This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=14504 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-30. The original page over time could change.
Рівненська газета | Лісничий застрелив юнака


Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 30.09.2009 18:36

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
Loading...
ищу работу Супервайзер Днепропетровск, погода в Любешеве на неделю, теннис видео
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
Тема дня

Лісничий застрелив юнака

N 886 від 02.07.2009
фотоархів
На території Біловізького лісництва ДП “Острівський лісгосп” минулої п’ятниці лісничий відганяв птахів та собак. Для цього використовував малокаліберну гвинтівку. Втім, один постріл влучив у 17-річного Вадима з села Біловіж Рокитнівського району, який відпочивав на території лісництва. Усі обставини трагедії зараз з’ясовують правоохоронці.
Біловезьке лісництво знаходиться поряд з селом. На його території є оглядова пожежна вежа, десь за метрів 700 від крайньої хати. Саме там близько десятої вечора перебували дві дівчини та два хлопці з Біловіжа.
— У Рокитнівський райвідділ міліції надійшло повідомлення від лісничого про те, що пострілом з гвинтівки калібру 5,6 міліметра було застрелено хлопця, — коментує начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС у Рівненській області Віталій Чубаєвський. — На місце одразу ж виїхала слідчо-оперативна група та працівники обласного управління кримінальної міліції у справах дітей. Вони встановили, що лісничий із зареєстрованої малокаліберної гвинтівки відганяв птахів з пожежної вишки, яка знаходиться на території даного лісництва. Зробивши постріл, він почув крик дітей “Не стріляйте, бо тут уже кров!”. Підбігши на місце, він побачив, що смертельно поранив у голову хлопця, учня 11-го класу Біловізької ЗОШ. Випускник знаходився на оглядовому майданчику пожежної вежі.
Лісничий викликав на місце медиків та правоохоронців. На жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. А міліціонери затримали лісничого та порушили проти нього кримінальну справу за статтею 119 Кримінального кодексу України (вбивство з необережності). Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. У чоловіка є дитина, дружина вагітна вдруге.
За словами голови Біловізької сільської ради Миколи Левківського, вежу завжди охороняв сторож, який не допускав туди дітей, аби ті не шуміли. Але того вечора його чомусь на місці не було. Двоє дівчаток та хлопці піднялися на 27-метрову вишку без проблем.
— Кажуть, що в цей час лісничий на машині робив об’їзд території, — говорить Микола Левківський. — А діти, коли побачили, що він їде, присіли на вишці, щоб він їх не помітив. Там ніби ворони літали. То може бути, що трагедія сталася з необережності. Він же дітей не бачив. Коли вже вистрілив, діти закричали, то він сам кинувся на вишку і побачив пораненого хлопця.
Наступного дня у Вадима мав бути випускний вечір. Через трагічну загибель випускника святкування скасували і вручили дітям атестати без урочистостей. У неділю хлопця поховали на місцевому кладовищі. Вадим виховувався у багатодітній сім’ї, був найстаршим серед восьми дітей.
Ольга МІХНЬОВ, Ігор ШУМИК.
Версія для друку
Переглядів [685]

