This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?cat=32 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
 
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Каганець Ігор

Головний редактор журналу нової еліти «Перехід-IV».

Про себе:
Коло інтересів: природа людини і всесвіту, самозцілення, соціальна самоорганізація, цивілізаційні переходи.

Автор книг «Нація золотих комірців» (1994), «Психологічні аспекти в менеджменті» (1997), «Арійський стандарт» (2004), «Пшениця без куколю. Євангеліє без вставок і спотворень» (2006).

Улюблений афоризм: «Все, що робиться з чужої волі — зло. Все, що робиться з власної волі — добро. Треба знати це коротке визначення добра і зла» (Закони Ману).

Всі тексти автора
 

Мій бог – Україна, моя релігія – націоналізм

02.10.2009

Цю максиму запропонував один молодий чоловік на форумі «Народного Оглядача». З погляду метафізики формулювання надзвичайно точне і вірне. Ось докази.
Почнімо з того, що треба розрізняти поняття «Творець Всесвіту» і «боги». Боги – це створені людьми егрегори («енергери», «сили»), а егрегор – це основа існування будь-якої популяції – від колоній мікроорганізмів до людських спільнот.
Егрегор України – […]

Рік Сонячного Тура сприятиме оновленню України

28.01.2009

Згідно зі східною традицією, із 26 січня почався рік Сонячного Тура, Вогняного Бика. Цю тварину ще називають буйволом або волом. У давнину на нього казали ”вріш” на санскриті, ”рус” — в іранських мовах, ”гал” і ”галілей” — у карпатських говірках. Корову ж називали ”галоха”.
Спільне в цих назвах те, що корені ”тур”, ”рус”, ”вол”, ”гал”, ”вір” […]

Жаба в казані

19.01.2009

Уявіть: людей переконали, що найкраще пересуватися не на двох ногах, а на чотирьох. Це, мовляв, демократично й навіть модно. Народ повірив і почав ходити рачки. Незручно, але жити можна.
Доки було літо, всі справно рачкували. Але коли почалися дощі, то під кінець дня були по вуха в багнюці. Влада пояснила, що це викликана зовнішніми глобальними причинами […]

Ісус народився в батьківській хаті у Назареті

08.01.2009

В українські колядки доведеться внести уточнення і згадати про Галілею
Про рік народження Ісуса дає вказівку євангеліст Лука, коли описує хрещення Ісуса в Йордані: «П’ятнадцятого року правління кесаря Тиберія… Ісус, починаючи, мав з тридцять років» (3.1, 23). Тиберій став римським імператором 19 вересня 14 року. Євангеліст користувався звичаєвим галілейським календарем, згідно з яким рік […]

Українці починають і виграють

07.11.2008

Тільки український етнос зможе навести лад в рідній хаті. Для цього йому треба оздоровитися й організуватися. Лише тоді Україна отримає шанс стати впливовою глобальною силою третього тисячоліття, локомотивом Переходу людства до цивілізації вищого рівня. Еволюційні перегони започаткує Українська Національна Громада.

 
 Українці: народжені перемагати
Головний закон держави - чинна Конституція України - починається словами «Верховна Рада […]

Ефективний Гетьман запропонує для себе смертну кару

18.07.2008

Це радикально зміцнить його владу і надасть їй ознак сакральності
Що більше владна верхівка розповідає про свої успіхи в державотворенні, то очевидніша деградація державних функцій. Допродуються останні стратегічні підприємства, влада втрачає здатність керувати економікою. Вона вже не контролює державні кордони, якість харчових продуктів і медикаментів. Вона перетворила судову систему на бізнес-структуру, тому вже не забезпечує справедливість. […]

Миколу Проданчука треба захистити як важливого свідка

13.06.2008

Колишньому головному санітарному лікарю України загрожує небезпека: він володіє інформацією про факт ймовірного міжнародного злочину.
У вечірньому ефірі українського «5 каналу» 10 червня 2008 р. Микола Проданчук заявив, що індійську вакцину проти кору й краснухи ніхто в Україні не перевіряв, тому що проти цього категорично виступила Всесвітня організація охорони здоров’я. За його словами, ВООЗ поставила Україні […]

Не бійтеся п’ятниці 13-го

13.06.2008

Але будьте обережними в період повного місяця.
Кожен четвертий європеєць відчуває певний страх перед п’ятницею 13-го. В чому справа? Почнемо з числа 13. Навіть діти знають, що це «чортова дюжина». Для когось це забобони, а для когось все серйозно. В американських хмарочосах після 12-го поверху слідує 14-й, немає тринадцятих номерів у готелях, відсутні морські та авіарейси […]

Парламент може виконувати лише дорадчу функцію

19.05.2008

Де відповідає більше одного, там не відповідає ніхто
«Ви за парламентську чи президентсько-парламентську республіку?» — головне питання сьогоднішніх дебатів та опитувань. Звучить подібно до «вас краще розстріляти чи повісити?» Вибір жорсткий: або — або. Інших варіантів для наших політиків та аналітиків не існує. Це типова ситуація для людей, що компетентні у своїй вузькій сфері, […]