This version of the page http://www.dfp.gov.ua/743.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-22. The original page over time could change.
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України: Європейська та євроатлантична інтеграція
Мапа сайтуПідпискаВідповіді на запитанняНадіслати запитанняКонтактна інформація
Головна сторінка»Діяльність Держфінпослуг»Управління розвитку ринків фінансових послуг та європейської і євроатлантичної інтеграції»Європейська та євроатлантична інтеграція

Опитування

Оцініть роботу Держфінпослуг як державного регулятора

добре
задовільно
незадовільно
важко визначитися

Перегляд результатів

 

Європейська та євроатлантична інтеграція

Світова організація торгівлі(СОТ)

Директиви ЄС

Європейський Союз (ЄС)

НАТО

       Фінансові послуги: аналіз заміщуючих інвестиційних продуктів

  Європейська комісія опублікувала аналіз впливу спричиненого фрагментарністю регуляторного поля щодо роздрібних інвестиційних продуктів на захист прав дрібних інвесторів. До 18 січня 2008 року приймаються відгуки щодо опублікованих матеріалів від усіх зацікавлених сторін. Інформація що буде отримана від зацікавлених сторін матиме впив на оцінку Європейської комісії щодо питання чи існуюче законодавство достатньою мірою забезпечує захист прав роздрібних інвесторів і якщо ні, то чи потребує воно змін.

      Інноваційне оновлення структури продуктів призначених для дрібних інвесторів дало можливість інвесторам вибирати між досить широким спектром інвестиційних продуктів, з метою задоволення своїх інвестиційних потреб.

       Однак, законодавство ЄС що застосовується до інститутів, які пропонують інвестиційні продукти для дрібних інвесторів дещо різниться, зокрема у частині що стосується розкриття інформації (наприклад стосовно ризикованості, витрат та очікуваного доходу), а також правил, що визначають як фінансовий посередник повинен провадити бізнес з дрібними інвесторами та вирішувати питання, що стосуються конфліктів інтересів. Регулятори, фінансові інститути та споживачі висловили занепокоєння, що така ситуація може загрожувати захисту прав дрібних інвесторів.

         Головною ціллю цього аналізу є виявлення того чи призводить така фрагментарність регуляторного поля щодо роздрібних інвестиційних продуктів до неприйнятно високої різноманітності у рівнях розкриття інформації щодо інвестиційного продукту та різноманітності правил, таким чином спричиняючи значний ризик дотримання на належному рівні прав інвесторів. Всім зацікавленим сторонам було запропоновано надати інформацію, що стосуються таких питань: які інвестиційні продукти мають бути проаналізовані; які фактори впливають на продаж інвестиційних продуктів; чи призводить різноманітне розкриття інформації та розподілення регулювання до збитків інвесторів; та чи визначений матеріальний ризик потребує дій з корегування.  

        Джерело: http://europa.eu

        Повний текст аналізу англійською мовою можна знайти за адресою: 

        http://ec.europa.eu/internal_market/finances/cross-Sector/index_en.htm

 

 

Європейська Комісія опублікувала річний звіт про стан роботи з утворення Єдиного ринку фінансових послуг

                                                                                            Прес-реліз

     1 березня поточного року Європейська Комісія опублікувала річний звіт про стан роботи з утворення Єдиного Ринку Фінансових Послуг, висвітлюючи успіхи досягненні у 2006 році. Цього року були викладені зобов’язання опубліковані у білій книзі з фінансових послуг (2005-2010).

Значних успіхів також було досягнуто у боротьбі з фінансовими злочинами та у вдосконаленні структури законодавства стосовно акціонерних компаній, бухгалтерського обліку та аудиту.

     Як зазначив Комісар з питань внутрішнього ринку та послуг Чарлі Мак Кріві: „Минулий рік відзначився поступовими змінами у нашій роботі з фінансовими послугами, акціонерним законодавством та фінансовою звітністю та ми успішно вдосконалили регулювання у розробці нашої політики. Разом із внесенням ключових законодавчих ініціатив ми втілювали кодекс поведінки у нашій сфері, приділили значну увагу збору доказів, консультаціям та оцінці, працювали над створенням сильної позиції Європейського Союзу на світовій арені”.

