This version of the page http://www.regionnews.poltava.ua/index.php?go=Page&id=28 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-21. The original page over time could change.
Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини" | | Вибори-2007-Полтавщина
  • Головна
  • Статті
  • Стрічка новин
  • Опитування



 
Панорама 
Актуально
Анонс
Суспільство
Цікавинки
Офіційно
Економіка
Знай Наших!
Культура
Політика
Кримінал
Пригоди
Споживач
Аналітика
Медицина
Про вічне
Спорт
Точка зору
ОГОЛОШЕННЯ
Події 
Інтернет-конференції
У регіоні
Україна-ЄС-НАТО
У Полтаві
Статті 
„До аспірантури – без диплома про вищу освіту...”
Інформація про проведення Всеукраїнського конкурсу “До чистих джерел”
„Ти поклоняйся лиш землі, землі стобарвній... ”
Державність, народжена у Київській купелі
Гетьман Іван Мазепа - покровитель Православної Церкви
Полтавцям на замітку... 
Каталог підприємств Полтави
Кінотеатри Полтави
Новини ІТ 
Загрузка...
Мода, культура 
Загрузка...
Сервіси від UkrNet 
Новини
Погода
Резюме
Почта
 
Погода 
Погода у Полтаві на три дні
Погода у Полтаві 
Загрузка...

Новини

Наші новини в RSS-форматі 
Експорт RRS наших Новин
 



Вибори-2007-Полтавщина

Без сумніву, найрезонанснішою і водночас найтрагічнішою надзвичайною подією на виборах у Полтавській області стала смерть біля виборчої дільниці №158 територіального округу №146 33-річного старшого сержанта міліції Олександра Багнюка. В день виборів він ніс звичну для правоохоронців службу.А на згадану дільницю за місцем свого проживання приїхав, щоб проголосувати. Ще під час голосування поскаржився на погане самопочуття. Тож вийшов надвір, сів у автомобіль і раптом відкинув голову назад – очевидцям залишалося тільки констатувати фактично миттєву смерть...Кажуть, раніше він мав проблеми з серцем.

„Найгучніше” регіональне порушення самого виборчого процесу було зафіксоване на одній з дільниць міста Кременчука, де „ображена” чимось жінка схопила зі столу цілу пачку бюлетенів і вкинула їх в урну для голосування. Урну довелося опечатати і вжити заходів для нормалізації процесу голосування.Однак, як повідомив на прес-конференції у Полтаві офіційний спостерігач з Росії, представник міжнародної організації „За справедливі вибори” Сергій Соловйов, який разом зі своїм колегою з Індії паном Кандарпом вивчав цей випадок, навіть такий демарш він „не насмілюється” назвати серйозним порушенням виборчого законодавства, оскільки, найвірогідніше, йдеться про людину з неадекватною реакцією. Загалом же суттєвих порушень під час голосування повпреди цієї міжнародної організації на Полтавщині не зафіксували.

Спостерігачі від різних політичних партій називали також кілька помічених ними спроб підкупу виборців, у тому числі за технологією так званих „телефонних каруселей”, коли виборець у кабінці для голосування фотографує заповнений бюлетень із „правильною” відміткою, щоб потім пред’явити фото як своєрідний „документ” виконання замовлення й одержати за це гроші. Однак про належне оформлення актів і протоколів таких порушень за участю правоохоронців та реальне затримання їх „авторів” представникам обласного відділення Комітету виборців України дізнатися не вдалося.Тому найбільш проблемними „ахілесовими п’ятами” цієї виборчої кампанії місцеві „кавеушники” вважають недостатню кваліфікацію членів дільничних комісій та далекі від досконалості списки виборців.Зокрема. за спостереженнями керівника полтавського представництва КВУ Олександра Сазонова, у найбільших містах області – Полтаві та Кременчуці – практично на кожній дільниці було близько 20 (тобто – до одного відсотка) виборців, які не знаходили себе у тих списках...

Незаангажовані спостерігачі не помітили і якихось особливих несподіванок у вияві політичних симпатій мешканців Полтавщини. Тут, як і загалом у країні, найбільший стрибок у здобутті прихильності електорату зробив Блок Юлії Тимошенко. Якщо на минулих парламентських виборах 2006 року його лідерські позиції забезпечили 26, 81 відсотка, то тепер, за попередніми підрахунками, ця цифра зростає більш ніж на 10 відсотків до 37,86%. Кілька «плюсових» відсотків додала у свій актив до 24,75% і Партія регіонів, яка йде другою. Хоча до обіцяного нею за допомогою «кишенькових» соціологів «БЮТівського» результату також «не вистачає» більше десяти відсотків. Близьким до минулорічного виявився результат «бронзового» призера – Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» - 14,5%.А от амбіції соціалістів, які здавна вважали Полтавщину своєю вотчиною і покладали на цей край особливі надії під час виборів-2007, поховані тут остаточно.Їхнє шосте місце (партія Олександра Мороза у «традиційно соціалістичній» області пропустила вперед не тільки трьох лідерів та комуністів (6,48%), а й Блок Литвина (4,89%) з кількаразовим зменшенням прихильників і балансуванням біля тривідсоткової межі.

