Версія для друку

Модифікації XF / двигуни

Вибір будь-якого із трьох першокласних двигунів, яким комплектуються моделі XF, означає, що у любій ситуації ходова частина Вас не підведе.

Варіанти, що пропонуються, включають флагман лінійки – 4,2-літровий двигун V8 з турбонагнітачем потужністю 416 к.с., а також 4,2-літровий атмосферний двигун V8 і 3,0-літровий V6. Слід також зазначити, що з будь-яким з цих двигунів, автомобіль задовольнятиме усім вимогам щодо екологічності та прекрасним ходовим якостям.

На вибір пропонується три варіанти дизайну XF: Luxury, Premium Luxury і SV8. Luxury доступний з двигуном V6, Premium Luxury – з двигунами V6 і V8, а V8 з нагнітачем пропонується лише в комплектації SV8.

3,0-літровий бензиновий двигун V6

Для XF в модификациях Luxury и Premium Luxury предлагается высококлассный бензиновый 3,0-литровый двигатель V6, обеспечивающий мощность 238 л. с. Для XF в модифікаціях Luxury і Premium Luxury пропонується висококласний бензиновий 3,0-літровий двигун V6, що забезпечує потужність 238 к.с. Змінні фази розподільного валу, та змінна геометрія випускного колектора покращують відгук та забезпечують додаткову потужність у всьому діапазоні швидкостей. Вони, також зменшують емісію СО2, тоді як краща в цьому класі жорсткість кручення знижує рівень шуму і підвищує надійність.

4,2-літровий бензиновий атмосферний двигун V8

Для XF пропонуються 4,2-літрові бензинові двигуни V8 з нагнітачем та без нього. Вони також отримали широке визнання та використовуються на спортивних моделях «Jaguar XK» і «XKR».

Зазначені двигуни є компактними та легкими, і одночасно могутніми і екологічними, вони повністю сконструйовані з алюмінію, із змінними фазами розподільного валу, з чотирма розподільними валами верхнього розташування та по чотири клапани на кожен циліндр. Атмосферна версія, що встановлюється на XF в комплектації Premium Luxury, забезпечує потужність 298 к.с. і Обертаючий момент у 411 Нм, та чудові експлуатаційні характеристики.

Вихлопна система двигуна V8 була повністю перероблена і тепер практично безшумна на малих швидкостях, але якщо Ви додасте газу, вона озветься, по справжньому, глибоким звіриним риком.

4,2-літровий бензиновий двигун V8 з турбонагнітачем

Перевага механічного нагнітача полягає в значному обертаючому моменті, та швидкому, лінійному відгуку на натиснення педалі газу. Двигун XF V8 з нагнітачем доступний лише в модифікації SV8. У ньому використовується нагнітач роторного типу, який, зокрема, сприяє і зниженню рівня шуму. Для збільшення КПД нагнітач оснащений закритим ротором.

Потужність двигуна складає 416 к.с., що обертаючий момент – 560 Нм, 86% якого двигун розвиває в діапазоні понад 2000 об/хв.
ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ МАПА САЙТУ ПРО JAGUAR КОНТАКТИ КОРПОРАТИВНИЙ САЙТ