This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4a60346972dee/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-27. The original page over time could change.
Пастор Черновецького регулярно ходить в міліцію | Українська правда - Київ

Пастор Черновецького регулярно ходить в міліцію

Версія для друку     Додати коментар - 1
17.07.2009  11:20

Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа, проти якого порушена і розслідується кримінальна справа за обвинуваченням у груповому шахрайстві, регулярно ходить на допити у міліцію.

Про це заявив старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС (що розслідує справу "Кінгз Кепітал" і пастора Аделаджі) Сергій Шуваєв, пише "Сегодня".

"Він знаходиться на підписці про невиїзд, регулярно, раз-два в тиждень, ходить на допити. Думаю, справа має судову перспективу, доказів і свідчень вистачить (допитані вже 1700 постраждалих, а заяв є близько 2,5 тисячі), інакше я б не пред'являв пасторові обвинувачення. Швидше за все, у суд справа піде на початку наступного року", - сказав Шуваєв.

За його словами, усього обвинувачуваних по цій справі семеро осіб: троє арештованих  Олександр Бандурченко, Головано і Колесников, пастор Сандей і ще троє - на підписці.

"У майбутньому є можливість частину відібраних шахраями грошей повернути людям, тому що маються арештовані рахунки (і не порожні), нерухомість. Наскільки я знаю, на сьогодні церква "Посольство Боже" - єдина церква, де так посилено пропагували "економічну складову" просто з трибуни, закликаючи кудись нести гроші", - сказав Шугаєв.

Як відомо, 24 листопада столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за обвинуваченням у шахрайстві з грошима громадян.

Начальник Головного керування МВС України в Києві Віталій Ярема заявив, що підставою для порушення кримінальної справи були заяви від майже 60 громадян. За словами постраждалих, вони відповідно до укладених угод з "Кінгз Кепітал" не можуть отримати ні обіцяних відсотків, ні вкладених грошей.

2 січня в рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" столична міліція обшукала місце роботи і квартири пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи.

Пастор "Посольства Божого" також дав зобов'язання міліції не виїжджати за межі України, поки не буде завершено розслідування справи про фінансові махінації компанії "Кінгз Кепітал", згодом проти Аделаджи порушили кримінальну справу.

У київській міліції також відзначили, що це зв'язано з тим, що в заявах потерпілих від діяльності "Кингз Кепітал" відзначається, що саме Аделаджа під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші у  фінустанову.

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 1
TarKub - 17.07.2009 13:48
Господи, хто тільки не розводив наших бідних людей. Хіба ми нація лохів?
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
З центру Києва зникають гастрономи
Тимчасовий трамвай відстрочить будівництво метро на Троєщину?
Черновецький продовжує шукати студентів для "молодої команди"?
"Безкоштовна медицина" в пологових будинках подорожчала на $100
ДТП у столиці: джип виїхав на зустрічну і зловив вантажівку
    ПУБЛІКАЦІЇ
91
Влада
07.10, 15:25

Вибори-2010: хто першим скине "київський баласт"?

Сам же Черновецький, відчуваючи хмари над головою, заліг на дно. Людина, яка раніше ні на мить не облишала публічного хизування з улюбленими бабусями, не з’являється навіть на майданчиках комунальних медіа. Враження, що Черновецького взагалі не існує, а Києвом керує віртуальний образ,
Звичайне непорозуміння, чи здирництво столичного масштабу?
Керівник "Кінгз Кепітал": Вкладники можуть повернути гроші
Електричка мера - найдовший шлях до "Петрівки"
    КОЛОНКА АВТОРА
23.10.2009, 15:54
Денис Москаль

Скільки займатиме пам'ять Шевченка у "Шевченківському домі"?

Згідно з проектом архітектора А. Пашенька, "Шевченківський дім" являтиме собою величезну новобудову розміром практично з квартал площею 102 тисячі 250 м². З підземним 3-рівневим паркінгом просто на склепінні тунелю метро від "Театральної" до "Університету"...