This version of the page http://www.shanson.ua/service/p17.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-30. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Среда, 30 Сентября 2009 04:08 добавить в избранное сделать домашней страницей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Сентябрь'2009 »
П В С Ч П С В
  05 06
08 10 11 12 13
14 15 19 20
23 26 27
29 30        
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
12:00 22-07-09
22-07-2009 12:05

Після арешту екс-генерала МВС Олексія Пукача лунають коментарі про можливість розкриття вбивства Георгія Гонгадзе. Так, перший заступник голови парламентського Комітету з питань боротьби з|із| організованою злочинністю Геннадій Моськаль каже, що розкриття цього злочину буде залежати від того, яку лінію захисту візьмуть адвокати затриманого. За словами депутата у колишьного генерала є можливість взяти на себе всю провину і сісти за грати довічно. Інший варіант – сказати, хто дав вказівку вести спостреження за журналістом. В цьому разі у Пукача є можливість отримати термін увязнення до 15 років, додав депутат. Нагадаємо, що екс-генерала МВС Олексія Пукача було затримано оперативниками СБУ в одному з сіл Житомирської області.

Документи про підвищення вартості газу вже підписані. Всі папери, що встановлюють нові ціни на блакитне паливо були схвалені ще на початку липня, пише Комерсант-Україна. Згідно рішення НКРЕ ціна газу для населення зросте на 20% з 1 вересня 2009, а з 1 жовтня 2009 р. – для теплокоммунэнерго. Як уточнюється, таке рішення ухвалювали ще під час візиту до Києва місії МВФ. А він, як відомо вимагав перегляду тарифів на газ. В іншому разі, українська влада могла б отримати відмову в отриманні кредиту. Тому надалі документ може бути переглянутий, вважають експерти. У прес-службі НКРЕ коментувати ухвали відмовилися, а прес-секретар «Нафтогазу» Валентин Землянський повідомив, що компанія не отримувала таких ухвал. У свою чергу, джерело видання, близьке до компанії, підтвердило достовірність паперів. При цьому уточнило, що документи можуть бути опубліковані до 1 вересня ц.р., коли вони повинні набути чинності.

Населення не поспішає віддавати борги за теплопостачання. Через це у Запоріжжі місцеві тепловики подають позови до суду. Наразі у боржників відсудили 23 млн гривень, а отримали живими грошима майже 12 млн. Разом з цим, загальний борг населення перед тепловиками обласного центру становить 113 млн гривень. Компанія посідає одне з перших місць за сумою боргів, які винна Нафтогазу.

11 житлових будинків у Києві незабаром добудують за дрежавні кошти. Мінрегіонбуд вже оприлюднив перелік обєктів, пише Газета по-київськи. Раніше міністерство планувало визначити об'єкти, які готові на 70%, пройдуть кваліфікаційний відбір і отримають державну підтримку для завершення будівництва. Насамперед, увагу звертали на ті будинки, де найменша ціна квадратного метра і сума, необхідна для добудови. У затвердженому списку – 82 об'єкти, з них 11 – в Києві.

комментарии (0)

10:00 22-07-09
22-07-2009 12:00

Операція із затримання колишнього генерала МВС Олексія Пукача була проведена СБУ. Як заявив глава МВС Юрій Луценко, міліція у затримані Пукача участі не брала. У 2005 році Президент позбавив МВС всіх пристроїв технічного стеження, сказав Луценко. Екс-генерала було затримано в Житомирській області. Нагадаємо, що Пукач свого часу керував департаментом зовнішнього спостереження МВС. Наразі він проходить у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Слідство вважає, що вбивці журналіста діяли за вказівкою Пукача. У МВС також вважають, що затримання одного з головних фігурантів у цій справі допоможе вийти на організаторів вбивства журналіста.

В Москві, окружний військовий суд 5 серпня приступить до повторного розгляду справи про вбивство Ганни Політковськоє. На цей день призначено проведення попередніх слухань у справі. Згідно з російським законодавством, попередні слухання проходитимуть в закритому режимі. Під час засідання будуть вирішені процесуальні питання майбутнього судового розгляду, зокрема, про форму судочинства. Раніше суд на основі одноголосного вердикту присяжних виправдав всіх фігурантів цієї справи, загалом 4 особи. Тепер справа про вбивство журналістки буде розглянута знову в іншому складі суду.

