При орофарингеальному кандидозі дорослим звичайно призначають по 50-100 мг 1 раз на добу протягом 7-14 днів. Лікування АПО-Флуконазолом хворих зі слабким імунітетом за необхідності продовжують протягом тривалішого часу. При атрофічному кандидозі слизової оболонки порожнини рота, зумовленому носінням зубних протезів, препарат призначають у дозі 50 мг 1 раз на добу протягом 14 днів у поєднанні з місцевими антисептичними засобами для оброблення протезів. При інших кандидозних інфекціях слизових оболонок (за винятком генітального кандидозу) ефективна доза звичайно становить 50-100 мг на добу при тривалості лікування 14-30 днів. При кандидозі слизових оболонок рекомендована доза АПО-Флуконазолу для дітей становить 3 мг/кг маси тіла на добу. У перший день можна призначити ударну дозу 6 мг/кг маси тіла для швидшого досягнення стабільної рівноважної концентрації. При вагінальному кандидозі АПО-Флуконазол приймають одноразово внутрішньо в дозі 150 мг. Потім для зниження частоти рецидивів захворювання препарат приймають у дозі 150 мг 1 раз на місяць. Тривалість терапії визначають індивідуально; вона варіює від 4 до 12 місяців. У деяких випадках частоту прийомів збільшують. При баланіті, спричиненому кандидами, АПО-Флуконазол призначають одноразово в дозі 150 мг внутрішньо.

Для профілактики кандидозу рекомендована терапевтична доза АПО-Флуконазолу щодня становить 50-400 мг 1 раз на добу, залежно від ступеня ризику розвитку грибкової інфекції. При криптококовому менінгіті та криптококових інфекціях іншої локалізації в перший день зазвичай призначають 400 мг, а потім продовжують лікування у дозі 200-400 мг 1 раз на добу. Тривалість лікування криптококових інфекцій залежить від досягнутого клінічного та мікологічного ефекту; при криптококовому менінгіті його продовжують не менше 6-8 тижнів. Для лікування криптококової інфекції рекомендована доза АПО-Флуконазолу для дітей становить 6-12 мг/кг маси тіла на добу, залежно від тяжкості захворювання.

При інфекціях шкірних покривів, включаючи мікози стопи, гладкої шкіри пахової ділянки та інших кандидозних інфекціях рекомендована доза – 150 мг 1 раз на тиждень або 50 мг 1 раз на добу. Тривалість терапії – 2-4 тижні, однак при мікозі стопи може знадобитися триваліше лікування (до 6 тижнів). При висівкоподібному лишаї рекомендована доза становить 300 мг 1 раз на тиждень протягом 2 тижнів; деякі хворі мають потребу в альтернативній схемі приймання: 50 мг препарату 1 раз на добу протягом 2-4 тижнів. При оніхомікозі рекомендована доза становить 150 мг АПО-Флуконазолу 1 раз на тиждень. Лікування слід продовжувати до повної заміни ураженого нігтя здоровим. Для лікування осіб літнього віку за відсутності ознак ниркової недостатності препарат застосовують у звичайних дозах. Для хворих з нирковою недостатністю (кліренс креатиніну 11-50 мл/хв) початкова ударна доза становить 50-400 мг, добову дозу АПО-Флуконазолу для наступних уведень знижують у 2 рази. Хворим, які постійно знаходяться на діалізі, АПО-Флуконазол необхідно вводити після кожного сеансу.

 

Побічна дія. Нудота, біль у животі, діарея, метеоризм, шкірні висипання, головний біль, зрідка – анафілактичні реакції, гепатотоксичні ефекти.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до АПО-Флуконазолу або інших азольних сполук, подібних до них за хімічною структурою; одночасне застосування терфенадину хворим, які одержують терапію АПО-Флуконазолом у дозі 400 мг на добу та більше.

 

Передозування. Симптоми передозування: галюцинації та параноїдальна поведінка.

Лікування – симптоматичне (у тому числі підтримуюча терапія і промивання шлунка). Форсований діурез підсилює виведення препарату. При гемодіалізі тривалістю 3 год рівень АПО-Флуконазолу в плазмі крові знижується на 50%.

 

Особливості застосування. З появою клінічних ознак ураження печінки АПО-Флуконазол треба відмінити. При появі у хворого висипань, зумовлених застосуванням АПО-Флуконазолу, розвитку бульозних уражень або поліморфної еритеми препарат відміняють. Необхідно уникати застосування АПО-Флуконазолу вагітними, за винятком тяжких випадків або потенційної загрози для життя при грибковій інфекції, коли передбачувана користь для жінки перевищує потенційний ризик для плода. АПО-Флуконазол виявляють у грудному молоці в такій же концентрації, що й у крові, тому його застосування під час лактації не рекомендується.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасний прийом варфарину та АПО-Флуконазолу збільшує протромбіновий час; АПО-Флуконазол уповільнює виведення пероральних гіпоглікемічних препаратів – похідних сульфанілсечовини (хлорпропаміду, глібенкламіду, гліпізиду), що може призвести до розвитку гіпоглікемії. АПО-Флуконазол клінічно значуще підвищує концентрацію дифеніну. Багаторазове застосування гідрохлоротіазиду підвищує концентрацію АПО-Флуконазолу в плазмі крові, однак змінювати режим дозування АПО-Флуконазолу звичайно не потрібно. АПО-Флуконазол у дозі 50-200 мг не справляє істотного впливу на ефективність комбінованих протизаплідних засобів для перорального приймання. Одночасне застосування АПО-Флуконазолу і рифампіцину призводить до прискорення виведення АПО-Флуконазолу приблизно на 20%, що визначає необхідність підвищення дози АПО-Флуконазолу. Під час застосування препарату рекомендується контролювати концентрацію циклоспорину в крові. При лікуванні АПО-Флуконазолом хворих, які отримують теофілін у великих дозах, необхідно контролювати симптоми передозування теофіліну та при їх появі терапію препаратом відміняти.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі 15-30°C.

Термін придатності – 4 роки.