This version of the page http://www.karpaty.info/ru/uk/ch/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-23. The original page over time could change.
Отдых в Карпатах и не только — КАРПАТЫ.INFO / Западная Украина / Черновицкая обл.:
      
 
КАРПАТЫ.INFO/Западная Украина/Черновицкая обл.:


 

Черновицкая область

Чернівецька область знаходиться на стику Східно-Європейської рівнини й Українських Карпат. Корисні копалини представлені в основному мінерально-будівельною сировиною. У природно-ресурсному потенціалі області одне з центральних місць займають лісові і водяні ресурси. Усі ріки відносяться до басейну Чорного моря, найбільшими з них є Дністер, Прут, Черемош і Серет.

Цей край почали заселяти в епоху палеоліту. Про це свідчить більше ста залишків стоянок первісних людей, вік яких - від сорока до п'ятнадцяти тисяч років. Північна частина Буковини, яка складає територію сучасної області, в 10-12вв. входила до складу Київської Русі, а в 12-13вв. була частиною Галицько-волинського князівства, яке з часом поневолила Золота Орда.

У 1345 р., коли угорські війська перемогли татар і вигнали їх з правобережжя Дністра, північна Буковина відійшла Угорщині, у середині 14в.- Державі, Молдови, а в 1514 г.- Туреччині.

З початку XVIII століття Поднестровье залучається до сфери інтересів Російської Імперії.

Після російсько-турецької війни (1768-74гг.) Буковина переходить до Австрії, у складі якої знаходиться до 1918 р. Перша світова війна принесла населенню Буковини і суміжної Хотінщини незліченні жертви і руйнування. Після розпаду Австро-угорської імперії з листопада 1918 р. була здійснена спроба приєднання до України. Проте, скориставшись поразкою німецький - австрійського блоку у війні на початку жовтня 1918 р., Румунія зважилася на окупацію Буковини. В кінці 30 - х рр. Буковина, і перш за все її північна частина, увійшла до сфери геополітичних інтересів СРСР.

У важкі часи іноземного панування, зокрема в умовах тотальної русифікації, українське населення краю зберігало свою мову, звичаї і традиції.

За матеріалами Золота еліта України
ОДА
Искать в регионе:
Отели
Рестораны

 

• Реклама
• Действия со страницей
 печатать
 отослать линк
Отошлите эту страницу другу или знакомому!
Введите в соответствующие поля имя, e-mail Вашего друга, а также Ваше имя.
 
 
 
Адреса, введеннные в этой форме, не сохраняются, не используются нами и не передаются другим лицам с любой целью (в т.ч. рассылки спама), а служат только для оформления письма, которое получит Ваш адресат.
 добавить в Избранное
• Реклама
• Погода
24.10.09 03:00
Черновцы (...)
8ºC, 1м/с, С
облачность 28% без осадков
Вижница (...)
9ºC, 2м/с,
облачность 56% дождь
Мигово (...)
9ºC, 1м/с,
облачность 53% дождь
Путила (...)
9ºC, 2м/с,
облачность 50% дождь
RP5.UA

 
• Партнеры
 ski.lviv.ua
 Прокат автомобилей Украина, Киев

 Поставьте нашу кнопку!
код кнопки здесь.

 

© 2005-09 karpaty.info
Перепечатка информации возможна только с разрешения администрации сайта.