This version of the page http://www.comfort.kiev.ua/news/urist/news_302.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-16. The original page over time could change.
Закон и строительство частного дома (часть 4)

   o нас       реклама       контакт   

 
   Еженедельный журнал. Продажа, аренда недвижимости; все для дома и офиса...

КАРТА САЙТА

НЕДВИЖИМОСТЬ КОМФОРТ СЕРВИСЫ СПРАВОЧНИК ФОРУМ КРЕДИТ СТАТЬИ

·ГЛАВНАЯ СТРАНИЦА

·Статьи

· Рынок недвижимости Украины, Киева
· Страхование
· Строительство
· Юридическая помощь
· Кредитование, ипотека
· Я желаю купить квартиру
· Комфорт

· Рассылка новостей

08.11.2006

Закон и строительство частного дома (часть 4)

СТАТЬИ ::: Юридическая помощь


В этой публикации продолжаем тему документального оформления строительства частного жилого дома. Сегодня рассмотрим процедуру получения разрешения на выполнение строительных работ и оплате участия в создании социальной и инженерно-транспортной инфраструктуры г. Киева.

Перед началом строительства необходимо получить разрешение на выполнение строительных работ. Порядок выдачи такого разрешения урегулирован Положением, утвержденным приказом Держбуду Украины от 05.12.2000г. №273, зарегистрировано Министерством юстиции Украины 25.12.2000г. за №945/5166.

«1. Загальні положення

Це положення встановлює порядок та умови надання дозволу на виконання будівельних робіт з нового будівництва, розширення, реконструкції, технічного переоснащення, реставрації та капітального ремонту об'єктів.

Положення обов'язкове для застосування усіма суб'єктами будівництва незалежно від форм власності, відомчої належності та джерел фінансування.

Положення розроблено згідно зі статтею 29 Закону України "Про планування і забудову територій" на виконання доручення Прем'єр-міністра України від 19.05.2000 N 8676/1.

1.1. Дозвіл на виконання будівельних робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту будинків, споруд та інших об'єктів, розширення і технічного переоснащення (далі - роботи з будівництва) є документом, що посвідчує право забудовника (замовника) та генерального підрядника на виконання будівельних робіт, у відповідності до затвердженої проектної документації, підключення до інженерних мереж та споруд та надає право відповідним службам на видачу ордера на проведення земляних робіт.

Дозвіл на виконання будівельних робіт надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю, які одночасно ведуть реєстр наданих дозволів.

Виконання будівельних робіт без вищезазначеного дозволу забороняється.»

 

В Правилах застройки г. Киева, раздел 8 «Строительные работы», изложены требования и сама процедура получения разрешения на строительные работы.

 

«8.1. Видача дозволу на виконання будівельних робіт

8.1.1. Дозвіл на виконання будівельних робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівлі, споруди, технічного переоснащення підприємства надається за принципом організаційної єдності за встановленою формою, наведеною у додатку 7, за заявою замовника (забудовника), складеною за формою, наведеною у додатку 8, управлінням державного архітектурно-будівельного контролю відповідно до вимог Положення про надання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Держбуду України від 05.12.2000 N 273 та зареєстрованого Міністерством юстиції України від 25.12.2000 N 945/5166. ( Абзац перший підпункту 8.1.1 пункту 8.1 із змінами, внесеними згідно з Рішенням Київміськради N 272/3733 від 27.10.2005 )

 

До заяви додаються такі документи і матеріали:

- рішення Київради про надання земельної ділянки для будівництва або розпорядження Київської міської державної адміністрації про дозвіл на будівництво об'єкта містобудування;

- затверджена в установленому порядку проектна документація (у т.ч. для реєстрації - будівельний генеральний план, паспорт фасаду в двох примірниках, пояснювальна записка);

- комплексний висновок (позитивний) служби "Київдержекспертиза" або для проектів будівництва, затверджених Кабінетом Міністрів України, - центральної служби Держбуду України

"Укрінвестекспертиза";

- розпорядчий документ про затвердження проекту будівництва;

- документ, що засвідчує право власності забудовника (замовника) чи право користування (у тому числі на умовах оренди) земельною ділянкою, передбаченою для будівництва, а у разі проведення реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівлі, споруди, технічного переоснащення підприємств – копія документа, що посвідчує право власності на будинок (споруду), або письмова згода власника на проведення робіт;

- наказ генеральної підрядної організації про призначення виконроба;

- наказ генерального проектувальника про ведення авторського нагляду;

- наказ замовника про ведення технічного нагляду;

- загальний журнал робіт;

- журнал авторського нагляду;

- договір підряду на будівництво між замовником та генеральним підрядником по об'єктах, що будуються за рахунок коштів державного бюджету, міського, районних у м. Києві бюджетів;

- копія договору або довідки щодо сплати пайових внесків на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва відповідно до рішення Київради від 27.02.2003 N 271/431.

