This version of the page http://www.philharmonia.lviv.ua/presa/139.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-03. The original page over time could change.
Львівська Філармонія - У Львівську філармонію придбали новий рояль
"Радіоман", новини культури, 11 грудня 2008 р.

У Львівську філармонію придбали новий рояль

У Львівську філармонію придбали новий рояль

Про новий концертний рояль у Львівській філармонії мріяли не один десяток років. Але аби його придбати, потрібні були гроші і немалі. Адже справді хороший інструмент коштує 150 тисяч доларів.

Якісний інструмент - це можливість цікавого планування концертного графіку філармонії, це можливість запрошувати до нас відомих піаністів. Його відсутність зривала чимало цікавих проектів. “Я про це вперше говорю, але дуже часто, коли планувався фестиваль “Віртуози”, фестиваль “Контрасти”, коли планувався приїзд якоїсь зірки, вона питалась: “А який у Вас стоїть інструмент? Як це буде виглядати?” І на цьому наші перемовини, на жаль, закінчувалися”, - зізнався директор філармонії Володимир Сивохіп. Невдачею саме через відсутність відповідного інструменту завершувались і переговори щодо записів у залі філармонії: "Так, може, спонтанно в грудні минулого року виникла думка у вузькому середовищі купити новий інструмент".

Значна частина коштів була закладена в обласний бюджет. Але оскільки все ж таки зупинились на “Steinwаy” потрібно було ще 100 тисяч гривень. Їх виділила сама філармонія.

Вибирати інструмент для своєї філармонії Володимир Сивохіп поїхав на фабрику “Steinwаy” до Гамбурга. Тестувати представлені йому інструменти допомагав, зокрема, знаменитий піаніст Владімір Крайнєв. У даний момент, вже тепер філармонійний “Steinwаy” знаходиться на митниці у Києві. Через декілька днів він буде у Львові, і можна сміливо сказати, що для філармонії починається нова сторінка в її історії.

Нагадаємо, що кожен рояль “Steinwаy” створюється вручну, приблизно впродовж року. Біля 300 висококласних майстрів беруть участь у його виготовленні зі старанно відібраних порід дерева. Унікальність його звучання не перевершила жодна з існуючих фірм.

Софія Іванова

[2008-12-11, 16:05]

Афіша

Концерт української народної пісні за участю артистів Львівської філармонії, Благодійного фонду «Люди і село» та О.Харченка
Субота, 07 листопада 17:00
Симфонічний ранок
Неділя, 08 листопада 13:00
"Музика та поезія Анатоля Кос-Анатольського" Концерт, присвячений 100-річчю від дня народження композитора
Четвер, 12 листопада 18:00
Вечір симфонічної музики
П'ятниця, 13 листопада 18:00
Вечір фортепіанних концертів
Неділя, 15 листопада 18:00
Концерт Заслуженої державної академічної капели України «Трембіта» та Оркестру Західного територіального центру військово-музичного мистецтва
Понеділок, 16 листопада 18:00
Сергій Григоренко (фортепіано)
Четвер, 19 листопада 18:00
Вечір симфонічної музики
П'ятниця, 20 листопада 18:00
Юліан Пушке (най) та Еріка Васильєва (фортепіано)
Неділя, 22 листопада 18:00
Ювілейний вечір присвячений творчості композитора Лесі Дичко
Вівторок, 24 листопада 18:00