Політичні лідери повинні співробітничати за для подолання кризи. Такий заклик виголосив під час візиту до Києва віце-президент США Джозеф Байден. Він мав зустрічі з провідними українськими політиками в тому числі й з тими, які балатуватимуться у президенти. Після зустрічі з Віктором Ющенком, Байден зазначив, що «Співробітничати разом, особливо в кризових умовах, це не вибір, а необхідність. Компроміс – це не ознака слабкості, а ознака сили». За його словами, Україна здійснила великий прогрес в своєму розвитку за відносно невеликий час з дня проголошення своєї незалежності. Додамо, що глава української держави запросив відвідати нашу країну американського президента Барака Обаму у зручний для нього час.

Грузинська влада встигла вчинити черговий скандал з Росією. Вона вислала зі своєї країни російських дипломатів. У Москві пов'язують новий «шпигунський скандал» з візитом до Тбілісі віце-президента США Джозефа Байдена. «Грузинська сторона невміло намагається використовувати тему шпіономанії, щоб показати високопоставленим візитерам здалеку свою «сміливість» і «рішучість», — заявив статс-секретар заступника глави МЗС Росії Григорій Карасін. Раніше грузинські ЗМІ повідомили про те, що двом російським дипломатам було відмовлено у в'їзді до Грузії. ЗМІ Грузії також повідомили, що у відповідь на це російська сторона висилає з Москви двох грузинських дипломатів, зокрема консула Грузії в Росії, оголосивши його персоною нон грата.

комментарии (0)

18:00 21-07-09
21-07-2009 18:03

Візити до України та Грузії віце-президента США Джозефа Байдена насторожив російську владу. Так, офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко сказав, що ці візити Байдена, на тлі перезавантаження російсько-американських відносин, викликають певні запитання. Нагадаємо, що американський гість перебуватиме в Києві до 22 липня. У вівторок вже відбулася зустріч з українським президентом та двосторонні перемовини. Також, Байден зустрівся і з главою українського уряду. Додамо, що цей візит не матиме ніяких наслідків, оскільки обидві сторони не підписуватимуть ніяких документів. Про це напередодні завявив посол Україин в США Олег Шамшур. При цьому він додав, що під час прриїзду Джозефа Байдена планується обговорити низку питань, зокрема щодо співробітництва в галузі енергетичної безпеки, двосторонньої співпраці для подолання наслідків фінансово-економічної кризи, питання торгівлі та інвестицій, євроатлантичної інтеграції.

Іноземна валюта на українському міжбанку знову дорожчає. Починаючи з понеділка долар і євро, то зростають в ціні, то дешевшають. Зокрема, американський долар сьогодні зупинився в межах 7,81-7,84 грн/дол. Євро на звершення сесії показало таку варість: 11,10-11,13 грн/євро/ Нагадаємо, що у понеділок торги на міжбанківському валютному ринку по долару завершилися в діапазоні 7,804-7,8325 грн/дол., євро 11,09-11,138. Котирування інтервенції Національного банку по валютній парі долар/гривня склали 7,65-7,67 грн/дол.

Триває сезон літьного відпочинку, разом з цим поповнюється й сумна статистика. В Криму за минулу добу зафіксували 3 випадки загибелі людей на воді. В районі Гуровського пляжу, що біля Ялти, знайшлитіло чоловіка, 1987 року народження, жителя Московської області. А от в селищі Заозерне під Євпаторією, рятувальники витягли жими з води чоловіка, теж, росіянина, який кликав на допомогу. Він знаходився у 200-х метрах від берега. Ще двох жертв мосрької стихії виявили на пляжі уздовж траси Євпаторія – Саки. У воді виявили тіло 43-річного симферопольца. Увечері в тому ж районі захлинувся 59-річний житель Євпаторії.

Збільшилася кількість людей, що отруїлися на весіллі на Волині. Впродовж 19-20 липня до інфекційного відділення Рожіщенської центральної райлікарні з попереднім діагнозом сальмонельоз госпіталізовано 25 чоловік. За данимиМНС, хворі перебувають у середньому ступені тяжкості. Нагадаємо, 20 липня повідомлялося, що в результаті отруєння на весіллі на Волині госпіталізували 21 особу. Всього на весіллі знаходилися 115 чоловік.

комментарии (0)

16:00 21-07-09
21-07-2009 15:56

Блакитне паливо знов може подорожчати на 20%. З 1 вересня – для населення і з 1 жовтня – для підприємств-теплопостачальників. За словами голови комісії Валерія Кальченка, Національна комісії регулювання електроенергетики почала вивчати можливість підвищення тарифів за дорученням президента Віктора Ющенка.