8.1.2. При відповідності наданої документації законодавчим і нормативним вимогам дозвіл на виконання будівельних робіт надається у тижневий термін з дня пред'явлення документів.

Дозвіл на виконання будівельних робіт видається на весь термін будівництва згідно з календарним планом, який входить до складу затвердженого проекту будівництва або договору підряду.

8.1.3. Продовження терміну дії дозволу на виконання будівельних робіт здійснюється за заявою забудовника (замовника), актом технічного стану та обсягами виконаних робіт, підписаними відповідальним виконавцем (технагляд, виконроб, авторський нагляд).

У разі коли дозвіл на виконання будівельних робіт не було завчасно продовжено, таке будівництво вважається самовільним.»

 

Остановимся на участии застройщика в создании социальной и инженерно-транспортной инфраструктуры г. Киева.

 

«Пайова участь (внесок) інвесторів (забудовників) у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста (надалі - пайова участь) являє собою одноразовий внесок, який інвестор має сплатити до бюджету м. Києва без урахування ПДВ, що діє на дату сплати.

Одноразовий внесок включає в себе наступні складові:

- відшкодування витрат бюджету м. Києва на розширене відтворення його ресурсів;

- плати інвестора за право реалізувати свій проект будівництва (реконструкції) на території столиці;

Ці Нормативи застосовуються для визначення розмірів пайової участі:

- інвесторів (забудовників), що здійснюють на території міста Києва будівництво (реконструкцію) будь-яких об'єктів, незалежно від їх форми власності; ( Позиція перша частини 4 розділу 1.1 в редакції Рішення Київміськради N 1051/2461 від 28.12.2004 )

- при зміні функціонального призначення (перепрофілюванні, переобладнанні тощо) об'єктів виробничого та невиробничого призначення;

- при зміні функціонального призначення житлових будинків (приміщень) на нежитлові, згідно із Порядком переведення жилих будинків і жилих приміщень у нежилі у м. Києві, затвердженим розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 01.10.2002 N 1825.»

 

Сумма, которую необходимо уплатить на развитие, определяется путем расчета, который приведен в указанном нормативном акте. Размер оплаты зависит от многих факторов, но из норматива следует, что платеж производится до момента выдачи разрешения на строительство. Выполнив все изложенные условия и получив разрешение на проведение строительных работ, необходимо ознакомится с основными требованиями к их выполнению. В следующем номере мы изложим требования к выполнению строительных работ и рассмотрим процедуру принятия в эксплуатацию законченного строительством объекта.

Статья предоставлена компанией «АРХИТЕК-СЕРВИС»

Обсудить в форуме >>>

ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ:

  • ДРУГА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА «ЖИТЛО-2008»

  • Международный Конгресс «ОКНА. ДВЕРИ. ФАСАДНЫЕ СИСТЕМЫ 2008»

  • Ипотечный супермаркет Т.О.Ч.К.А вводит понятие кредитного опта

 Проект Закона «О риэлторской деятельности»: Кодекс этики риэлтора

 Проект Закона «О риэлторской деятельности»: Риэлторская Палата Украины

 Проект Закона «О риэлторской деятельности»: Сертификация

 Проект Закона «О риэлторской деятельности»: понятие риэлтор

 О проекте Закона Украины «О риэлторской деятельности»

 Закон о риэлторской деятельности: зачем и кому он нужен?

 Закон и строительство частного дома (часть 7)

 Закон и строительство частного дома (часть 6)

 Закон и строительство частного дома (часть 5)

 Закон и строительство частного дома (часть 4)

 Закон и строительство частного дома (часть 3)

 Закон и строительство частного дома (часть 2)

 Закон и строительство частного дома (часть 1)

 Недвижимость в наследство

 Легализация самовольного строительства (часть 3)

 Легализация самовольного строительства (часть 2)

 Легализация самовольного строительства (часть 1)

 Легализуем самострой

 Изменение целевого назначения земельных участков

 Право собственности на земельные участки

   © Недвижимость Комфорт О нас | Реклама | Контакт