This version of the page http://www.shanson.ua/service/p26.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-04. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Воскресенье, 04 Октября 2009 20:46 добавить в избранное сделать домашней страницей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Октябрь'2009 »
П В С Ч П С В
      03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
20:00 19-06-09
19-06-2009 20:31

  Україна теж вимагатиме від чехів довідки щодо ВІЛ-інфекції. При посиленні процесу оформлення віз до Чехії спрацює принцип взаємності — повідомив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв. Він також поінформував, що технічні моменти таких нововведень українська сторона вже відпрацьовує, і після повного їхнього узгодження з низкою міністерств і відомств про рішення офіційно повідомить чеській стороні. За його словами, будь-які заходи, які негативно впливатимуть на права українських громадян, будуть отримувати адекватну реакцію з боку української сторони. Нагадаємо, Чехія з 1 червня при оформленні довготермінових віз для громадян України вимагатиме від них надання медичної довідки про відсутність захворювань на СНІД, туберкульоз та сифіліс. Таку постанову прийняло чеське МОЗ і визначило перелік держав, з громадян яких вимагатимуть дану довідку. У цьому переліку — Молдова, Монголія і В'єтнам.

  300 мільйонів євро Україні може надати ЄБ. Кабінет міністрів України отримав офіційне підтвердження. За словами віце-прем’єр-міністра Івана ВАСЮНИКА Європейський інвестиційний банк готовий розглянути і до кінця вересня-жовтня прийняти рішення про виділення додатково 300 млн. євро кредитів для реалізації конкретних проектів у чотирьох українських містах,які прийматимуть Євро-2012. Україна пропонує ЄБ кредитувати будівництво пасажирських терміналів у аеропортах Львова і Донецька, а також підготовку комунальних доріг та міського транспорту в містах-господарях Євро-2012.

  На хабарі спіймали високопосадовця з «Надр України». Заступник голови правління компанії вимагав 115 тисяч доларів за незаконний продаж державного майна і землі. Чиновника взяли «на гарячому» в Івано-Франківську. Генеральна прокуратура вже порушила кримінальну справу.

  Героїню стрип-скандалу звільнили з посади начальника Контрольно-ревізійного управління в Одеській області. Розпорядження про звільнення датоване 17 червня поточного року. Нагадаємо, в Одесі 17 червня з’явились білборди з зображенням начальника обласного КРУ Лілії Томашевської в стриптиз-клубі. Сама ж героїня скандалу переконана, що білборди з її фотографією з'явилися за ініціативою мерії — після ревізії бюджету міста.


комментарии (0)

20:00 17-06-09
17-06-2009 20:48

  Своє пояснення причин відставки міністра транспорту і зв'язку озвучила прем'єр Юлія Тимошенко. За її словами, Йосипу Вінському не сподобалося, що Кабмін зупинив нецільове використання грошей «Укрпошти». Чільниця уряду наполягає: міністр хотів використати кошти на свою політичну рекламу й закликала суспільство не перейматися звільненням міністрів ”за ознаками корупції”. Подання про звільнення Вінського прем'єр найближчим часом направить до парламенту. В свою чергу Міністр транспорту та зв'язку пояснив, що його крок обумовлений серйозними розбіжностями з прем’єром Юлією Тимошенко у політичних, кадрових та економічних питаннях. Вінський переконаний: звинувачення Тимошенко на його адресу — це лише початок кампанії з його дискредитаці.

  Цьогоріч студент вишів знов отримуватимуть дипломи без європейських додатків. Міносвіти та науки відклало на 2010 рік запровадження в Україні додатку до диплому європейського зразку. Він був створений Єврокомісією у рамках Болонського процесу. Його сенс – мати єдиний і стандартизований опис рівня, змісту, наповнення та статусу навчання власника диплому. Його запровадження в Україні відкладається з 2005 року.

