This version of the page http://hata.profi.co.ua/tradicii/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-14. The original page over time could change.
Традиції » Хата - мікрокосмос родинного життя
Хата моя, бiла хата, рiдна моя сторона. Пахне любисток i м'ята, мальви цвiтуть край вiкна. Д. Луценко
Логiн
Пароль
 
Реєcтрацiя на сайтi!
Забули пароль?
  Скарбниця
Бiблiотека
Традицii
Iсторiя
Народнi пiснi
Легенди та перекази
Свiтлини
Міфи
  Корчма
Анекдоти
Тости
Байки
Флеш-приколи

  Майстерня
Автомобiлi
Ремонт
Побутова технiка
Фiнансовi справи
Садiвництво
  Кухня
Рецепти
Здоров'я
Краса
Виховання
Захоплення
  Дитяча
Казки
Пiснi
Розмальовки
Вiршi
Iгри
Оповідання
  Хлiв
Тварини
Риби
Птахи


  Сарай
Шпалери
Кориснi лiнки
Усяка - Всячина
Листівки



  Популярнi
» 65% українців готові захищати державу в разі нападу Рос ...
» Кабмин повысил минимальные цены на алкоголь
» Випуск промислової продукції на Львівщині зменшився май ...
  Останнi
Використовуйте мета-тег "Desc ..
Мета-тег Description надає пошуковій системі коротке резюме, чому саме присвячена сторінка. Якщо заголовок сторінки повинен складатися з кількох слів, Description може містити від одного речення до ...

Створюйте для Google SEO уніка ..
Тег title розповідає як відвідувачам сайту так і пошуковим системам, чому присвячена кожна окрема сторінка. Тег title має бути розташований всередині тегу head у коді сторінки. В ідеалі, кожна с ...

Нейтралізація заперечень
Проведення четвертої фази бесіди залежить від того, як прореагірует на ваші аргументи партнер. Якщо він погодиться з доводами на користь вашого пропозиції, залишається тільки вичікувати, спост ...


mp3-плееры (flash)

Apple iPod nano 1Gb
$40.00..$462.89
Объем памяти: 1024; MP3; BMP; JPEG; Поддержка ID3 tag; Поддержка кириллицы; Возможность обновления прошивки; Эквалайзер; колич. настр. эквалайз.: 20; Линейный в

DEX MPX-153 1Gb
$53.00..$92.00
Объем памяти: 1024; MP3; WMA; BMP; JPEG; Поддержка ID3 tag; FM-тюнер; Диктофон; Эквалайзер; колич. настр. эквалайз.: 7; ЖК-дисплей; Тип ЖК-дисплея: цветной; USB

LG MF-FM15S1K
$59.00..$89.00
Объем памяти: 1024; MP3; WMA; ASF; Поддержка ID3 tag; FM-тюнер; Возможность обновления прошивки; Диктофон; Линейный вход, кодирование на лету; Эквалайзер; колич


  Воскресіння Ісуса
23 апреля 2008 | Автор: Mokosh  
День Воскресіння Ісуса Христа — Великдень — одне з най-святіших, найрадісніших і найбільших свят у християн. У дохристиянські часи це було свято весняного сонця і пробудження природи до нового життя, перемоги її над смертю. Ісус Христос своїм Воскресінням сповістив про перемогу Божої правди над злом. «Де твоє, смерте, жало? Де твоя, аде, перемога? Воскрес Христос, і ти провалився. Воскрес Христос, і життя панує», — так писав св. Іван Золотоустий.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Благовіщення Пресвятої Богородиці — велике дванадесяте свято
7 апреля 2008 | Автор: Mokosh  
Благовіщення, Благовіщення Пресвятої Богородиці — велике дванадесяте свято, третє за значенням народно-релігійне свято після Великодня і Різдва Христового.
Християни східного обряду відзначають Благовіщення 7 квітня, західного - 25 березня.

          Коментарi: 0      Детальнiше...


  Масляна
3 марта 2008 | Автор: Mokosh  

Масляна (Масниці, Масляниця, сирна неділя) - давньослов'янське свято на честь весняного пробудження природи. Християнська церква включила Масляну у свій календар: масляний тиждень напередодні Великого посту (кінець лютого - початок березня за старим стилем), проте вона так і не набула релігійного змісту.

На Україні Масляна не мала такого широкого розмаху, як, приміром, у центрально-россійських областях. Але й тут дорослі та молодь катились на конях, ходили в гості, влаштовували банкети у складчину. В деяких місцевостях Масляну зображувала заміжня жінка, яку під жарти возили на санчатах односельці. Широке розповсюдження мав звичай колодки (колодія) відомий у кількох варіантах.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ЗИМА З ЛІТОМ ЗУСТРІЧАЄТЬСЯ
27 февраля 2008 | Автор: Mokosh  
Ще лютує зима хуртовинами, ще лежать сніги і тріщать мо­ рози, а в повітрі вже пахне весною. Здається, що зима хоче надо­лужити прогаяний час, але дарма. «Як лютий не лютуй, а на весну брів не хмур», — кажуть у народі. З приводу назви місяця Я. Головацький у своїй праці «Поділ часу у русинів» писав так: «В лютім — лють, студінь, люта зима. А найчастіше по великій люті попускають морози, і відволож наступає, і дорогу псує, а броди, відтанувши, пускають, і зима ніби перемагається, що народ називає казибрід, казидорога і к тому приговорює: «На Стрітення стрілася зима з літом».