 

Василь Неїжмак.


Дата публикації: 03.10.2007
Сторінку прочитано: 47 раз

Повернутися назад

Знайшли помилку?

Виділiть орфографічну помилку мишкою та натисніть Ctrl+Enter. Зробимо мову чистішою!


ПРО НАС

Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини” розпочало свою діяльність у 1997 році, його засновником є Полтавська обласна рада. З жовтня 2006 року ми продовжуємо свою діяльність у форматі щоденних новин на оновленому сучасному сайті. Тут перед Вами відкривається одразу увесь світ корисної інформації з усіх сфер життя. Офіційна хроніка: державна і місцева влада в її повсякденній роботі, зустрічі з представниками владних структур і громадськості, погляди, думки, коментарі; політичні новини – вибори, громадські об’єднання, партії, мітинги, зібрання, політичні діячі; суспільство - весь спектр; питання соціальної сфери, події культурного життя; інтерв’ю та он-лайн конференції з цікавими людьми; звичайні пригоди, незвичайні випадки; економічна інформація, аналітика; нарешті, кримінальні повідомлення і різноманітні цікавинки. ОКІА "Новини Полтавщини" активно співпрацює з регіональними та всеукраїнськими засобами масової інформації. Крім того, наше агентство займається розробкою і підтримкою веб-сайтів і ми прагнемо здобути нових користувачів нашого сервісу. Запрошуємо до інформаційної співпраці! Ми зацікавлені у висвітленні діяльності організації, яку Ви представляєте. Свою інформацію, будь ласка, надсилайте на адресу: info@regionnews.poltava.ua чи nikdruzh@mail.ru Тел. в Полтаві (0532) 60-31-40 або моб. 8-050-419-77-58. Агентство відкрило свою ГАРЯЧУ ЛІНІЮ в МИРГОРОДІ!!! моб. 8-063-851-27-03 або тел. в Миргороді 5-70-26 (Микола Миколайович). Також діє ГАРЯЧА ЛІНІЯ в Кременчуці: тел. 066-570-37-67 (Олександр). Якщо Вам є, що розповісти - чекаємо на дзвінки! Ласкаво просимо на найпопулярніший сайт новин Полтавського регіону!


Редакція Новин Полтавщини може не поділяти погляди, викладені у матеріалі авторів новин.




Он-лайн Конференція

Нік:

Галерея
Усі галереї
Новини від Главпорт
Завантаження...
До уваги молоді!
Талановита молодь Полтави може безкоштовно заявити про себе: з 1 червня юнаки і дівчата мають можливість виступати з власними концертами на сцені торгово-розважального центру «Екватор». Взяти участь в проекті запрошують всіх, у кого є яскрава (креативна) програма і хто хоче стати популярним та прагне показати свої таланти публіці. Зокрема, запрошуються музичні групи, команди КВН, естрадно-циркові, танцювальні і інші колективи. Глядачами виступів будуть відвідувачі ТРЦ, налаштовані добре відпочити. Мета акції – сприяти творчій самореалізації талановитої молоді Полтави і розвивати культурне життя міста. Організатори впевнені, що серед молодих полтавців є майбутні володарі «Гремі», «Оскара», і їх слава може розпочатися саме в «Екваторі»...
Форум мам та пап
Втратили роботу?
З усіх актуальних питань законодавства про зайнятість населення, надання соціальних послуг державною службою зайнятості Ви можете звернутися за телефонами: 56-95-38, моб. 80963538020 – директор Клавдієва Катерина Данилівна, 56-95-37, моб. 80675323736 – перший заступник директора Кудря Юрій Олексійович, 51-84-43, моб. 80675323707 – заступник директора Пальонна Тетяна Валентинівна, 51-84-44, моб. 80675323677 –заступник директора Линник Наталія Олексіївна, 51-84-47, моб. 80675302517- заступник директора-начальник відділу капітального будівництва Хоменко Тетяна Пилипівна, або на телефони «гарячої лінії» обласного центру зайнятості: 51-84-20, 51-84-55.
Архів Новин
«« Вересень 2009 »»
Пон Вів Сер Чет Пят Суб Нед
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
21.09.2009
Світ Молоді

Сервіси