Live in МАЙДАН

Клубна рок-культура в Україні мало-помалу починає набирати обертів. Здавалося б, звичайні, на перший погляд, пивниці, кафе, кнайпи стають культовими місцями і осередками сякої-такої культури, "віконцями у світ". Місцями, де можна послухати якоїсь кращої музики, аніж по телебаченню чи FM-радіостанціях, відпочити у колі однодумців і людей, які тримають руку на пульсі сучасного розвитку мистецтва в Україні. Концерти, фотовиставки, літературні читання, різноманітні тематичні вечірки і програми, зустрічі з митцями і т.д. Не секрет, що саме клуби з їх невеличкими майданчиками, проте, більш-менш постійною аудиторією відвідувачів, є основним джерелом прибутку багатьох наших музикантів. А коли про прибуток не йдеться, то йдеться хоча б про можливість виступу, отримання бажаного контакту з глядачем, презентацію своїх нових робіт, спілкування з прихильниками. Думаєте, мова іде лише про молодих і зелених? Згадайте, де Ви востаннє чули й бачили на власні очі улюблених музикантів і це неодмінно буде якийсь з українських клубів.

Та відкрити клуб не так вже й легко, а, тим паче, протриматись на ринку. На жаль, у нас надто мало заможних людей з добрими смаками. І клуби формують свою музичну політику не у вакуумі. І рівень смаків відвідувачів у цьому випадку є дуже визначальним. Якщо, для прикладу, в місті N живуть самі ... і слухають блатняк, то як там відкрити клуб? Задля чого? Та чи може клубна рок-культура в Україні бути прибутковою і витримувати якісний формат? Одночасно бути домівкою і сценою для українських музикантів та засобом єднання тих самих небайдужих до доброї музики слухачів? Почасти так буває, що самі музиканти не розуміють, наскільки важко закладу тримати баланс між зароблянням грошей і продукуванням ідей. Адже рок-н-рол вимірюється не лише твоїм власним степенем внутрішньої свободи, а й тим, наскільки ти готовий поважати свободу інших. Звісно, що це дуже складно, завжди простіше говорити, ніж робити. Але, пивний клуб "Майдан" робить.

Ми ніколи не претендували на статус "рок-клубу", але десять років існування рок-н-рольної ідеї у цих стінах, політика підтримання українських музикантів, як молодих, так і тих, хто вже досягнув певних вершин, цінування кращих здобутків західної музичної культури зробили свою справу і ми кажемо: "Так, Rock-n-Roll will never die!" Адже це, як ми знаємо вже тепер з власного десятирічного досвіду, набагато більше, ніж просто музичний напрямок, це - СТИЛЬ ЖИТТЯ! Ми знаємо, що щира любов до своєї справи - це сама по собі вже величезна нагорода. І для того, щоб рости і розвиватись потрібно постійно щось робити. Робити натхненно й послідовно. Отже, до десятиріччя "Майдану" в світ виходить наша музична, подарункова колекція DVD.

Комплект з чотирьох дисків, концертних записів гуртів "Вій", "Мертвий Півень", "Оркестр Янки Козир" та "Борщ", зафільмованих на живо під час концертних виступів в "Майдані". Більшість з постійних відвідувачів нашого клубу вже мали можливість бачити ці записи, адже вони частенько демонструються і програються у нас під час різноманітних вечірок та концертів. Дехто увійшов в історію і серед усіх інших персонажів записів знаходить на екрані себе, задоволеного і щасливого, переповненого приємними емоціями, плескаючи чи підтанцьовуючи в такт улюбленим музикантам. Тепер чи не найпершу живу музичну колекцію "Live in МАЙДАН" можна буде не лише побачити, але й помацати на дотик і відчути її історичну вагу. Тираж зовсім невеличкий, всього 200 комплектів, 800 CD, проте якість запису і естетичність оформлення збірки не залишить байдужим нікого.

Отже, ми й надалі будемо намагатись об'єднувати у своїх стінах сильних та вільних духом людей, попереду ще багато хороших концертів, зустрічей з цікавими людьми, приємних емоцій і якісної музики - всього того, що так потрібно для душі. Long Live Rock-n-Roll !

Автор - Galochka Blackbird
Обговорити статтю

Афіша
НОВИНИ
Журнал "Live in МАЙДАН"
Творчість наших друзів та відвідувачів

Про Заклад
Rock'N'Roll - не робота, але...
Екскурсія по закладу
Фотогалерея, перший зал
Фотогалерея, новий зал

КОЛЕКЦІЇ
Колекція афіш
Колекція картин
Колекція примочок
Колекція пивних етикеток

МЕНЮ
Для тіла
Для душі

ВЕЧОРНИЦІ
ФОТОгалерея
Фотозвіти 2008
ФОТОзвіти 2007
ПОДІЇ 2006
Архів "Фотоальбом вечорниць", "Гості"
Золоте підпілля + mp3

КНИГА СКАРГ І ПРОПОЗИЦІЙ
ГОСТЬОВА КНИГА
King Size + mp3
Стара Шухляда + mp3
Чорні Черешні + mp3
Команда Кусто + mp3

Поліське літо з фольклором
Еротик-шоу
Віскула + mp3
Тенета
Княжий Градъ + mp3
Яка існує + mp3

На хвилях Світязя

Володимир Камінський - книги анекдотів,афоризмів та просто цікавих думок...