This version of the page http://ot4et.com.ua/meta_svs.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-01. The original page over time could change.
Всі види звітності до Пенсійного Фонду : персоніфікація, страхові свідоцтва, Додаток 23
ot4et Всі види звітності до
Пенсійного фонду України
www.ot4et.com.ua
АВТОРИЗАЦІЯ


Логін :


Пароль :

Перевірочне число:

Реєстрація

ДЕМО ДОСТУП
Активувавши демо доступ Ви зможете без реєстрації оцінити можливості системи формування звітності.


e-mail : support@ot4et.com.ua
   ICQ : 424005615
Швидка відправка повідомлення адміністратору
З ЯКОЮ МЕТОЮ ВИДАЮТЬ СВІДОЦТВА
ПРО ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ.
     Відповідно до статті 16 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 року N 1058-IV застрахована особа має право отримати в установленому законодавством порядку свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та зобов'язана пред'являти свідоцтво на вимогу страхувальника та посадових осіб виконавчих органів Пенсійного фонду.
   Соціальне страхування, участь в якому підтверджує страхове свідоцтво, - це встановлена державою система прав на отримання соціальних послуг і матеріального забезпечення в разі хвороби, повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від громадянина обставин, старості та в інших випадках, передбачених законом. Ці права закріплено в ст. 46 Конституції України.
   Станом на 1 жовтня 2004 р. свідоцтва про загальнобов'язкове державне соціальне страхування отримали 460 тис. застрахованих осіб - жителів Сумської області.
   На виконання частини 1 статті 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 року N 1058-IV, страхувальник зобов'язаний:
  • вимагати у разі прийому на роботу або укладення відповідного договору із фізичною особою пред'явлення нею свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування;
  • повідомляти територіальному органу Пенсійного фонду про прийом на роботу або укладення відповідного договору з фізичною особою, яка не зареєстрована в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (у тому числі вперше приймається на роботу) або не пред'явила на вимогу страхувальника свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, і подавати необхідні відомості та документи для реєстрації зазначеної особи;
  • отримати в територіальному органі Пенсійного фонду від імені фізичної особи, яку він зобов'язаний зареєструвати у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та видати його застрахованій особі.
   Для формування та видачі страхових свідоцтв усі застраховані особи повинні власноруч заповнити анкету застрахованої особи на бланку, який надається місцевим органом ПФУ.
   Оформлене органом Пенсійного фонду страхове свідоцтво разом із супровідною відомістю, форма якої встановлюється Пенсійним фондом, надсилається відповідному страхувальнику. Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються підприємницькою, адвокатською, нотаріальною, творчою та іншою діяльністю, пов'язаною з одержанням доходу безпосередньо від цієї діяльності, в тому числі члени творчих спілок, творчі працівники, які не є членами творчих спілок), особи, які добровільно сплачують страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також громадяни України, які працюють за межами України і не застраховані в системі соціального страхування країни, де вони перебувають, одержують страхові свідоцтва після пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, безпосередньо в органах Пенсійного фонду під розписку.
   Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2000 р. №1306 передбачено, що страхове свідоцтво є єдиним для всіх видів загальнообов'язкового державного соціального страхування документом суворої звітності, що підтверджує право застрахованої особи на одержання соціальних послуг та матеріального забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, і видаватиметься кожній особі, яка підлягає будь-якому виду соціального страхування.
   На сьогоднішній день, пред'являючи свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, людина має можливість безоплатно отримати відомості про себе в системі персоніфікованого обліку у будь-якому органі Пенсійного фонду на території України.
   Десятизначний номер страхового свідоцтва дає можливість абсолютно точно ідентифікувати ту особову справу з системи персоніфікованого обліку, що належить власнику свідоцтва. Надійніше, ніж у системі персоніфікованого обліку, відомості про пенсійні права людини нині ніде не зберігаються. Згодом свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування використовуватиметься і при призначенні виплат з усіх інших видів соціального страхування.
   Повноцінне право на соціальні виплати із Пенсійного фонду України; фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання; фонду соціального страхування у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народженням та похованням; фонду соціального страхування на випадок безробіття; фонду медичного страхування будуть мати лише ті люди, які застраховані в системі соціального страхування і платять відповідні внески.
   Власник свідоцтва буде користуватись всіма правами гарантованими державним соціальним страхуванням. По пред'явленню свідоцтва будуть призначати пенсію, допомогу по безробіттю, виплати при тимчасовій втраті прездатності.
Copyright © 2008 «www.ot4et.com.ua»