This version of the page http://molod.in.ua/news/2275/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-26. The original page over time could change.
Молодіжний Портал Волині - Віталій Кварцяний: "Наш плюс – багато забиваємо, мінус – багато пропускаємо" ???? ?????? ?? ???'?
 Меню
 Додаткове меню
· Молодіжні організації Волині
· Навчальні заклади Волині
· Заклади відпочинку
· Молодіжне законодавство
· Анонси
· Перекладач
· Проба пера
· Корисні сайти
· Наші друзі
· Рекламодавцям
 Фотогалерея
 Наша кнопка

Отримати код
 Наші друзі
 Віталій Кварцяний: "Наш плюс – багато забиваємо, мінус – багато пропускаємо"
Віталію Володимировичу, як оціните сезон для своєї команди?

Перед “Волинню” поставлено завдання увійти до “п’ятірки” найкращих команд. Нам це вдалося. Хлопці підросли, в нашій команді грає найкращий бомбардир ліги. Загалом колектив хороший, перспективний. Могли б заробити і більше очок, але ми часто свідомо йшли на ризик.

Здійснювали впродовж матчу по п’ять замін – максимально дозволена кількість проведення замін, залучали в основу молодь. Наш плюс – багато забиваємо, мінус – багато пропускаємо. Проте наша ціль - готувати молодь. Упевнений, ми - на правильному шляху.

Які плани на наступний сезон? Коли врешті “Волинь” розпочне боротьбу за путівку в еліту?

Дуже складно робити ставку на молодь і досягати результату. Подивіться, ФК “Львів” не втримався в еліті, в “Харкові” теж щось не спрацювало, хоча в цьому місті хороші економічні умови. Ми продумано підходимо до питання повернення в Прем’єр-лігу. Маємо нестандартні ідеї, серйозні плани.

Можете про цей “серйозний план” розповісти докладніше?

Хочу підсилити команду, запросити більше досвідчених виконавців. Молодь повинна на когось рівнятися. Потрібно “зіграти” склад, краще відпрацювати захисні дії, навчити гравців командної швидкості. Це тактичні задумки, а про стратегічні мені не хотілося б говорити.

Стратегічні плани тримаєте в секреті?

Так… Зараз передчасно про це говорити. Усе залежить від того, кого ми “підпишемо” влітку, небагато досвідчених футболістів хочуть їхати в Луцьк, усі хочуть грати в Прем’єр-лізі. Нам потрібно реально оцінювати свої можливості.

Переходячи з першої ліги у вищу, команди надовго в еліті не затримуються. Це свідчить про суттєву різницю цих двох дивізіонів?


Різниця в бюджетах клубів.

Тобто бюджету для перемоги в першій лізі не достатньо, аби втриматися “на плаву” в Прем’єр-лізі?

Так. Подивіться, “Львів” непогано виступав у Прем’єр-лізі, але щось не спрацювало. Думаю, мова не лише про гру, а про навколофутбольні речі. Йдеться про кваліфікацію працівників клубу, які володіють хорошими зв’язками для ведення футбольного господарства. Клуб не повинен мати проблем зі стадіоном, організацією домашніх матчів. “Львів” і “Харків” мали саме проблеми з домашніми аренами, поєдинки проводили за межами свого міста, а це дуже важливо. Вони ж через це не дорахувалися кількох очок. Ми ґрунтовно підходимо до питання повернення в Прем’єр-лігу, вийшовши в елітний дивізіон, не хочемо боротися за виживання, а тішити вболівальників яскравою грою. А для цього потрібно багато зробити.

А ви не сумуєте за Прем’єр-лігою?

Сумую не лише я, а й усі волинські вболівальники. В першій лізі наша команда - один із лідерів за відвідуваністю домашніх двобоїв. А наші глядачі люблять ходити на серйозні матчі. Впевнений, 4-6 тисяч глядачів для нас не показник, у вищій лізі на кожну нашу гру приходило б щонайменше 6-8 тисяч.

Коли “Волинь” “вилетіла” з вищої ліги, ви вже тоді знали, що в еліту повернетеся не скоро?

