This version of the page http://www.vocnt.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-04. The original page over time could change.
Вінницький обласний центр народної творчості. Вінниця, Україна.
на головну | мапа сайту
Офіційний сайт Вінницького обласного
центру народної творчості
Про нас Народні промисли Монографії, збірки Творчі колективи Всеукраїнські свята Фотогалерея Контакти
Новини Анонси Історія Архів заходів План роботи центру на 2009р Звіт про роботу РБК області за 2008 рік

В жовтні 2009-го року виповниться 70 років з часу заснування Вінницького обласного центру народної творчості.

Зараз тут працює понад 60 фахівців з різних жанрів мистецтва. Це дійсно талановиті люди: керівники і методисти, композитори, художники, майстри декоративно-прикладного мистецтва, клубні працівники, учасники хорових, музичних, танцювальних та театральних колективів, окремі співаки і митці художнього слова.

 

Центром зібрано матеріали про творчість більше як тисячі майстрів народного мистецтва. Провідні фахівці області шукають найбільш ефективні форми і методи в організації свят і оглядів, фестивалів і конкурсів, творчих звітів і просто виступів, виставок, пленерів, семінарів народного мистецтва, вміло пов'язуючи їх з іншими видами творчості.

 

За останні роки ми організували і провели низку масштабних заходів, котрі вже стали традиційними для області. Це всеукраїнські свята з витинанки, народного малярства, народного гончарства, щорічні пленери художників та скульпторів, свята фольклору ім. Г. Танцюри та козацької слави, огляди вокального та театрального мистецтв. Мета цих свят - сприяти розвитку народного мистецтва, підтримати прадавні промисли, які в наші дні знаходяться під загрозою зникнення.

 

За останні 15 років закуплено і передано в музеї області понад 1000 творів декоративно-прикладного мистецтва.

  

Протягом багатьох років підтримуються тісні зв'язки та співпраця з державними органами інших країн в сфері міжнародного культурного обміну. Стали традиційними фестивалі мистецтв національних меншин, що компактно проживають в області "Всі ми діти твої, Україно" в м. Шаргороді та "Барви Поділля" у м. Вінниці, дні сатири і гумору на батьківщині С. Руданського в с. Хомутинцях Калинівського району, фестиваль самодіяльного хорового мистецтва ім. Гната Танцюри в м. Гайсині, свято духової музики в с. Городківка Крижопільського району та м. Вінниці, конкурс хореографічного мистецтва ім. В. Румянцева, обласні фестивалі дитячої творчості "Перлинки Поділля" та "Дударик", започатковано фестиваль професійного мистецтва ім. М.Д.Леонтовича.

 

Свої перші надбання і здобутки приносять мистецькі пленери майстрів пензля в санаторіях "Авангард" (м. Немирів), "Хмільник" (м. Хмільник) та каменотесів "Подільський оберег" (с.Буша Ямпільського району), гончарів (с.Бубнівка Гайсинського району), свята народної творчості "Скарби Поділля" в м. Бершаді та "Молодість Поділля" в смт. Томашполі. Організовано низку фольклорно-етнографічних пошукових експедицій.

 

В області функціонує 27 районних будинків культури, Могилів-Подільський Будинок народної творчості та міський Будинок культури «Лада» м.Ладижина.

 

В РБК працюють 94 фахівця з вищою освітою,  146 - з середньою спеціальною.

При РБК діють 457 клубних формувань, в яких нараховується— 7387 учасників,

 

Протягом 2008-го року центром проведено понад 200 культурно-мистецьких заходів. З них 7 – міжнародних та всеукраїнських, понад 80 – обласних, 42 виставки творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Понад 70 заходів відбулось із залученням районних культосвітніх установ. Ще 30 заходів - з відзначення державних свят.

Кошторис Центру у 2008-му році склав понад 860 тис. грн.

 

  Будьмо знайомі. 

  Директор Тетяна Цвігун

  Заст. дир. Олена Назарець

  Методист Тетяна Гарбулінська

 

 Зав. відділом Любов Гричанюк

 

  Методист Галина Хоминська

 

  Методист Олена Дремлюх

 

  Методист Ніна Джус

 

  Методист Наталя Римаренко

 

  Головбух Ірина  Посадовська

 

  Методист Валентина Сторожук

 

  Методист Олександр Свіргун

 \

  Методист Дмитро Джигирис

     
     

 

 
Вгору ^На головну  E-mail  Мапа сайту
 
Copyright 2007.
Вінницький обласний центр народної творчості.
Вінниця, Україна.
8 (0432) 35-11-02
Розроблено в METASTUDIO