  Візир" працюватиме, навіть якщо водії висловлюватимуть сумніви у його якості. Про це завив головний міліціонер Юрій Луценко. За його словами, пристрій для вимірювання швидкості пройшов усі перевірки і цілком придатний для контролю дорожнього руху. Окрім того, МВС виграло тисячі судових справ за порушення, зафіксовані візиром, і не має наміру від нього відмовлятися.


комментарии (0)

19:00 17-06-09
17-06-2009 20:47

  Надії позбутися В. Ющенка ще цього року не полишають у БЮТ. Народні депутати від Блоку ведуть переговори в парламенті про призначення дати президентських виборів на листопад 2009 року. Як заявив народний депутат від БЮТ Володимир СКУБЕНКО такий вибір – це необхідністю вчасно сформувати державний бюджет наступного року.Також В.СКУБЕНКО вважає, що в разі призначення дати президентських виборів на 17 січня 2010 року інавгурація нового Президента може відбутися тільки в травні, а це не на користь країні.

  З 1 липня 2009р. прикордонні українці їздитимуть до Польщі без віз. Як заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сикорський, Польща ратифікувала угоду про малий прикордонний рух. Він також додав, що польські консульства в Україні і українські в Польщі почнуть приймати заявки на отримання карти, яка дозволить громадянам обох країн перетинати межу у спрощеному режиму.

  60% ліків, прописуваних українцям — зайві. Тим часом правила прописування ліків, які радили ввести багато фахівців, формально затверджені МОЗ України — фактично не діють. Національний формуляр, який чітко описує, які ліки потрібно призначати при яких хворобах, було створено й затверджено для того, щоб убезпечити пацієнтів від непотрібних їм ліків, що призначаються лікарями за хабарі від фармацевтичних компаній. Формуляр розробляли десять років 47 наукових установ. На нього покладали великі надії як на засіб зниження валу непотрібних препаратів. Та МОЗ не передбачило анінайменшої відповідальності за порушення стандартів створивши фактично довідник, а не правила для лікарів.

комментарии (0)

15:00 17-06-09
17-06-2009 15:17

Юлія Тимошенко визначиться щодо відставки Йосипа Вінського із посади міністра транспорту і зв’язку України після спілкування із ним. Так прем’єр відреагувала на заяву Вінського. На уточнююче запитання, чи планує уряд сьогодні на засіданні розглянути заяву Вінського, прем’єр-міністр відповіла: «Я ж сказала, що не спілкувалася». 15 червня Тимошенко заявляла, що не виключає притягнення до відповідальності Вінського за спроби використати кошти державного підприємства «Укрпошта» не за цільовим призначенням. Вона звинуватила Вінського і народного депутата від БЮТ Геннадія Задирка у спробах використати 15 млн. грн. державного підприємства “Укрпошта” на друк рекламних плакатів до виборчої кампанії міністра, який нібито має намір балотуватися у Президенти. Сам Вінський таку заяву спростував і чекав на зустріч із прем’єром. Так само як і на вибачення з боку керівника уряду. Тепер іде у відставку і каже:"Прем'єр-міністром України блокуються вкрай необхідні для галузі реформи і виділення необхідних коштів для розвитку об'єктів інфраструктури, пов'язаних із проведенням в Україні Чемпіонату з футболу Євро-2012". На сьогоднішнє засідання уряду Вінський  не з’явився.

А тим часом СБУ вказала на двері співробітникам Феб Росії на Чорноморському флоті. Вони мають залишити територію нашої держави після 13 грудня. Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко каже, на ЧФ РФ зараз працює 19 офіцерів ФСБ, які займаються контррозвідувальною діяльністю. Всі функції, передбачені українським законодавством, в тому числі щодо безпеки російських моряків, покладені на підрозділи військової контррозвідки СБУ в Севастополі та Сімферополі. 15 червня в інтерв`ю російській «Независимой газете» Наливайченко заявив, що СБУ своїми силами забезпечуватиме безпеку базування Чорноморського флоту Росії на території України. За його словами, СБУ та ФСБ є надійними партнерами, співпраця яких регулюється спеціальною міжвідомчою угодою.