Так, я знав що ми не швидко повернемося. Тоді політична ситуація була така, що футбол для нас відійшов на другий план. у нас було завдання грати й тішити вболівальників. Ми з ним даємо раду.

Від команд із Прем’єр-ліги не отримували пропозицій про працевлаштування?

Усі знають, що з Луцька не планую переїздити. Хіба, не дай Бог, форс-мажор станеться. Тренер ж повинен бути готовим до втрати роботи в будь-який момент.

Віталію Володимировичу, представники тренерського цеху, як правило, надовго не затримуються на одному місці. Звідки у вас така любов до Луцька?

Навіть не знаю. Все своє життя прожив з однією дружиною, ми разом понад 30 років. Хтось таки мусить на Волині воювати з різними, так би мовити, течіями. Не хочу, щоб і далі в нашому місті футбольне життя нагадувало байку про лебедя, рака і щуку. Говорю про президента “Волині” та місцеву владу. Луцьк мав би брати приклад із Донецька, Харкова, де влада чим може допомагає своїм командам. Насправді були пропозиції від команд Прем’єр-ліги. Але навіщо про них розповідати? Коли настане час і я залишатиму футбол, тоді обов’язково про них розкажу, а тепер у цьому сенсу не має.

Як оціните зміни в українському футболі після створення Прем’єр-ліги?

Прогрес у тому, що було створено Прем’єр-лігу. Це потрібно було зробити давно. Зараз критикують виконувача обов’язків голови цієї організації Данилова. Достеменно не знаю ситуації, але мені видається, як часто в нас буває, критикують людину, яка тягне на собі повний віз. Усі хочуть незаангажованого керівника, але призначте Петренка – він може симпатизувати “Динамо”, а візьмете Іваненка – він уболіватиме за “Шахтар”. Але все-таки Прем’єр-лігою мусить керувати український фахівець, іноземцю складно збагнути наш менталітет, приклад швейцарця Курта красномовно це підтверджує.

Дебютанти наступної Прем’єр-ліги – “Оболонь” і “Закарпаття” - вам добре відомі. Як гадаєте, вони в еліті надовго?

Усе залежить від того, як вони вирішать організаційні питання. А те, що ці команди вміють грати натхненно і здатні забрати очки в лідерів, не сумніваюся. В них є футболісти, які вміють грати. Щоправда, йдеться про першу лігу. Футбол змінився, він став швидшим, на прийняття рішення відводиться дедалі менше часу. В Прем’єр-лізі більше впроваджують тактичних схем, аніж у нас, у першому дивізіоні. Шанси закріпитися в Прем’єр-лізі “Оболонь” і “Закарпаття” мають, але багато залежить від уміння керівництва клубу вирішувати організаційні питання. Якщо позафутбольні моменти не заважатимуть команді налаштовуватися на гру, то все буде гаразд. Не все залежить від футболістів. Вони можуть вигравати, але без хороших преміальних, довго це не триватиме. Нехай і з маленькою зарплатою, але преміальні повинні бути хорошими.

Джерело: Сайт вбоілвлаьників ФК "Волинь"
2009-06-26 05:09:07 Версія для друку

Добавити коментар:
 Анонси
· 1: Вечір пам'яті Сергія Кузьминського
      на 2009-10-26 01:51:03
· 2: "Листопад". "Оболонь"
      на 2009-10-26 01:46:39
· 3: Ток-шоу «Wi-Fi»
      на 2009-10-24 05:28:17
· 4: На перші гулі
      на 2009-10-24 03:32:32
· 5: Інтернет-фестиваль сучасного мистецтва Go-Art
      на 2009-10-23 00:00:52
 Погода
 Опитування
Що конкретно потрібно змінити на нашому сайті?

дизайн
тематику розділів
не виста4ає політики
мало висвітлюється життя та діяльність студенства
інформація на сайті оновлюється нерегулярно
мені все подобається
додати більше довідкової інформації
відкрити нарешті форум
оптимізувати роботу фотоальбому
Результати
 Календар
 «   Жовтень   » 
пнвтсрчтптсбнд
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
© Copyright 2007 ?????????? ?????? ??????

???????? | ??? ?????????? ??????