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Традиції Щедрого вечора
10 января 2008 | Автор: Mokosh  
Другим святом, яке належить до циклу різдвяних, є свято Нового року (Василія Великого). Ще цей день є днем обрізання Господнього і надання Йому імені. «Як сповнилось вісім днів, коли мали обрізати хлоп'ятко, назвали Його Ісус — ім'я, що надав був ангел перше, ніж Він почався у лоні», — описує євангеліст (Лука, 2:21). В ізраїльському народі обрізання було законом від Авраама (для дітей чоловічої статі). Воно мало для них велике значення, тому що було символом їхнього союзу з Богом. Старо-завітнє обрізання було прообразом новозавітнього хрещення.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Різдво Христове — одне з найбільших і найвеличніших свят в Україні
3 января 2008 | Автор: Mokosh  
Різдво Христове — одне з найбільших і найвеличніших свят в Україні. Це свято не лише слов'янських народів. Воно свят-кується в усьому світі, і кожен народ вкладає в це свято свій зміст, свою форму. Це свято поєднало у собі давні вірування наших предків та елементи християнської культури.
У давнину святкували свято Корочуна. З цього часу ніч ко­ротшала, а день ставав довшим. Це було свято народження но­вого сонця, адже в цей час сонце повертає на весну. Своїми пісня-ми-колядками наші предки возвеличували бога Сонця, щедрів­ками і магічними діями, пов'язаними з ними, намагалися на­кликати гарний урожай, приплід худоби, добробут у господарстві.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Новий рік в Україні
28 декабря 2007 | Автор: Mokosh  
Як і у більшості давніх народів, початок Нового року на Русі асоціювався з початком весняного відродження природи. Наймовірніше Новий рік святкували з появою нового Місяця в перші весняні дні, найближчі до весняного рівнодення. При цьому рік міг мати як 12, так і 13 місяців.  Свято отримало назву "Нове Літо".

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  МИКОЛАЇВСЬКІ СВЯТКИ
18 декабря 2007 | Автор: Mokosh  

У народі кажуть: «У грудні що не день, то празник».

Свята Варвари (17 грудня), Сави (18 грудня), Миколи (19 грудня) називають «Миколаївськими святками».


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ОЙ КАЛИТА, КАЛИТА, ІЗ ЧОГО Ж ТИ ВИЛИТА
12 декабря 2007 | Автор: Marena  

13 грудня у західних та східних християн вважається днем мученицької смерті одного з дванадцяти апостолів Христових — Андрія Первозваного.

У староукраїнському літописі XII ст. описано, що Андрій проповідував у Синопі, а потім у Корсуні, звідти по гирлу Дніпра дійшов до місця, де з^раз знаходиться Київ. Вийшовши на один із пагорбів, він сказав до своїх учнів: «Чи бачите ці гори? Щ цих горах засяє благодать Божа і буде великий город, і Бог збудує багато церков». І, поблагословивши ці горі, поставив хрест.

Хоч Андрій Первозваний — християнський святий, але в народній, традиції звичаї та обряди цього свята мають стародавній, дохристиянський характер, відгадування майбутньої долі, ритуальне кусання кадити.

З давніх давен в ніч перед Андрієм дівчата ворожать.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Доля - 24 листопада
23 ноября 2007 | Автор: Mokosh  
24 листопада - свято Долі. За народними уявленнями образ Долі – неопредметнене явище, яке супроводжує людину в усіх її діях: допомагає чи, навпаки, завдає прикрощів.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
Повернутися << 1 2 >> Наступна сторiнка
  Кабінет

Менеджмент
Пошукова оптимізація
Інтернет поради
Саморозвиток
Конкурентна розвідка



  Світлиця новин
Політика
Геополітика
Економіка
Культура
Музика
Бізнес
Світ
Спорт
Наука та здоровья
Шоу-бізнес
Огляд преси
Уряд
Наука й освіта
Суспільство
Дипломатія
Корупція
Релігія
Мас-медіа
Екологія
Туризм
Збройні сили
Правоохоронні органи
Кримінал
Пожежа
Надзвичайна ситуація
Євро-2012


  Телебачення-онлайн

24 канал новин
УТР Україна


  Радіо-онлайн

Радіо Зірочка

Твоє Радіо

Молоде радіо

Світ Радіо

НРКУ

УХ Радіо

Львівська Хвиля



  Потрібне
www.





Регистрация доменов
  Календар
«    Октябрь 2009    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  Голосування

Дух холоду (вітру)
Радянський Миколай
Тато
Дядько з вулиці
Уособлення Новорічного свята