This version of the page http://www.gran-trade.com/articles/news.php?ID=418 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-18. The original page over time could change.
Гранитная брусчатка, дорожный бордюр, укладка облицовочной плитки, облицовка гранитом, мощение камнем, мощение гранитом, производство бордюров.
  • рос
  • укр
  • ТЕЛЕФОН В УКРАЇНІ
  • +38 (044) 494-23-48
  • +38 (044) 220-03-79
  • +38 (044) 228-71-54
  • телефон в росії
  • +7 (495) 765-07-44 (Москва)
  • +7 (963) 788-86-20 (Москва)
  • +7 (904) 519-41-21 (СПб)

Природний камінь - 10 аргументів на користь. Бордюр. Плитка гранит.

Майже кожен з нас був у ситуації, коли наш клієнт вагається щодо питання, що краще вибрати: камінь чи інший матеріал. Чому слід вико­ристовувати саме природний камінь? - часто пита­ють девелопери, архітектори, будівельники. Варто допомогти їм визначитися. Нижче ми пропонуємо 10 переконливих аргументів на користь природного каменю.

1. ПРИВАБЛИВІСТЬ

Камінь - це витвір природи, його індивідуальні властивості визначені способом творення і скла­дом мінералів, з яких він складається. 3-посеред усіх будівельних матеріалів природний камінь має незрівнянне становище. Кожний виріб з каменю є унікальним елементом, який можна застосовувати поряд з іншим каменем чи іншим будівельним ма­теріалом. Природний камінь - це не одноманітний продукт серійного промислового виробництва, він виразно показує історію свого народження.

2. ЕКОЛОГІЧНІСТЬ

Природний камінь як будівельний матеріал прак­тично є кінцевим продуктом самої природи. Для його створення енергія не потрібна, вона задіяна лише на видобуванні і обробці. Витрати енергії при цьому не є такими великими, як у виробництві інших будівельних матеріалів. Видобування каменю сьо­годні відбувається у порівняно невеликих кар’єрах без застосування потужних вибухів. Невикористані відвали можуть стати основою для рекультивації кар'єрів або перероблені для практичного ужитку (бруківка, щебінь, конгломерат). У повному циклі видобування, переробки та рекультивації природа не втрачає нічого.

3. НЕШКІДЛИВІСТЬ

Як природний будівельний матеріал камінь не містить шкідливих для здоров'я складників. Завдяки цьому його можна використовувати в кухнях, ванних кімнатах, лазнях. Він є вогнестійким, а в разі контакту я вогнем, не виділяє шкідливих речовин. Перед застосуванням камінь зазвичай не потребує спеціальної хімічної обробки шкідливими речови­нами, фарбування тощо.

4. РІЗНОМАНІТНІСТЬ

На світі немає матеріалу, що має таку кількість різноманітних барв і структур, як природий камінь. Різні способи обробки його поверхні роблять це розмаїття практично необмеженим. Завдяки ць­ому архітектори, проектанти й дизайнери мають широкий вибір, що дозволяє допасувати матеріал до проекту, до його характеру і створити бажану атмосферу. Оптичні та технічні якості природного каменю створюють надзвичайну кількість варіантів його застосування. Клієнти завжди можуть вибрати відповідний матеріал серед вели­кої кількості різноманітних кольорів, структур і текстур каменю. Ця різно­манітність спроможна задовольнити будь-які естетичні побажання.

5. ІНДІВІДУАЛЬНІСТЬ

Природний камінь видобувають у великоформатних блоках, які на об­робних підприємствах розрізають до необхідного розміру. Величина кам'яних плит чи заготовок обмежена лише величиною сировинного блоку і не залежить від якихось стандартних параметрів. Формат виробу з каменю може бути легко пристосовано до ви­мог індивідуального проекту. Отже, з каменю можна виготовляти не лише прямокутні чи квадратні форми, але вироби будь-якої конфігурації. Су­часні каменеобробні машини дозво­ляють різати по кривій лінії, вирізати внутрішні контури тощо. Така варіа­тивність процесу обробки разом із розмаїттям барв і структур каменю дозволяють отримувати унікальну і неповторну будівельну продукцію.

6. ДОВГОВІЧНІСТЬ

Коли більшість будівельних ма­теріалів з плином часу йдуть на сміт­ник, природний камінь з часом набу­ває натуральної патини, яка не знищує його красу. Чимало з каменів, немов добре вино, з віком набуває елегант­ності і шляхетності. До того ж догляд за каменем є нескладним і недорогим. Навіть кількасотлітні підлоги з каменю можна заново відполірувати і повер­нути їм оригінальний вигляд. Життя каменю надзвичайно довге. При пра­вильному проектуванні і виконанні камінь може служити тисячі років.

7. ТРИВИМІРНІСТЬ

Крім плит, з каменю можна виго­товляти також будь-які об'ємні фігу­ри. Шляхом фрезерування жолобів і канавок на поверхні каменю можна створювати цікаву гру світла і тіней. Оброблений таким чином камінь, вмонтований на фасаді, підкреслює силу і могутність. Масивні елементи з природного каменю, такі як обрамлен­ня, карнізи, підпорки створюють нові естетичні ефекти.

8. ЦІНОВА ПРИВАБЛИВІСТЬ

Незалежні дослідження показали, якщо дивитися на камінь крізь при­зму часу 30-и років і більше, камінь не є дорожчим, ніж подібні синтетич­ні матеріали. Відносно високі кошти закупівлі каменю компенсують дов­говічність матеріалу і низькі витрати на чищення та догляд.

9. ФІЗИЧНА ДОСКОНАЛІСТЬ

Природний камінь є дуже добрим провідником тепла і має здатність довго його утримувати. Фасади з ка­меню абсорбують теплові промені сонця і  перешкоджають небажаному нагріванню будинку. Тести показали, що витрати обігріву або кліматизації висотних будинків з кам'яними фаса­дами набагато нижчі, ніж у випадку будинків, фасади котрих виконані зі скла (100 - 150 кВт.год/м2 для кам'яних фасадів і 300 - 700 кВт.год/м2 для фа­садів зі скла).

10. МІЦНІСТЬ

Висока міцність на стискання ба­гатьох видів природного каменю є приводом називати камінь - вічним матеріалом. Лише деякі види сталі, виробництво яких є досить витрат­ним, дорівнюють міцності природно­го каменю. Завдяки високій міцності, стійкості та низькій стиральності ка­мінь чудово показує себе на підлогах. Підлоги з граніту чи інших твердих порід навіть після десятиліть експлу­атації практично не виявляють слідів зношеності.


© Райнер Круг, Німецький союз природного каменю
(Переклад з нім. Олег Маєвський)

© журнал «Камінь», 2007

Все статьи







Натуральный камень все чаще используется в строительстве и облицовке общественных зданий и объектов. В наше время все больше людей желают видеть природный камень в качестве строительного материала и на своих частных участках, дополняя внешний вид своего коттеджа. Мы предлагаем широкий асортимент продукции по достойной цене. У нас Вы можете купить брусчатку (брусчатка колотая, пиленая, пилено-колотая, ФЭМ), бордюр (бордюр дорожный, бордюр садовый, бордюр газонный), бордюрный камень дорожный.