Національна валюта України недооцінена на 49%, пише газета «Ведомости», посилаючись на рейтинг індексу Біг-Мака, розроблений журналом The Economist. А от російський рубль недооцінили трохи менше – тільки на 43 відсотка. З урахуванням індексу Біг-Мака обмінний курс української гривні до долара має становити близько 3,74 гривні. Офіційний курс НБУ на 21 липня — 7,66 гривні за долар. Найбільш переоцінені валюти — в Норвегії та Швейцарії. Там Біг-Мак продається на 72 і 68 відсотків дорожче, ніж у США, або по 6,15 і 5,98 долара за штуку відповідно. Нагадаю, індекс Біг-Мака заснований на паритеті купівельної спроможності, за яким валютний курс зрівнює вартість гамбургера в різних країнах. Нагадаємо, у листопаді 2008 року, глава НБУ заявляв, що гривня залишається недооціненою валютою, про що свідчать розрахунки курсу через індекс Біг-Мак (неофіційний спосіб визначення паритету купівельної спроможності).

А тим часом між Україною та Польщею назріває суперечка через гастарбайтерів. Причина – нововведення генконсульств Польщі, що вимагають наявності страхового поліса виключно однієї страхової компанії з польським капіталом. Влада Львівщини вже вимагає офіційних пояснень, передає Німецька хвиля. Нововведення з єдиним страховиком для всіх гастарбайтерів — введено з липня 2009 року. Мова йде тільки про візи із правом на роботу. Відповідні оголошення розміщено на сайті Генконсульства Польщі в Луцьку, а також на інформаційній таблиці біля Генконсульства Польщі у Львові. Керівник управління міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Лев Захарчишин розповів в інтерв'ю Німецькій хвилі, що офіційного пояснення такого рішення ще немає. Нагадаємо, що Консульства Польщі в Україні видали в 2008 році близько 350 тисяч віз, що майже на 230 тисяч менше (40%), ніж у 2007 році.

У Росії триває війна з гральними закладами та азартними іграми. Тепер зі спортивного реєстру виключили покер. Міністр спорту, туризму та молодіжної політики Росії Віталій Мутко пояснює — покер був внесений до спортивного реєстру з порушеннями. За його словами, рішення повинне бути зареєстроване в Мін`юсті, чого зроблено не було. Крім того, вирішувати, який вид спорту вносити до реєстру — це компетенція міністерської комісії, а не керівництва Росспорту, заявив чиновник. У результаті зі всеросійського реєстру видів спорту виключені такі спортивні дисципліни як «семикартковий стад-покер», «омаха», «техаський холдем». Без втручання керівництва країни у вирішенні долі покеру не обійшлося. А минулого тижня депутати від «Єдиної Росії» внесли до Держдуми законопроект, що посилює вимоги до тоталізаторів і букмекерських контор.

комментарии (0)

10:00 21-07-09
21-07-2009 11:07


  Підвищити ціни на газ для населення на 20% з 1 вересня, а з 1 жовтня – для теплокомуненерго. З таким дорученням Президент Віктор Ющенко звернувся до НКРЕ. Це має сприяти реформуванню газового сектору і фінансово стабілізувати роботу «Нафтогазу». Компанія, за прогнозами, до кінця року не дорахується понад 27 мільярдів гривень. Глава держави вважає, що, підвищивши ціни на газ для населення та теплокомуненерго, можна буде суттєво покрити дефіцит фінансових ресурсів НАК «Нафтогазу».

  Нафтогаз хоче незалежного аналізу даних, що надаються місії МВФ. На виконання доручення Кабінету міністрів України «Нафтогаз України» звернулася до ЗАТ обраного самостійно. Згідно з домовленостями, досягнутими в ході переговорного процесу між урядом України та МВФ, НАК здійснює постійне інформування місії фонду в Україні щодо своїх поточних фінансово-економічних показників. На сьогодні статутний фонд НАК «Нафтогаз України» становить 5 млрд. 564,714 млн. грн.

  Зміни у справі «чорного трансплантолога». Прокуратура «фактично визнала невинність» ізраїльського хірурга Міхаеля ЗІСА, вважає його адвокат Олег КУРІННИЙ. Адвокат повідомив, що на вчорашньому черговому судовому засіданні Ворошиловського районного суду державний обвинувач з боку прокуратури змінив пред’явлене М.ЗІСУ обвинувачення. Тепер М.ЗІС звинувачується за ст. «Порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини», яка передбачає покарання «штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох». Раніше М.ЗІС обвинувачувався в торгівлі людьми. Нагадаю, Зіса було затримано 12 жовтня 2007 року в Донецьку як фігуранта справи про незаконну трансплантацію людських органів, яку розслідували спільно ізраїльські і українські правоохоронці.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.