А от Росія та Білорусь, схоже, таки порозумілися. Вони знайшли компроміс. За словами міністра сільського господарства РФ Олени Скринник, в результаті спільної роботи сторони домовилися обжулити ввезення сухого молока з Білорусі в другому та третьому кварталах. Таким чином, у період так званого «великого молока» російські виробники для виготовлення сухого молока купуватимуть  молочну продукцію в російських же сільгоспвиробників, пояснила міністр. «Одночасно Росія збільшить обсяг імпорту білоруського сиру та масла у відповідності з потребами нашої країни», — зазначила Скринник.

Федерація профспілок України відкрила гарячу телефонну лінію з питань відпочинку і оздоровлення дітей втілку 2009 року. Як повідомляє медіа-центр федерації, лінія створена з метою допомоги і швидкого реагування у вирішенні вказаних питань. Також зі своїми питаннями можна звернутися у відділ культурно-масової і спортивної роботи апарату ФПУ або за електронною адресою.

комментарии (0)

11:00 17-06-09
17-06-2009 11:25

Європейський Союз закликає Україну докласти зусиль для стабілізації економічної і фінансової ситуації в країні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби генерального секретаря Ради ЄС Хавьера Солани. Як зазначається,за підсумками зустрічі представників ЄС і української урядової делегації, ЄС закликав Україну докласти рішучих зусиль для стабілізації економічної і фінансової ситуації. При цьому ЄС рекомендує нашій країні співробітничати з Міжнародним валютним фондом і іншими міжнародними фінансовими установами. І закликає всі інститути влади конструктивно співробітничати в цих питаннях. Крім того, Євросоюз нагадує, що конституційна реформа в країні повинна проводитися відкрито і прозоро, і тому пропонуєпродовжити консультації з Європейською комісією За демократію через право Ради Європи з цього питання. ЄС відзначає, що скасування візового режиму для українців — питання довгострокової перспективи і залежатиме від виконання країною відповідних реформ.

«Нафтогаз» розрахується з «Газпромом» за спожитий в червні газ вчасно за рахунок власних і залучених ресурсів. Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан, передає РБК-Україна. Він підкреслив, що «Нафтогаз» розрахується з «Газпромом» «як завжди вчасно до 7 числа». Міністр наголосив, що прем"єр-міністр звернулася до Єврокомісії щодо кредиту на закачування газу в українські газові сховища. Також Ю.Продан повідомив, що голова правління НАК «Нафтогаз» Олег Дубина знаходиться в лікарні.

Федерація профспілок України відкрила гарячу телефонну лінію з питань відпочинку і оздоровлення дітей втілку 2009 року. Як повідомляє медіа-центр федерації, лінія створена з метою допомоги і швидкого реагування у вирішенні вказаних питань.Також зі своїми питаннями можна звернутися у відділ культурно-масової і спортивної роботи апарату ФПУ або за електронною адресою. Як повідомлялося, Кабінет міністрів виділив 17,5 млн гривень на фінансування оздоровлення і відпочинку дітей влітку.

Росія і Білорусь досягли згоди з «молочної проблеми», що різко загострила відносини між двома країнами. Як заявила міністр сільського господарства Росії, до середини осені буде скорочено ввезення сухого молока з Білорусі і одночасно збільшений імпорт білоруського сиру та масла. Ця домовленість, за словами О.Скринник, влаштувала обидві сторони, передає «Радіо Свобода». На початку червня ц.р. Росія, посилаючись на технічні причини, заборонила ввезення білоруської молочної продукції. У відповідь Білорусь відмовилася брати участь в саміті Організації договору колективної безпеки в Москві і оголосила про посилення митного контролю на російсько-білоруському кордоні.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.