This version of the page http://www.magistral-uz.com.ua/?m=anons&id=191 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-29. The original page over time could change.
Магістраль - Анонс останнього номера                                    

Навігація:

Останні новини УЗ:
29.09.2009
Донецька дитяча залізниця за літній сезон перевезла 7500 пасажирів
29.09.2009
27 вересня з вини водіїв автотранспорту сталося два ДТП на залізничних переїздах: затримано поїзди
29.09.2009
Южная ЖД намерена электрифицировать участок «Кременчуг-Полтава» до мая 2010 г
29.09.2009
«Укрзализнычпостач» договорился о поставке австрийской Logos Trading щебнеочистительной машины на €2,3 млн.
29.09.2009
На этой неделе ПЖД проведет ремонт 10 км путей
29.09.2009
Юго-Западная ЖД сэкономила 39,2 млн. грн. на электроэнергии
29.09.2009
Украина восстанавливает госзаказ на грузовые вагоны
29.09.2009
В Кировоградской области сошли с рельс вагоны с рудой







15—21 жовтня  2008 р.  № 77 (1356)

 

 

У РЕФРИЖЕРАТОРНИКІВ — ПОПОВНЕННЯ

«Укррефтранс» отримує нові вагони українського виробництва

 

Після розпаду СРСР нашій країні дісталася п’ята частина союзних рефрижераторних вагонів, що становила майже 9 тис. одиниць. Згодом чимало з цих вагонів переобладнали у вагони з утепленим кузовом, які користуються більшим попитом. Наразі минає термін їх експлуатації. Ще 5—6 ро­ків — і про радянські вагони в цьому господарстві можна буде лише згадувати.

 

От чому підприємство, яке опікується експлуатацією цього специфічного рухомого складу, — Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень «Укррефтранс», — приділяє чимало уваги оновленню свого парку.

Саме цьому питанню  й була присвячена нещодавня поїздка на головне підприємство «Укррефтрансу» у Фастів Міністра транспорту та зв’язку України Й.Вінського і Генерального директора Укрзалізниці В.Мельничука.

Їм продемонстрували нові зразки рухомого складу, зокрема критий вагон нового покоління моделі 11-1807-01, виготовлений ВАТ «Азовзагальмаш». Від попередників він відрізняється більшою вантажопідйомністю (на 5 т) і об’ємом кузова (приблизно на 20 м3). На поточний момент проводиться закупівля 30 таких вагонів.

Інший продемонстрований зразок рухомого складу — вагон з утепленим кузовом моделі 11-1807-02, виготовлений ВАТ «Маріупольський завод важкого машинобудування». Він має прийти на заміну старим вагонам. Цю модель планується запустити у серійне виробництво з майбутнього року.

 

 

>>>Стор. 3

 

Чем заменить оскудевший «железный поток»?

Железнодорожники активно работают над минимизацией потерь от кризиса в металлургической отрасли

 

 

Украинские железные дороги недополучают миллионы гривен из­за снижения производства у металлургов. Чтобы минимизировать потери, высвободившиеся вагоны направляются под другие грузы. Однако это все равно не может покрыть запланированные объемы. Насколько долго продлится эта ситуация — зависит от мировой конъюнктуры рынка металла.

Причиной кризисных явлений в металлургической отрасли Украины да и многих других стран послужило падение цен на металлургическую продукцию. Чему, в свою очередь, способствовал рост экспорта дешевого китайского литья.

Поскольку продукция украинских меткомбинатов более дорогая, ее конкурентоспособность снизилась. Как следствие, на сегодня 17 из 36 доменных печей находятся на капитальном ремонте либо «тихом ходу». Последнее — равносильно остановке печей, поскольку буквальная полная остановка домны и последующий ее запуск — дело довольно затратное.

По информации Министерства промышленной политики, все украинские гиганты металлургии сократили производство стали. Сложная ситуация наблюдается на Мариупольском металлургическом комбинате им. Ильича, где из шести мартенов работает только один. Почти в два раза сократило объемы производства стали АО «Арселор Миттал—Кривой Рог». Днепровский меткомбинат им. Дзержинского снизил выпуск почти в три раза. В целом, объем производства, как отмечают аналитики, достиг минимального значения за последние четыре года.

Подобная ситуация не могла не отразиться на результатах работы железнодорожного транспорта. Поскольку перевозки руды, железорудного концентрата, извести, готовых изделий, другой продукции и материалов для меткомбинатов занимает в общем объеме перевозок Украинских железных дорог около 35 %.

По информации Главного коммерческого управления Укрзализныци, из-за сокращения производства объемы перевозок грузов отечественных меткомбинатов в сентябре-октябре упали более чем на 10 %.

 

 

>>>Стр. 4

 

 

 

Перехід на зимовий час

 

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів «Про порядок обчислення часу на території України» 26 жовтня о 4-й годині ранку за київським часом на всій території країни скасовується літній час переведенням стрілок годинників на одну годину назад.

