This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=185 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
 
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Путінська “арихметика”

Під час саміту в НАТО президент Росії Володимир Путін в офіційному виступі заявив:

“Но на Украине там одна треть вообще этнические русские. Из сорока пяти миллионов человек по официальной переписи только семнадцать миллионов русских. Есть регионы, где целиком только русское население проживает, скажем, в Крыму. Девяносто процентов - это русские… Ну, семнадцать миллионов русских на Украине живет. Кто нам может сказать, что у нас там нет никаких интересов? Юг, юг Украины полностью, там только одни русские.

Що ж, звернемось до цифр. Останній офіційний перепис в Україні проводився 2001 року.

Загальна кількість наявного населення України, за його даними, становила 48 млн. 457 тис. осіб. З них українців було 37 млн 541,7 тисяч чоловік, або 77,8%. Росіян - 8 млн 334,1 тисяч чоловік, або 17,3%.

За тим же переписом росіян у Криму було 58,3%, українців - 24,3%, кримських татар - 12%. На Херсонщині й Миколаївщині українців узагалі - по 82%, росіян - по14,1%. В Одещині - відповідно 62,8 та 20,7. У Запорізькій області українців проживало 70,8%, росіян - 24,7%. Як бачимо, навряд чи південь України можна назвати російським.

За сім років після цього перепису населення країни скоротилося майже на 2 млн. чоловік. Але у відсотковому відношенні навряд чи відбулися значні зміни.

Отож звідки взялися Путінські 17 млн росіян в Україні? І які можуть бути інтереси у Кремля?

Відомо які - імперські. Але принаймні з арифметикою дружити треба. Бо відверта брехня з уст президента великої держави звучить якось дико.

Коментарів: 29

Коментарі відвідувачів
  1. 29. Троль

    Человек пишет бред. Есть более животрепещущие темы, а нам пытаються навязать вражду к соседям, хотят отвлечь от внутренних тем,- бензин 6.35, мяско по 70, и т.д. Твари берущие у америкосов денюг, рассказывают о своем патриотизме. Козэл.

  2. 28. Будьте бдительны

    На сайте публикуют статьи ТОЛЬКО ЗАПАДНЫХ шрайбикусов ,это такое племя дикое , злое и брехливое .

  3. 27. Тимур

    Если вы все такие умные и знаете, что нужно делать президенту и что говорить так стали бы сами у руля страны и делали, что считаете нужным для своего народа. А если Вам ума не хватает к власти прийти, то идите работать на завод или еще куда и знайте свое место. Говорить Вы все умные, а сами ничего не добились. И вся ваша незалежная Украина за годы этой незалежности ничего добится не смогла, только разваливается стремительными темпами. Вы сначала свои проблемы решите, а не пытайтесь спихнуть все на имперские амбиции соседнего государства.

  4. 26. Німецька мова

    С/Ч - Cправедливий Читач!
    Див. комент.№15
    Вчи німецьку…

  5. 25. Справедливый читатель

    В НАШЕМ ГОРОДЕ все говорят на русском ,школы украинские ,телевизор включаешь украинский по всем каналам и это называется нет проблем .Вы или слепые и глухие,или косите под дураков со своим интересом,окупанты земли Русской.

  6. 24. Антон

    Для П.Шувалова: Політика Путіна для внутрішнього вжитку побудована саме на провокуванні ненависті росіян до сусідів. Тільки зовнішній ворог здатен об”єднати народ.Вся путінська епоха складається з періодів нагнітання ворожнечі то до поляків, то до прибалтів, грузинів, молдаван, українців. В Росії побудовано дерхавний пропагандистський апарат фашистського зразка і ідеологічна доктрина- фашизм. Не нацизм, а фашизм зразка Муссуліні.

  7. 23. Олександр

    “Калічки” духовні, як мені соромно за тих хто на сраку, вибачте падає, аби не було “Москальського”, при цьому весь у власному багні по самі вуха, та за тих - хто розповідає про “трагедію” російської мови, про її “гноблення”.
    Схаменіться Юди. В нас абсолютно нормальна ситуація, коли один балакає українською а другий російською і не потрібен перекладач. Усе це “базікання” потрібне Ющенкам, Тимошенкам,Януковичам та іншим Путінам, аби ви припепецкані гризли одне одного як собаки. Боляче й гірко на це дивитись, але все справедливо - який народ, така й держава. Хай вам грець придурки.

  8. 22. cправедливому українцю

    Зрозуміло… проблеми не тільки із арифметикою, а ще і із рос.мовою по відношенню до своїх співвітчизників…

  9. 21. Справедливый читатель

    Бегущую строку 5-го вашего честного канала посмотрите 31% на русском захотели сдавать . Так это при сумашедшем давлении в школах на детей и преподавателей со стороны власти ,а сколько на самомом деле ? Вот они цифры настоящие ,а не ваши переписи .

  10. 20. Справедливый читатель

    Блин, мясо 70 гривен ,а они Путина обсуждают ,журналюги заказные ,вас скоро с вашими хозяевами на вилы посадят.До оранжевой мясо было по 10 так вы на Кучму перли ,теперь почему молчите ,когда народ вымерает ,или вы только по команде действуете .

  11. 19. Справедливый читатель

    Путин правду говорит , откройте глаза и посмотрите вокруг , а то в кавернях и прос….. неньку Украину .