    Ключовими досягненнями зазначеними у звіті були публікація білої книги інвестиційних фондів, втілення кодексу поведінки з клірингу та розрахунків, завершення аналізу конкуренції на ринку роздрібних фінансових послуг та подовження терміну прийняття країною не членом ЄС Загальноприйнятих Принципів Бухгалтерського Обліку (GAAPs) Європейським Союзом до 2009 року.

    У звіті також є посилання на інші важливі успіхи такі, як досягнення кращого між-інституціонального балансу у розробці політики ЄС та покращення співробітництва між регулюючими органами у фінансовій сфері країн ЄС.

    Джерело: http://europa.eu

    Повний текст звіту англійською мовою

   http://ec.europa.eu/internal_market/finances/progress-report/index_en.htm

  

   

    Фінансовий сектор: дії Європейської комісії спрямовані на удосконалення наглядової діяльності стосовно злиття та поглинання. 

    Європейська комісія пропонує спростити процедуру розгляду  наглядовими органами справ стосовно злиття та поглинання у банківському і  страховому секторах, а також секторі обігу цінних паперів. Сучасне європейське законодавство дозволяє наглядовим органам блокувати злиття та поглинання, якщо, на їх думку, компанія, що має бути купленою, піддається ризикам.

    Європейська комісія пропонує запровадити нову директиву, яка вносить зміни до ряду суміжних директив. Зокрема, цією директивою роз’яснюються критерії, які використовуватимуться наглядовими органами під час оцінки можливості поглинання та злиття. Запропонована директива забезпечує прозору та ясну процедуру прийняття рішення наглядовими органами стосовно надання дозволу на поглинання або злиття. Сьогодні існує закритий список критеріїв, за якими наглядові органи оцінюють компанію покупця під час процедур поглинання та злиття. До цього списку входять такі критерії: репутація компанії, репутація та досвід особи, яка керує проведенням оцінки, фінансова стійкість компанії покупця, відповідність даної операції директивам ЄС та можливість відмивання грошей і фінансування тероризму за допомогою здійснення даної операції.

    Питання транскордонного об’єднання в фінансовому секторі були обговорені на неформальній зустрічі міністрів економіки та фінансів у вересні 2004 року. Тоді міністри звернулись до Європейської комісії з проханням провести дослідження та виявити перешкоди на шляху транскордонного поглинання та злиття в фінансовому секторі. Внаслідок цього Європейська комісія розпочала роботу щодо перегляду існуючого законодавства в банківському секторі, а разом з тим і законодавства в секторах страхування та секторі обігу цінних паперів, яке є досить подібним до банківського законодавства.

    Додаткову інформацію можна знайти за адресою:

http://ec.europa.eu/internal_market/finances/cross-sector/index_en.htm#obstacles

Зміни в законодавстві Європейського Союзу щодо регулювання перестрахової діяльності

    Європейський Парламент та Рада 16 листопада 2005 року прийняли Директиву 2005/68/ЄС про перестрахування та що вносить зміни до Директив Ради 73/239/ЄEC, 92/49/ЄEC, як і Директив 98/78/ЄC та 2002/83/ЄC.

    Ця Директива повинна бути введена в законодавство країн-учасниць до 10 грудня 2007 року.

    Директива 2005/68/ЄС встановлює рамки регулювання діяльності з перестрахування на території Європейського Співтовариства. Так, зокрема, ця Директива регламентує порядок видачі відповідних ліцензій, визначає основні умови ведення діяльності з перестрахування, механізм проведення фінансового контролю, порядок відзиву ліцензій та інше.

    Джерело: europa.eu

    Повний текст директиви англійською мовою можна знайти за адресою:www.eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do

Розробник АТЗТ «Атлас» © 2005 Держфінпослуг