This version of the page http://alatyr.org.ua/viravida/vorhelp.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-01. The original page over time could change.
Родове Вогнище Рідної Православної Віри

Підписка на інформаційну розсилку ІНФОЛІСТ

Ваш E-mail:

Укр:
Рус:





Споріднені сайти





Чи може допомогти ворожка рідновіру?


Обираючи собі Богів ми обираємо свою долю - говорив Вергілій і це дійсно так. Адже від нашого богорозуміння (світорозуміння) залежить як ми живемо, які принципи і закони побутують у нашому суспільстві. Українець який стає православним рідновіром повинен чітко розуміти, що саме вірне, прабатьківське розуміння дійсності і життя по Праву робить його захищеним і непереможним. Жити по Праву - це означає розуміти, що ти є частина всезагальної системи Абсолюту, яка охоплює собою все існуюче і неіснуюче, ім'я якої Бог.

Багато дослідників нашої пракультури аби зрозуміти езотерику етнічної релігії звертаються до знань, які несуть, так звані бабки ворожки. Отримавши дар по спадку від прадідів, така бабка, відчуваючи механізм дії пристосовує його до егрегорного поля християнства. Тобто коріння та суть езотеричного впливу етнічні - рідновірські, а налаштування та замовляння - християнські. Пристосувавши знання Рідних Богів до християнської ідеології вони вийшли не лише з системи Рід, але й втратили підтримку цього Роду. Християнство як релігія їх не лише не підтримала, навпаки, боротьба з відьмами добре відома в історії, особливо, європейських народів.

За традицією проявлену форму Бога богів у Триглаві (духовному вчення Рідної Віри козаків-характерників) називають Рід, звідси родити, природа, вродлива та інше, а не проявлену називають Див, відповідно диво (незрозуміле явище) дивитися (пізнавати істину). Бог як і кожна система має свою внутрішню самоорганізацію системи і підсистеми (Богів і духів) які є лише частинками Роду. Кожна релігія незалежно від того чи вона моно чи політеїстична розуміє цю істину, та просто називає ці підсистеми по різному -ангелами, архангелами духами, а діти, психічними станами чи ще як не будь та незалежно від термінології суть від цього не змінюється. Взагалі відкидання єдиного чи множинного подібне на намагання відкинути одну із сторін медалі. Недолугий той, хто маючи дві руки користується лише одною -тому що "хтось" йому сказав що іншої руки не існує. Усвідомлення єдності усього це добре, але взаємодіяти з ним ми можемо лише через конкретні його прояви і допомогу ми отримуємо саме від конкретних проявів Бога. Це все одно що розуміти що є піаніно, бачити його та грати ми на ньому не зможемо доки не вивчимо клавіші (назви під систем і як з ними "спілкуватися". При цьому слід чітко усвідомлювати, що Верховний Бог Род, проявляє себе всередині самого себе (Абсолюту) у вигляді стихії вогню - є богом вогню Сварожичем у той же час залишаючись тим же Родом. Відповідно у стихії води він є Богинею води Даною, в стихії вітру Богом вітру Стрибогом і так далі. Навіть у цьому здавалося роз'єднаному стані він через Дива (не проявлену першооснову) творить єдине ціле, єдиний організм. Зрозуміло, що для нас на цьому рівні буття кожен конкретний прояв у певній ситуації може бути сприятливий або несприятливий , зрозумілий і незрозумілий. Щоб не попасти у скрутну ситуацію, потрібно жити у злагоді з природними (божественними) ритмами намагаючись зрозуміти їхню суть. Коли це не вдається самому запитуйте та вчіться у Відаючих людей.

Вийшов з друку журнал
"ХАРАКТЕРНИК"


Залишіть свої контакти в базі даних рідновірів і прихильників