This version of the page http://www.lsmu.edu.ua/index.php?doc=kafedry/hirurg1&sdoc=index (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-27. The original page over time could change.
 
Головна
Новини
Журнали
Контакти
Форум
 
 

Перейти до

01 Мiнiстерство охорони здоров'я України
02 Мiнiстерство освiти i науки України
03 Центр тестування


Кафедра хірургії №1

Відкрита кафедра у 1959 році, завідувачем кафедрою був обраний професор Земсков Микола Миколайович. Земсков М.М. - почесний професор Луганського державного медичного університету, керував кафедрою до 1990 року. Кафедра була розміщена на базі 6-ої міської лікарні, а в 1961 році кафедра перейшла на нову базу в 3-ю міську лікарню, де вона розміщена і по нинішній час.

Першими асистентами на кафедру були зараховані: Арбузов В.М., що захистив кандидатську дисертацію у 1965 році і Тростянецький Н.Є.

В організаційний період кафедра поповнилася новими співробітниками: доцент Луценко С.М.; асистент Мадарина Е.І.; асистент Лакізо Ю.М., який захистив кандидатську дисертацію в 1967 році; асистент, у наступному доцент кафедри Дугельний В.С., захистив кандидатську дисертацію в 1965 році; асистент, у наступному доцент кафедри Левіна В.П., захистила кандидатську дисертацію в 1976 році. Пізніше на кафедру була зарахована велика група молодих фахівців: асистент, у наступному доцент кафедри Чічьотка О.О., захистив кандидатську дисертацію в 1970 році, асистент Сенченко И.П., захистив кандидатську дисертацію в 1967 році; асистент, у наступному доцент кафедри Шор Н.А., захистив кандидатську дисертацію; в 1969 році; а в 1986 році докторську дисертацію; асистент, у наступному доцент Яковлева І.М., захистила кандидатську дисертацію в 1969 році, асистент Силаєв Ю.С., захистив докторську дисертацію в 1970 році; асистент, у наступному доцент кафедри Базяк А.П., захистив кандидатську дисертацію в 1974 році; асистент, у наступному доцент кафедри Абліцов М.П., захистив кандидатську дисертацію в 1975 році; асистент Радомський В.Т., захистив кандидатську дисертацію в 1975.

У 1960 році на базі кафедри створене перше в області торакальне відділення загальнохірургічного профілю, а незабаром - перший обласний судинний центр.

У грудні 1960 року на кафедрі була виконана перша операція на легенях, а в грудні 1961 року вже на базі 3-ої міської лікарні була зроблена перша на Луганщині мітральна пальцева комісуротомія. У 1962 році в клініці зроблена перша пластика стравоходу, почали виконуватись операції по протезуванню черевної аорти при аневризмі, операції при коарктації аорти. Уперше були зроблені реконструктивні операції при хворобі Такаясі, операції циркулярної резекції трахеї. З 1965 року в клініці почали виконуватись операції на серці з АШК-ом. З 1990 року по нинішній час кафедрою керує доктор медичних наук професор Бондарев Валентин Іванович,який захистив докторську дисертацію в 1987 році, автор 8 винаходів, більше 200 наукових робіт.

З 2005 р. – проректор з лікувальної роботи університета.

Земсков
Микола Миколайович
Бондарев
Валентин Іванович

З 1992 року кафедра реорганізована у факультетську хірургію, а в 2005 році в хірургію №1 і поповнилася молодими співробітниками: асистент, у наступному доцент кафедри Пепенін О.В., захистив кандидатську дисертацію в 1997 році; асистент Василенко Є.М., захистив кандидатську дисертацію в 1999 році; асистент О.В.Алексєєв, захистив кандидатську дисертацію в 2001 році; асистент, у наступному доцент кафедри Бондарев Р.В., захистив кандидатську дисертацію в 1999 році, який у 2003 році одержав Грант Президента України на наукову працю присвячену питанням лікування перитоніту і гнійних ран. Нове молоде покоління продовжує і збільшує традиції кафедри.

На кафедрі як у діагностиколікувальному так і в навчальному процесі широко впроваджуються сучасні технології - відео-лапароскопічна малоінвазивна хірургія, сучасний комп'ютерний клас, оснащений навчальними і контролюючими програмами, мініінвазивна фіброгастродуоденоскопічна хірургія,УЗД.

Кафедра впроваджує в навчальний процес комп'ютерні навчальні і контролюючі програми, кольорові відеофільми та інше.

На базі кафедри створений центр по лікуванню хворих із захворюваннями гепатопанкреатодуоденальної зони.

Наукова спрямованість кафедри - хірургічна гастроентерологія і гнійна хірургія.

