This version of the page http://ictv.ua/ether/42477/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-26. The original page over time could change.
Гладіатор. Фільми. Канал ICTV

Список фільмів


Фільми

Гладіатор


    У великій Римській імперії не було воєначальника, рівного генералові Максимусу. Непереможні легіони, якими командував цей благородний воїн, обожнювали його і могли слідувати за ним навіть у пекло. Але трапилося так, що відважний Максимус, готовий битися з будь-яким супротивником в чесному бою, опинився безсилий проти віроломних придворних інтриг.


    Генерала зрадили і засудили до смерті. Дивом уникнувши загибелі, Максимус стає гладіатором. Швидко здобувши собі славу в кривавих поєдинках, він опиняється в знаменитому римському Колізеї, на арені якого він зустрінеться в смертельній сутичці зі своїм заклятим ворогом...

    А ВИ ЗНАЄТЕ, ЩО:

    Рана на правій щоці Рассела Кроу, отримана під час першої батальні сцени, абсолютно справжня. Кінь актора чогось злякався і поніс на дерева, одна з гілок проткнула щоку головного героя.

    Перші батальні сцени знімалася 20 днів. Ролі варварів здебільшого виконували шотландські статисти, більшість з яких у свій час брали участь у зйомках фільму «Хоробре серце».

     
    Насправді Коммодус був єдиним римським імператором, який дозволяв собі час від часу виходити на арену. Історичні джерела стверджують, що загинув він зовсім не на арені, а був задушений у кімнаті для переодягання атлетом на ім'я Нарцис. Саме так і хотіли назвати героя Рассела Кроу у перших варіантах сценарію.

    Картина Рідлі Скотта «Гладіатор» отримала п'ять жаданих статуеток «Оскара». Кінострічка була визнана «Кращим фільмом року», Расселу Кроу, виконавець головної ролі, дісталася нагорода за «Кращу чоловічу роль». А також картина отримала нагороди за «Кращі костюми», «Найкращий звук» та «Кращі візуальні ефекти».

       

    Жанр: Драма
    Режисер: Рідлі Скотт
    Актори: Расселл Кроу, Конні Нілсен, Річард Херріс, Джімон Хоунсоу, Ралф Мюллер, Девід Шофілд, Хоакін Фенікс, Девід Хеммінгс, Спенсер Тріт Кларк, Джон Шрепнел, Томас Арана, Олівер Рід

    Про канал: Про компанію Вакансії Нагороди Стиль: Логотипи   Написати лист Контакти
    Бізнес: Карта покриття Спонсорство Реклама Рейтинг Партнери Розваги: Акції: Соціальні акції Допомога