 

 

 

Я читаю «Магістраль» тому що:

 

— Працюю на залізниці вісім останніх років і цікавлюся всім, чим живе наша галузь. В останні роки газета змінила своє «обличчя»: вона стала не лише кольоровою, а і змістовнішою. 

Як правило, знайомлюся з інформаціями, матеріалами про новини на інших залізницях. Запам’яталися статті про залізничних «зайців». Тема безквиткового проїзду в приміському транспорті дуже близька нам, провідникам. Ми по суті працюємо роз’їзними квитковими касирами і постійно маємо справу з бажаючими проїхати задарма. Продовжуйте цю тему…

 

Провідник моторвагонного депо Застава­1 Одеської залізниці Тетяна Циганова

 

 

 

 

Зміни у тарифній політиці

 

Згідно з встановленою законодавством процедурою на офіційному сайті Укрзалізниці www.uz.gov.ua опублікований проект наказу Міністерства транспорту та зв’язку України «Про введення в дію Збірника вантажних тарифів залізничного транспорту України та Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника вантажних тарифів залізничного транспорту України».

 

Про це повідомила Прес­служба Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця». Згідно з проектом наказу новий Збірник вантажних тарифів має вступити в силу з 1 січня 2009 р.

«Потреба у розробці проекту Збірника тарифів виникла у зв’язку зі змінами, які відбулись як на залізницях, так і в економіці та законодавстві України. Адже положення чинного Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом України були сформовані з урахуванням принципів побудови Прейскуранта 10­01 «Тарифи на вантажні залізничні перевезення. Тарифне керівництво № 1 Міністерства шляхів сполучення СРСР». Цей документ був прийнятий ще за часів колишнього Радянського Союзу і наразі вже не відповідає діючим умовам діяльності залізниць України та інших суб’єктів господарювання, які здійснюють вантажні залізничні перевезення» — йдеться в інформаційному повідомленні прес­служби Укрзалізниці.

Нагадаємо, що метою розробки та запровадження нового Збірника тарифів стало забезпечення балансу інтересів вантажовласників та залізниць, розвиток залізничної галузі та конкуренції на ринку вантажних залізничних перевезень. Також новий Збірник тарифів буде приведений у відповідність до вимог чинного законодавства щодо ціноутворення на послуги об`єктів природних монополій, пакета директив Європейського Союзу із залізничного транспорту та вимог Світової організації торгівлі до встановлення вантажних тарифів.

Головним принципом тарифоутворення в новому Збірнику стане розподіл вантажних тарифів на інфраструктурну, локомотивну і вагонну складові тарифу. При цьому при перевезенні вантажів у власних вагонах буде стягуватись плата лише за користування інфраструктурною та локомотивною складовими, а розмір вагонної складової власник вагонів буде визначати самостійно.

 

У наступному номері «Магіст­ралі» читайте більш докладно про проект нового Збірника вантажних тарифів залізничного транспорту України.

 

 

 

 

Взгляд в будущее

 

Специалистами Укрзализныци завершается разработка Генеральной схемы развития железнодорожного транспорта.

 

 

>>>Стр. 5

 

 

 

Хлебные маршруты адресуют в порты

 

Отправка зерна на экспорт — длительный и непростой процесс, на который влияет множество факторов.

 

 

>>>Стр. 6

 

 

Баллы таланта

 

Поездная бригада Людмилы Тельновой пользуется уважением и признательностью у многочисленных пассажиров.

В чем секрет ее успешной работы?

 

 

>>>Стр. 8

 


Вересень , 2009
ПнВтСрЧтПтСбВс
  123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930       


Новини редакції:
22.09.2009
Розпочалася передплата на 2010 рік
22.09.2009
Рейтинг "НАЗВІТЬ ВИДАТНОГО ЗАЛІЗНИЧНИКА"
21.09.2009
ОГОЛОШЕННЯ про співпрацю



Останні новини:
29.09.2009
Выслуга осталась за компанией
29.09.2009
"ТрансКонтейнер" создаст СП с "дочкой" Министерства железных дорог Китая
29.09.2009
Польша к 2018 г. планирует построить высокоскоростную ЖД
29.09.2009
29,7 км главных путей будет отремонтировано на Санкт-Петербургском отделении Октябрьской железной дороги при подготовке к работе в зимний период
29.09.2009
"Дочек" "РЖД" отдают за иностранцев
29.09.2009
Стоимость ремонтных работ железнодорожного моста через реку Волгу перегона Зеленый Дол – Свияжск в текущем году составила 553 млн рублей (Горьковская магистраль)
29.09.2009
За 8 месяцев 2009 года на Октябрьской железной дороге зафиксировано 255 случаев непроизводственного травматизма, что на 23% меньше, чем за аналогичный период прошлого года
29.09.2009
В январе 2010 года в Краснодарском крае начнет работать пригородная пассажирская компания "Кубань Экспресс-пригород" (Северо-Кавказская магистраль)





©  Редакція газети "Магістраль"
www.magistral-uz.com.ua