На кафедрі виконано і захищено 20 кандидатських і 4 докторських дисертацій. Співробітниками опубліковано більше 700 наукових робіт, видано 6 монографій.

Кафедрою проведена велика робота з питань навчання і підвищення кваліфікації хірургів Луганської області, у першу чергу з торакальної і судинної хірургії, наданні кваліфікованої хірургічної допомоги населенню області. В даний час кафедра є лікувально-консультативним центром області з питань захворювань панкреатогепатобіліарної системи, перитоніту.

За 45 років функціонування в клініці виконано більш 5000 операцій на органах грудної клітки і магістральних судин, у тому числі на серці, легенях, стравоході, аорті. Виконано більше 2500 операцій на шлунку, більше 3500 операцій на печінці і жовчних шляхах, підшлунковій залозі. Клініка постійно надає висококваліфіковану допомогу населенню Артемівського району і міста Луганська з питань планової й ургентної хірургії. На фото теперешній склад кафедри.

I ряд - зліва направо: Абліцов М.П., Бондарєв В.І., Базяк А.П.;
II ряд - зліва направо: Мартинова Я.О., Пепенін О.В., Бондарев Р.В., Алексеев О.В., Тітовська В.М.;

Пошук

Сьогоднi 27.10.2009
Останнi новини
  26.10.09
 До уваги читачів! Бібліотека Луганського державного медичного університету інформує про розміщення у відділі наукової та художньої літератури з 26 жовтня виставки, спрямованій на допомогу в вивчені української літератури та культури «Джерело, дух, сила»!
  23.10.09
 У спеціалізованій раді Д29.600.03 відбувся успішний захист докторської та кандидатської дисертації. Щиро вітаємо пошукувачів.
  23.10.09
 До уваги студентів! У читальному залі бібліотеки Луганського державного медичного університету розміщено «Куток студентського самоврядування».
  22.10.09
 21 жовтня відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри хірургії та урології Луганського державного медичного університету! На засіданні розглядалися організаційні питання роботи гуртка та науково-дослідницькі плани на 2009-2010 н. р.
  21.10.09
 У приміщені Палацу спорту Луганського державного медичного університету відбулася спартакіада І курсу серед збірних команд університету з футболу, волейболу, настільного тенісу, шахів.
  20.10.09
 Дворазовий Чемпіон Світу з тайського боксу викладач кафедри фізвиховання Луганського державного медичного університету Дмитро Борулько зайняв І місце на кубку світу серед спортивних клубів з бойових мистецтв під егідою Асоціації професійних видів єдиноборств України! Вітаємо чемпіона!
  19.10.09
 До уваги студентів V курсу І медичного факультету Луганського державного медичного університету! На циклі клінічної фармакології початок занять по понеділкам з 11-30, в усі наступні дні – з 8-30!
  16.10.09
 Спортивний клуб Луганського державного медичного університету запрошує студентів, які мають розряд з шахів до спортивної секції! Прохання звертатися до тренера студентської команди – викладача Кузовкіна В. О.
  15.10.09
 15 жовтня на засіданні профспілкового комітету співробітників Луганського державного медичного університету заплановано розглянути наступні питання: 1.Про результати проведення профілактичного медичного огляду співробітників університету. 2.Аналіз захворюваності співробітників університету.
  15.10.09
 15 жовтня заплановане проведення засідання профспілкового комітету співробітників Луганського державного медичного університету.
  15.10.09
 14 жовтня відбулося засідання профспілкового комітету студентів Луганського державного медичного університету.
  14.10.09
 14 жовтня о 16-00 відбудеться засідання студентського наукового гуртка кафедри офтальмології. На засіданні планується розглянути наступні запитання: 1. Основи офтальмології. 2. Організація наукової роботи студентського гуртка.
  14.10.09
 До уваги студентів! 14 жовтня о 16-00 у приміщені палацу спорту Луганського державного медичного університету відбудеться організаційне зібрання членів студентського гуртку нашого вузу з шахів!
  14.10.09
 До уваги студентів! Бібліотека Луганського державного медичного університету нагадує, що згідно з наказом ректора обслуговування читачів усіх курсів відбувається в автоматизованому режимі. При собі обов’язково мати чи татський квиток!
  13.10.09
 Відділ практики Луганського державного медичного університету інформує! У студентів IV курсу 66, 67 груп стоматологічного факультету практика з ортопедичної стоматології триватимете до 27. 10. 2009.

Авторизация

логін 

пароль 


 


       Головна/ Новини/ Фотогалерея/ Журнали/ Контакти 
       Про унiверситет/ Абітурієнту/ Студенту/ Факультети та кафедри/ Навчання/ Наукова робота/ Партнери