This version of the page http://upp.org.ua/news_5665.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-13. The original page over time could change.
Напад рейдерів: чекаємо продовження?
Напад рейдерів: чекаємо продовження? 
Напад рейдерів: чекаємо продовження?

Як сталося, що ВАТ "Сумський хлбокомбінат" зареєструвався у Дніпропетровську і чому про це не знав головний акціонер підприємства

 

«Бачили машину біля хлібозаводу? – запитує виконуючий обов’язки голови правління ВАТ «Сумський хлібокомбінат» Анатолій Кісіленко. – Такі стоять біля всіх наших підрозділів, «чергують». Кажуть, їм платять тисячу на день, так що стоятимуть. Цілком імовірна нова рейдерська атака…»

Напад на підприємство відбувся у п’ятницю о третій годині ранку, коли машини вже почали завантажуватися і везти хліб до районів області. Близько п’ятдесяти чоловік захопили цехи та адміністративну будівлю, розрізали сейфи, викравши список акціонерів, протоколи, інші документи, печатку «Для договорів». Збірна бригада з мешканців Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Харківської  областей діяла впевнено. Озброєні люди ходили цехами, де має дотримуватися санітарний режим, щось «шукали» навіть у ємкостях із замісами; розладнали роботу комп’ютерної системи підприємства; перекрили шлях транспорту.

Очолювали захват акціонер ВАТ депутат Сумської міської ради Сергій Колесников та директор подібного підприємства з іншого обласного центру України.  За останнім числяться захоплення підприємств у Запоріжжі та Херсоні, - розповідає Анатолій Кісіленко.

При цьому Сергій Колесников демонстрував документи, в яких значиться керівником ВАТ. І рішення таке, мовляв, прийняте на зборах акціонерів.

Анатолій Кісіленко свою участь у зборах категорично заперечує. А оскільки володіє понад п’ятдесят одним відсотком акцій, то без нього збори просто не могли відбутися. Втім, сфабриковано, кажуть пекарі, не лише це. За день до нападу у Дніпропетровську було зареєстроване нове підприємство з назвою «ВАТ «Сумський хлібокомбінат». Тепер сум’яни остерігаються, що якийсь недобросовісний реєстратор за викраденими списками складе реєстр власників того, «нового підприємства». Через всілякі вже відпрацьовані схеми зміниться юридична адреса комбінату, а тоді – якщо він діятиме – область впливати ні на розвиток стратегічного підприємства, ні на його цінову політику вже не зможе.

Всі ці та багато інших нюансів викладено у зверненні представників колективу на ім’я голови облдержадміністрації та керівників правоохоронних структур. Варто зазначити, на захват комбінату і виконуючий обов’язки голови ОДА Микола Лаврик, і міліція на чолі з генералом Володимиром Горпинченком відреагували негайно. Загарбники були виведені з підприємства, затримані, їх дії запротокольовані. Але на зброю у всіх оформлені дозволи, всі – з необхідними документами. Ще б пак: частина їх – колишні правоохоронці!

Після денного збою хліб знову з’явився на прилавках магазинів. Але рейдери не відходять – вичікують. Працювати ж у режимі створеного двовладдя буде непросто. І хоча стоять працівники заводів з плакатами «Рейдере, дивись, сумським хлібом не вдавись» та «Сумська паляниця» рейдерів не боїться», тривога працівників очевидна. Тим паче, більшість їх – жінки.

«Отак нас поздоровили з нашим святом – днем працівника харчової промисловості, - обурюються заводчанки. – Колесников на своїх робітників з автоматами прийшов!..»

Сергій Колесников досі очолював наглядову раду ВАТ і володіє 36 відсотками акцій. Разом із Анатолієм Кісіленком вони витримали тиск колишнього керівника області Володимира Щербаня, не віддавши йому підприємство. Але влада і багатство – спокусливі речі. Колесников прагнув отримати швидкі гроші, вважають на комбінаті. Кісіленко ж хоче підприємство зберегти. На чиєму боці працівники – здогадатися неважко.

…Підходжу до машини, що «чергує»  біля прохідної, записую номер. Молоді люди з авто жартують: «А ви ззаду подивіться, там номер інший». У розмові, «дуркуючи», розповідають, що в Суми приїхали до ворожки, а зупинилися саме в цьому місці, бо тут безпечно – людей багато. Чоловіки явно задоволені своїм гумором.

Тим часом далеко не гумористична ситуація потребує вирішення.

 





Ася МАРКЕЛОВА, Сумський прес-клуб
Сумський регіон
21.10.2008



Немає записів в форумі
Пошук 
Отримати новини:
E-Mail:   
Періодичність:
Щотижня
Тричі на тиждень
Тижнево

Авторизація
Логін
Пароль
Введіть данні та натисніть "Enter"
 Новини
«Репортеры без границ» требуют наказать побивших одесских журналистов
Делом о нападении на съемочную группу «АТВ» заинтересовалась международные организации "Репортёры без границ" и «Европейская ассоциация журналистов»
Ольга Симоненко, КВУ м. Одеса
Одеський регіон

02.10.2009 | Далі>
Одесский чиновник сбил насмерть девушку
Руководитель управления информации Одесской ОГА сбил 22-летнюю девушку, которая переходила дорогу.
Ольга Симоненко, КВУ м. Одеса
Одеський регіон

02.10.2009 | Далі>
Богословская не находит в Украине даже отечественной туалетной бумаги
Будущий претендент на пост Президента уверена, что сегодняшняя Украина перестала что бы то ни было выпускать, и единственным шансом для возрождения страны она считает создание мощного зерносоюза с Россией и Казахстаном.
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

25.09.2009 | Далі>
Одесский облсовет просит парламент ограничить интернет и телеканалы
Одесский облсовет обеспокоился общественной моралью и требует существенно ограничить опасные при формировании личности источники информации.
Ольга Симоненко, КВУ м. Одеса
Одеський регіон

13.09.2009 | Далі>
Владимир Литвин считает, что референдума не будет
25 августа в Николаеве председатель ВР Владимир Литвин заявил, что для проведения заявленного президентом Украины Виктором Ющенко референдума по изменению Конституции недостаточно уровня доверия граждан.
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

25.08.2009 | Далі>
Статті: архів