This version of the page http://www.osvita.org.ua/abitur/stena/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-19. The original page over time could change.
Результати конкурсу "Абітурієнт, або яким я бачу свій ВНЗ" // Освітній портал
www.osvita.org.ua
Абітурієнту // Результати конкурсу "Абітурієнт, або яким я бачу свій ВНЗ"

реєстрація

Цікаве...

Відповіді на ЗНО 2009

На сайті "Освітній портал" доступні для перегляду завдання та відповіді на ЗНО 2009 р. з таких предметів:
Історія України;
Біологія;
Фізика;
Географія;
Українська мова та література;
Математика;
Іноземна мова (англійська);
Іноземна мова (нім., фр., ісп.);
Хімія.

Опитування

Чи вважаєте Ви освітні програми з розширеною практичною підготовкою та наданням навчальним закладом можливостей для подальшого працевлаштування більш привабливими?

перейти до теми

Теми для обговорення

атестація

бакалавр-специалист

Что делать с высшим образованием?

История

Для вдумливих

Перейти в форум

"Абітурієнт або Яким я бачу свій навчальний заклад"

в рамках Виставки "Освіта та кар'єра"

В сучасних умовах розширення досяжності вищої освіти виникла загроза зниження стандартів високої якості. Абітурієнти, студенти, викладачі, керівники освітнього ринку в Україні та роботодавці ставлять перед освітою різні цілі і вимоги. Лише діалог і співпраця можуть змінити ситуацію що склалася на даному ринку.

Традиція проведення освітянських виставок в Україні не така вже й велика, але за роки роботи показала свою необхідність і корисність. Виставка - це не лише реклама навчальних закладів, це живе спілкування майбутніх студентів і викладачів. Це вірний шлях до вступу у навчальний заклад і найґрунтовніша інформація про нього для майбутніх абітурієнтів.

З 20 по 22 квітня 2007 року в Палаці мистецтв Український дім проходила виставка "Освіта та кар'єра". Вперше в історії виставкового бізнесу в рамках даної виставки проводився всеукраїнський конкурс серед старшокласників загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів для дітей-сиріт "Абітурієнт або яким я бачу свій навчальний заклад" (умови конкурсу), започаткований молодіжним журналом "СТЕНА", Товариством "Знання" України та Благодійним фондом "Приятелі дітей".

На нагородження в рамках виставки "Освіта і кар'єра" з'їхалися діти з таких міст України: Харків, Бердянськ, Полтава, Кам'янець-Подільський, Фастів, Одеса, Хмельницький, Вінниця, Біла Церква, Тернопіль, Львів, Ужгород, Сєвєродонецьк, Свєрдловск, Луганськ та Дніпропетровськ.

Найбільшою знахідкою для старшокласників - майбутніх абітурієнтів, став каталог виставки, який за їх словами набагато кращий за будь-які інші довідники навчальних закладів. На прохання шкіл-учасників, Товариство "Знання" України надало для бібліотек і конкурсантів каталоги виставки із великим переліком навчальних закладів, їх контактів та фактично повної інформації, що необхідна при вступі.

Збір конкурсних робіт розпочався одразу після Нового року і тривав до 15 квітня. Найкращі роботи були представлені в рамках виставки "Освіта та кар'єра 2007". Близько 100 учасників зі всіх регіонів нашої держави протягом 2-х днів відвідали виставку і поспілкувалися з представниками навчальних закладів, в які мріють вступити уже в цьому році.

Серед переможців конкурсу: робота учениці ЗОШ №1 місто Горловка Олени Грищук під назвою "Из детдома в вузы"; Ганни Васильєвої, учениці 11 класу Полтавської школи-інтернату №2 для дітей сиріт "Я сподіваюсь" про Полтавський педагогічний університет; Дар'ї Дурнєвої, учениці Бердянської школи-інтернату для дітей-сиріт під назвою "Коваль свого життя", Дмитра Явдокименко (смт. Нова Водолаза, Харківська область, 15 років), робота під назвою "Освіта. Інтелігентність. Культура" про Народну Українську Академію у Харкові, Альони Шевченко, учениці Нововодолазівського ліцею "Ближче до мрії", вражає глибиною робота Катерини Гаврильченко, учениці ЗОШ, Черкаська область, Звенигородський р-н, село Шевченкове, яка не лише написала про свою мрію, але ще й придумала чудову музу Львівському університету імені Івана Франка, Ганни Степаненко з Харкова (стаття "Життя не зупинити"), Марини Зощук з міста Нетішин, Хмельницької області, Максима Анципировича, місто Київ, Аліни Штуки з міста Одеса та багато інших. Усі переможці конкурсу будуть опубліковані на сторінках молодіжного журналу "СТЕНА" в №3 та 4.

Проблеми і пропозиції, що у своїх роботах поставили учасники конкурсу глибоко вражають і дають тему для роздумів.

Даний конкурс, що був започаткований у 2007 році планується зробити щорічним, аби дати дітям змогу не лише висловитися, але й представити спеціалістам освітнього ринку реальну картину психології старшокласників. Усі переможці конкурсу отримають рекомендації перед вступом у навчальний заклад від організаторів конкурсу.

В рамках осінньої виставки "Освіта та кар'єра" планується проведення виставки дитячих робіт під егідою молодіжного журналу "СТЕНА", Товариства "Знання" України та Благодійного фонду "Приятелі дітей". Адже, світ очима дитини набагато чистіший, аніж ми, дорослі звикли думати...

Попередня сторінка розділу: Абітурієнту

Увага! Ви можете обговорити матеріали цього розділу в форумі
або запропонувати власний матеріал для розміщення на сайті.