This version of the page http://ultras.org.ua/00318.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-13. The original page over time could change.
ULTRAS.ORG.UA - Український ультрас-портал
 
 
         
 
На головну  ::  Новини  ::  Хто ми є  ::  Фотогалерея  ::  Відео  ::  Стадіони  ::  Ультрасліга  ::  Фанзіни  ::  Лінки  ::  Форум
Категорії новин    
Огляд супорту
Інтерв'ю
Статті
Ультрас в світі
Інше
 
Сортування по командам    
Арсенал Київ
Ворскла Полтава
Динамо Київ
Дніпро Дніпропетровськ
Закарпаття Ужгород
Зоря Луганськ
Іллічівець Маріуполь
Карпати Львів
Кривбас Кривий Ріг
Металіст Харків
Металург Донецьк
Металург Запоріжжя
Оболонь Київ
Таврія Сімферополь
Чорноморець Одеса
Шахтар Донецьк
Інші команди
Буковина Чернівці
Волинь Луцьк
Десна Чернігів
Дніпро Черкаси
Ігросервіс Сімферополь
Зірка Кіровоград
МФК Миколаїв
Нафтовик Охтирка
Нива Вінниця
Нива Тернопіль
Поділля Хмельницький
Прикарпаття Івано-Фр.
ПФК Олександрія
ПФК Севастополь
ФК Львів
ФК Харків
 
    Сайту ultras.org.ua 1 рік
27 вересня 2008
 
"Наш сайт розпочинає свою роботу. Ще досить сире оформлення, наповнення, все це буде дороблено протягом певного часу, а зараз поки маємо те, що маємо... Сайт буде висвітлювати події на трибунах матчів, огляд перформансу, і все, що повязано з ультрас" - саме з такого повідомлення на головній сторінці розпочав свою роботу наш сайт. Пройшов рік, і за цей час було опубліковано 314 новин, більшість з яких є унікальними, а взяті з інших сайтів зазвичай доповнювались фотографіями адміністрацією сайту. Сайт став дійсно всеукраїнським, адже зареєстровані на форумі користувачі представляють всі куточки України. І можу сказати, що за рік сайт розрісся до таких маштабів, про які я і не міг мріяти, коли починав роботу над проектом.

Все почалось з ідеї зробити змагання, за яким можна буде визначити найкращу футбольну команду України не на футбольному полі, а на трибунах. І саме заради цієї ідеї під керівництвом la-la-la я почав створювати новий сайт. Згодом виникла думка доповнити сайт новинами з матчів ну і звичайно ж форумом для обговорення всієї цієї катавасії. Не маючи відповідних знань в програмуванні створення скрипта для голосування займало досить багато часу і зусиль. Тоді ще ніхто не розумів яку відвідуваність очікувати на сайті, тому бесплатний хостинг і простенький скрипт новин на текстових файлах були в порядку речей. Коли через тиждень після того, як запустили новини, лічильник сайту показав 200 чоловік в день радості не було меж і додавання новин на сайт, їх написання і редагування зайняли весь час, на розробку нових можулів просто не лишалось сил. Змагання так і не було розпочато, а зовсім скоро стало зрозуміло, що воно і не потрібне нікому... З'являлись нові знайомства, нові контакти, одні досить охоче присилали матеріал, з інших вибивати звіти і фото потрібно було ледь не силою. Завдяки коментарям до новин на сайті постійно хтось сидів навіть в 3 години ночі і було зовсім непросто модерувати всі ці баталії.

З початку 2008 року з'явилась галерея, максимально пристосована під ціль, яку було поставлено, і можу з гордістю сказати, що за цей час було зібрано досить таки хорошу колекцію фото. З часом стало ясно, що анонімні баталії в коментарях до добра не доведуть і була ідея від них колись та відмовитись, а вийшло так, що воно саме... під час атаки на сервер було стерто файли з коментарями і після цього всі розмови перенеслись на форум. З новим чемпіонатом запрацювала і ультрасліга, поправте мене якщо помиляюсь, але подібних підрахунків онлайн я ще не зустрічав. Звичайно всі ці обговорення подій на трибунах між ворогуючими сторонами часто виходили за межі допустимого, але адміністрація сайту завжди намагалась бути максимально об'єктивною в розв'язанні дискусій. Ніхто не ідеальний, то ж іноді суб'єктивна думка була присутня, як не як, а кожен вболіває за свій клуб.

Нарешті сьогодні було перенесено всі новини на новий скрипт, трошки оновлено дизайн, і на майбутнє ще сила силенна планів. Дуже сподіваюсь, що недарма роблю свою роботу, яка по суті в фінансовому плані приносить зовсім небагато і поки тримається на ентузіазмі. Не буду приховувати, що кілька разів опускались руки і після посту черговго ідіота хотілось послати все під три чорти, але завдяки тим людям, які згодились допомагати в підтримці сайту, ви ще й досі можете читати цей ресурс. Окреме спасибі хочеться сказати людям під ніками la-la-la, Korshun, Stan, Uragan i Zika - вони дуже багато зробили для цього сайту.

З.І. Сьогодні в 22:25 по телеканалу СІТІ будуть показувати передачу "Фан-хвиля" з сюжетом про наш сайт. А після сюжету - дуже класний ролик про ультрас в Україні. Повтор завтра по каналу КІНО в 8:40 і по каналу СІТІ в 16:00. Дуже-дуже сподіваюсь, що хтось зможе записати і викласти запис на форумі для тих, хто не має змоги подивитись ці канали.

З.І.І. Ось намалював заставку на робочий стіл, може комусь та сподобається...

1024x768 :: 1280x1024



Dexter, ultras.org.ua
 
обговорення статті
       
 
  Партнери :: Обмін кнопками :: Контакти