  12. 18. Справедливый читатель

    Внимательному - на лицо посмотри

  13. 17. Инга

    Путин действует обычным КГБистским методом-провокация.Но выглядит это как истерика

  14. 16. внимательный

    Справедливый читатель 30.04.2008 06:55 Читать умеешь?Автор родился и вырос на Херсонщине.Это запад?

  15. 15. cправедливий українець

    Каі Нолм, член олімпійського комітету розповідає:
    “Коли президент Росії Путін і його високі чиновники говорили про речі, котрі інші росіяни не повинні чути, вони переходили на німецьку мову. За столом йшло все добре до тих пір, поки я не вмішавсь на німецькій мові, тоді вони дуже швидко заплескали в долоні”.

  16. 14. Справедливый читатель

    Почему не публикуются статьи журналистов Восточной Украины , а только грандовых птнцов западной ?

  17. 13. АНТИКОММУНИСТ

    Вернём всё что коммунисты наприсоединяли к Украине , Крым русским , Черновцы румынам , Западную полякам ,Закарпатье кто возьмёт . И ЗАЖИВЁМ МЫ В ЭТОЙ УКРАИНЕ ВЕСЕЛО И БОГАТО .

  18. 12. orest

    От і пригодився російському президентові(і уже схоже не раз) штучний , надуманий поділ України на “східну” і “західну”.Не даром політтехнологи та кегебісти старались(може хто сумнівається ?).А своі
    “патріоти” підспівували , замість того ,щоб за барки взять кого треба.Догралися в северодонєцьки.
    Винянчили на свою голову проблему.Це ж
    програна Україною інформаційна війна
    своєму сусіду.Чому нічого не робиться для єднання українців Сходу і Заходу .Де наша пропаганда ? Де реальні кроки президента і уряду.Чи знову голову в пісок?

  19. 11. Коська Затулін і Діма Рядно(Рогожін)

    Православні!Чого ви слухаєте якогось вовку распутіна!!Він хто такий!колишній”не вибраний,а куплений у Боиса президент)У нас зараз президент,призначений без виборів,МОРЖ-МЕДВЕД!!

  20. 10. Гуцул (роман_)

    Роман(гуцул).
    …Не вступимо нікому нашої вольниці,
    А недругу покажем наш український зад!

  21. 9. Генерал Вешняков

    Полковник, СМИР-Р-Р-НА!
    Шагом, МА-А-РШ!
    Раз-два, раз-два, раз-два-три.

  22. 8. Полковник Bешняк

    Що стосується московських можновладців і їхньої інтерпретація історичних подій, то тут має місце звичайне невігластво, оскільки москалі, майже всі, є паталогічними трієчниками, ще й обтяжені імперськими комплексами на ґрунті усвідомлення «худости своего рода (рос.)».

  23. 7. СХІДНИЙ Слов'янин

    Схаменіться! невже обіцянка примарного ,міфічного ШЛЯХЕТСТВА в 1596 році в обмін на те ,що зріклися віри предків затьмарила ВАМ очі………
    Почитайте КОБЗАРЯ.
    Православні не дайте Ієзуітам себе ошукати-зради Бог не прощає…..
    НА заході нас зрадили.
    НА сході з нас можуть іноді покепкувати ,але ніколи не зраджували і я певен не зрадять.?

  24. 6. Роман(гуцул)

    Не буде ніколи у нашому домі солдатських чоботів Кремля,
    Не буде царів їх, та їх воєводів
    терпіти вкраїнська земля.
    Ми станем на захист свободи і волі ,
    Ніхто нас не зможе зламать,
    В дорозі до кращої, своєї долі,
    Пора весь народ згуртувать.
    Братайтеся друзі, бо всі українці,
    Від шахтів Донбасу до горів Карпат,
    І досить плювати в дідівські криниці,
    Від цього лиш недруг наш рад!
    авторський.

  25. 5. Роман(гуцул)

    А чого дивуватися?..Як на мене то це просто чергова заява з планомірної агресивної політики Росії щодо України з метою розділити її та приєднати частину до себе.Треба сказати , що і досить не безрезультатної політики, але ми не дамо цього зробити!Чистої води імперіалізм от і все.

  26. 4. Володимир Р

    Не дає Вам спокою Путін…

  27. 3. Исконно русский

    Прискорбно смотреть уже на этого неудавшегося политика-карлика. Дочка Путина в Мюнхене!!! Вован, ты у нас построил ахеренейшую житуху!!! Давай дочь свою возвращай в Россию говнеца похлебать расейского вместе с нами, да и самому тебе на пенсию в Европу уйти не дадим!!!

    Слышь, падла Путинская!!!

  28. 2. П.Шувалов

    Якби В.Путін був мудрим політиком, то ніколи не робив би спроб протипоставити в Україні росіян і українців. Він має право проявляти турботу до громадян Росії, які проживають на території України. Громадяни України російського походження, які не зверталися за допомогою до Посольства Росії в Україні не потребують ніякої турботи від пана Президента Росії. Фахівцям, що закінчували Ленінградський державний університет імені В.Ул’янова (юридичний факультет), це має бути відовим юридичним фактом. Російський МЗС не надає достовірну інформацію пану Президенту Росії щодо його прав втручатися у внутрішні справи України.

  29. 1. А-Я

    17.000.000 чол.
    - 8.334.100 чол.
    = 8.665.900 чол.

    Похибка тілки 8.665.900 чоловік.
    Гроші простіше рахувати, ніж людей.

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!