Характерне козацтво
Головне меню
Головна
Про нас
Триглав
Табірництво
Світогляд
Історія
Родознавство
Здоров'я
Психологія
Психотехніки
Інструктаж
Акції
Різне
Контакти

Пісні
Фото
Відео
Форум
Підписатися на новини
Цікаве

Жовто-блакитний чи синьо жовтий?
Славень ХК
"Світанок Сварожий"
mp3
День Перуна
Запрошення на
День Перуна

10.03.2008 Здоров'я
Зі світу гігантів у світ зайчиків

Чому Арнольд Шварценеггер не вважається одним із найсильніших чоловіків планети – пошуки відповіді на це запитання не давали мені спокою у дитинстві. Я не міг ніяк зрозуміти - чому власник таких величезних та красивих м’язів, не є автоматично і власником величезної сили? Про стероїди я, звісно, чув вже тоді, але це теж нічого не пояснювало, адже усі завжди знали, що м’язи, «чесні» вони, чи «не чесні», - це і є сила. Відповідно: чим більші м’язи – тим більша сила. Я був допитливою дитиною...

Нещодавно, перемикаючи канали свого телевізора, я випадково потрапив на показ якогось
чергового конкурсу культуристів. Густо намащені кремами для автозасмаги та олією, вишкірені "супермени",
стаючи у героїчні пози, демонстрували глядачам свої величезні роздуті мязи. Жіночки та дівчата, напевно, в захваті, від подібних шоу, адже, завдяки вродженій наївності, вони щиро вірять, що бачать перед собою справжні взірці мужності та сили. Насправді ж вони дивляться на слабких та хворих на голову клоунів, що служать живою рекламою для цілої імперії брехні!

"Грошові мішки" вже давно зрозуміли, що цілком природній та, безумовно, корисний потяг людей до сили та краси, можна експлуатувати з величезною для себе вигодою. Для цього через ЗМІ, суспільство твердо переконали в тому, що усі спроби стати сильними та красивими без використання тренажерів останніх моделей, без споживання останніх досягнень фармакології та чіткому наслідуванню «науково обґрунтованих» методик тренувань є абсолютно безплідними і навіть шкідливими! Без них, мовляв, тренуються лише тупі вперті дикуни, не маючи жодних шансів на успіх. Беззастережним доказом своєї правоти, на думку цих носіїв «прогресу» у «важкому» спорті, є саме оті культуристи-бодібілдери,які стрибають як мавпи, по сцені і лякають дітей своїм абсолютно неприроднім виглядом.

Але насправді викрити брехню новітніх «просвітителів» напрочуд легко. Для цього достатньо згадати видатних силачів минулого. У них не було ні сучасного устаткування, ні продуманих «ботаніками-теоретиками» тренувальних систем, ані стероїдів. Часто не було навіть штанги з гантелями! Тобто не було нічого з того, що зараз, з точки зору сучасного «прогресивного» мислення, повинно оточувати «справжнього атлета». Ні, наші предки не ускладнювали собі життя на задля вигоди ділкам від спорту. Вони обходилися лише підручними засобами – мішками з піском, бочками та важким камінням. І демонстрували при цьому такі результати, про які сучасні, «збагачені» останніми надбаннями науки та техніки «чемпіони», можуть лише мріяти! Чи не парадокс? Судіть самі – знаменитий Лу Сір брав на плече дерев’яну бочку вагою 181 кг однією рукою. Герман Гернер піднімав в становій тязі 330 кг однією рукою. Саксон, маючи власну вагу – 95 кг, міг підняти над головою мішок муки, вагою 135 кг. Міло Штайнбор міг самотужки взяти на плечі штангу вагою 250 кг, присісти з нею п’ять разів та поставити на місце. Хто з новітніх суперменів-качків здатен на таке? Чому ще якихось сто років тому більшість чоловіків, які вважалися здоровими, могли підняти 90 кг над головою? Чи багато є у вас знайомих спортсменів, які здатні це зробити зараз, у 2008 році? Але ж нас запевняють, що спортивне устаткування та методики тренувань постійно удосконалюються! Парадокс!
Секрет великої сили в усі часи був достатньо простим – потрібно регулярно підіймати важкі, бажано незручні предмети. Присідати, ходити з ними. Саме такі - прості за змістом, але важкі у виконанні вправи розвивають не лише м’язи, але й зв’язки та сухожилля – справжнє джерело сили та міці. Ніяких жимів лежачи, ніяких «ізольованих» вправ із дитячою вагою та «хитрих» систем тренувань – лише прості вправи із надважкими предметами. Але на простоті важко нажитися! Саме тому з’явилися тренажери, харчові добавки та ціла армія радників, які бачили штангу, хіба що по телевізору..

Лише в одному сьогоднішні «силачі», завдяки хімії, яка вбиває їх самих, значно перевершили згаданих вище легенд минулого – у розмірі м’язів. Так, тіло, наприклад, Саксона, не виглядало перерозвиненим, не було схожим на набір окремих «роздутих» частин тіла, натомість, воно, за свідченням очевидців, випромінювало «ауру сили», здавалося викуваним із заліза. Силачі минулого були насправді сильними – «силачі» сучасності - лише сильними здаються! Заміна суті формою - ось вона, головна ознака теперішнього, наскрізь брехливого та жадібного до грошей світу! Світу роздутих від стероїдів зайчиків, а не гігантів сили та духу.

Лютояр, Характерне козацтво



Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво. Характерне козацтво.
Старшинська школа Характерного козацтва


Вийшов з друку журнал "ХАРАКТЕРНИК"


Контакти
kozactvo@ukr.net

tryglav@ukr.net

8-066-20-42-165
Володимир Куровський


8-097-935-13-90
Святозар Подільський


  88914410

Зареєструйтеся у базі даних

Чекати на лідера чи стати ним?

Програма



Радимо відвідати








Характерне козацтво 2003-2009