This version of the page http://novynar.com.ua/business/24498 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-29. The original page over time could change.
У Києві значно знизилися продажі житла » Бізнес та Економічні новини України » Новинар

У Києві значно знизилися продажі житла

7 квiтня 2008, 15:44   
dogovora.com.ua
Падіння курсу долара і посилення
умов іпотечного кредитування
призвели до скорочення операцій з
продажу нерухомості
Падіння курсу долара і посилення умов іпотечного кредитування призвели до скорочення операцій з продажу нерухомості, пише видання Экономические известия.

За даними аналітиків групи компаній Оболонь, у березні кількість договорів завдатку скоротилася на 27%. Змінився і якісний склад квартир, що продавалися. Різко знизилася питома вага дорогих об’єктів. Якщо в лютому в переліку договорів завдатків трикімнатних квартир було на 12% більше, ніж однокімнатних, то в березні однокімнатні квартири купували в 2,5 разу частіше, ніж трикімнатні. 

Поступове сповільнене подорожчання квартир у Києві відзначають і аналітики компанії Канзас. Проте, незважаючи не тільки на березневе, але і січневе, і лютневе зростання цін цього року, вони стверджують, що прогнозування перспектив ринку житла неоднозначне, і навіть допускають ілюзорність цих цін.

Вірною ознакою того, що ринок нерухомості Києва переживає свої не найкращі часи, служить кількість заявок, які кияни подають до БТІ міста для отримання довідок-характеристик житла, повідомляє Агент.ua. 

Якщо ще рік тому на оформлення довідок через БТІ йшов місяць у кращому разі, то сьогодні ця процедура займає трохи менше ніж два тижні.  

Практично всі операції з нерухомістю, - купівля або продаж житла, - вимагають довідок-характеристик із бюро технічної інвентаризації (БТІ).  

Підтвердили інформацію про млявий хід продажів і в одній з київських будівельних компаній, повідомивши, що кількість операцій з купівлі-продажу квартир у новобудовах істотно скоротилася порівняно з попереднім роком. 

Зменшилася на 23% порівняно з січнем частка купівлі квартир, які беруть у кредит, - у січні питома вага операцій з використанням іпотечного кредитування складала 62%, а в березні - 39%.

Зниження кількості кредитів на житло експерти пов’язують з постійними заявами уряду і президента про можливе зниження ставки по іпотечних кредитах. Ще складніше, стверджують аналітики, стало отримати іпотечний кредит при покупці житла на первинному ринку. Банки видають такі кредити, як правило, лише в тих випадках, коли самі стежать за ходом будівництва і беруть участь у кредитуванні забудовників. 

Ураховуючи високий рівень інфляції та послаблення долара, в квітні ціни пропозицій продовжуватимуть зростати, проте, цілком можливо, що буде зростати (хоч і повільнішими темпами) і розмір торгу, вважають аналітики ДК Оболонь.

Про те, що в реальності ціна продажу квартир нижча, ніж заявлена, ріелтори говорять дуже обережно. Але всі одноголосно стверджують — ринок нерухомості вельми перегрітий. Якщо зростання цін на нерухомість перекриє зниження купівельної спроможності долара, ціни на житло почнуть знижуватися активніше. 

Раніше повідомлялося про те, що березневе зниження курсу долара відносно євро стало однією з основних причин істотного перегляду цін у сегменті бізнес-житла на первинному ринку Києва.

За матерілами Экономические известия, Агент.ua

Теги: нерухомість
  Версія для друку
  Відправити другу
  Лист редактору
  Обговорити у форумi
Коментувати можут тільки зареєстровані користувачі. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь
Коментарів (2)
Відсортувати за датою 
гiсть   (анонім) | 07.04.2008, 16:26
НЕ ВСЕРЕМОСЬ!
Заборонене українське мистецтво.
www.kolyada.com
(Запрещенное украинское искусство)

гiсть   (анонім) | 07.04.2008, 16:40
хватит флудить, педрило со своим колядой.
Реклама
Останні новини розділу
  • В Україні збільшується кількість проблемних кредитів  Сьогодні, 20:21
  • 80 років тому почалася Велика депресія  Сьогодні, 18:05
  • У січні-вересні держбюджет зведено з дефіцитом у 24 млрд грн  Сьогодні, 17:56
  • Мінфін вважає, що НБУ штучно занижує свій прибуток  Сьогодні, 17:32
  • Кабмін дозволив використовувати благодійні внески для зарплати вчителям і медикам  Сьогодні, 16:47
Останні новини
  • В Україні збільшується кількість проблемних кредитів  Сьогодні, 20:21
  • Епідеміологи: Свинячого грипу у Закарпатті немає  Сьогодні, 20:10
  • Рада безпеки ООН скликає екстрене засідання  Сьогодні, 19:57
  • Черновецькому підвищили зарплату  Сьогодні, 19:43
  • Тимошенко: Школи переходитимуть до фінансової автономії на добровільній основі  Сьогодні, 19:27
Усi новини
Обзор сети
Королевство
Победит сильнейший! Увлекательная онлайн игра
Музыка HQ
Chris Brown -With You
Приколы
Если бы в СССР была реклама
Музыка HQ
Michael Jackson -They Don't Care About Us
Музыка HQ
Ciara-Love Sex Magic
bigmir)net
Автоприколы