Коментарі:
Додати коментар
24.07.2009 // Автор: читач
інформація перекручена
02.07.2009 // Автор: olenka
shos' ne viryt'sya meni,shho zej lisnyk voron rozganyav.......
Читайте також:
Чотири роки— за смерть дитини // N 922 від 24.09.2009
Так покарали директора луна-парку в Криму, де загинула трирічна рівнянка Більше року чекали на суд батьки трирічної рівнянки Софійки, яка загинула на каруселі у Курортному, що в Феодосії (“Дитячі каруселі стають вбивцями”, “Рівненська газета” №741 від 14 серпня 2008 року). У серпні 2008-го разом з мамою Дашею вона поїхала на море. Побачити море була велика мрія маленької дівчинки. Її бажання батьки здійснили. Не підозрювали, що такий бажаний відпочинок розпочнеться фатально.
Пожежа на Рокитнівщині забрала життя чотирьох дітей // N 921 від 22.09.2009
Жахлива трагедія сталася минулого четверга в селі Дубно Рокитнівського району. Близько 11-ї вечора з поки невстановлених причин у дерев’яному житловому будинку місцевого жителя Сергія спалахнула пожежа. Зарадити біді не змогли ні сусіди, ні рятувальники.
Чи потрібна “комендантська година” для підлітків? // N 919 від 17.09.2009
Немає 16 років — після 22-ї години без батьків на вулицю зась. Відповідні зміни, які регулюватимуть це обмеження, планують внести до Закону України “Про охорону дитинства”, а також до Кодексу України про адміністративне порушення. Коли саме це відбудеться, поки не відомо.
Відключав воду – отримав стусанів // N 919 від 17.09.2009
З кулаками на представника комунального підприємства накинувся рівнянин, щоб перешкодити відключенню води у будинку. Напад відбувся близько десятої ранку 14 вересня. Потерпілий відбувся двома стусанами, які збили його з ніг.
Прощання з Володимиром Плютинським // N 917 від 14.09.2009
У понеділок, 14 вересня, близько 6-ї години ранку на 83-му році життя після тривалої хвороби помер керівник агрокорпорації “Зоря”, двічі Герой Соціалістичної праці Володимир Плютинський. Поховають Володимира Антоновича у середу, 16 вересня. Прощання розпочнеться о 10 годині в будинку культури с. Зоря.
Цукровий бум // N 916 від 10.09.2009
На центральному продовольчому ринку міста чергу займають зранку Чотири години — і тільки десять кілограмів солодкого піску в руки. Пережиток радянських часів — черги — рівнян не відлякує. Заради цукру по 3 гривні 77 копійок за середньої ціни на ринку 6 гривень за кілограм, а в деяких супермаркетах трішки більше, ніж чотири гривні — навіть пенсіонери готові вистояти на ногах по кілька годин просто неба.
Без туалету — через сусідів // N 915 від 08.09.2009
Каменем спотикання стала труба 20-річної давності Більше тижня — без каналізації. У такій скрутній ситуації залишилися мешканці чотирьох квартир у центрі Рівного через сусідське будівництво. Трубу, яка виводила нечистоти з їх помешкань до центральної каналізаційної мережі, демонтували. Скривджені звернулися за допомогою до суду та міських чиновників.
Дикий напад // N 913 від 03.09.2009
Власника оптового ринку в Рівному та його дружину побили невідомі в масках Минулого четверга, 27 серпня, п’ятеро невідомих у масках напали на родину і самого рівненського підприємця Ярослава Дикого, власника ринку у Рівному. Про це спершу повідомили в УМВС України в Рівненській області, а згодом підтвердили і в обласній прокуратурі. Щоправда, правоохоронці традиційно у таких випадках небагатослівні, адже досі не затримали нападників. Журналістам стало відомо, що спершу до міліції звернулась дружина Ярослава Дикого, яка, як розповідають обізнані люди, веде весь бізнес чоловіка і з яким відпочивала разом того дня.
175-кілограмовий коровай з’їли рівняни // N 912 від 01.09.2009
Урочистості з нагоди Дня міста розпочалися минулої неділі з покладання квітів представниками міської та обласної влади до меморіальної дошки покійному міському голові Віктору Чайці, який надзвичайно багато зробив для Рівного. Далі — подячний молебень за місто та покладання квітів до колони Божої Матері.
Шпильки Тимошенко випробували трасу // N 910 від 27.08.2009
Підтвердження інформації про робочу поїздку прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко на Рівненщину у вівторок не було до останнього. Але думка про те, що пані Тимошенко омине нашу область, розвіювалася як дим: спершу показова, але поверхнева перевірка представників місцевих ЗМІ на безпечність у рівненському аеропорту, а затим величезний букет білих майже метрових троянд, якими зазвичай зустрічають прем’єра, в руках у начальника обласного управління культури і туризму Ярослава Мельника...
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).