This version of the page http://media.parlament.org.ua/media_biz/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-21. The original page over time could change.
Медіа-бізнес >
Про Проект
 
 
Пошук:
Розсилка:
Мапа сайту     RSS



Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
 
Медіа-бізнес >
Календар подій

27.06.2009
ОГЛЯД ГОЛОВНИХ ТЕНДЕНЦІЙ НА РИНКУ ПРЕСИ У СВІТІ
Українська Асоціація видавців періодичної преси звела своєрідний "прес-моніторинг" ситуації на ринку преси у світі і Європі за перше півріччя 2009 року, щоб побачити найголовніші тенденції і підґрунтя майбутніх досягнень і показати можливі напрями розвитку. Аналіз побудований на моніторингу новин і публікацій, отриманих із офіційних джерел та коментарів експертів.

Детальнiше 

14.05.2009
ЯК ВИЖИТИ ГАЗЕТАМ В ЕПОХУ ІНТЕРНЕТ?
Західні видавці не знають, що робити. Ще на початку року вони вважали, що перенесення друкованих видань в онлайн-проекти - їх порятунок. Виявилося - лише продовження агонії. Європейські медіакорпорації почали шукати інші моделі виживання в епоху Інтернет. Вони перетворюють сайти газет у додаткове джерело доходу, але не від реклами, а від підписки. Паралельно ведуть боротьбу із новинними агрегаторами, що не бажають ділитися прибутком. А також намагаються багато разів заробляти на одному й тому самому контенті: їх співробітники тепер працюють одразу на декілька проектів.

Детальнiше 

17.04.2009
ПРОЕКТИ ПОЛЬСЬКИХ МЕДІАГРУП В УКРАЇНІ
Більше 15 нових проектів розпочали польські медіа-групи за останній рік. І на відміну від інших іноземних холдінгів, вони не збираються зупинятися на досягнутому.

Детальнiше 

17.03.2009
ЯКІСТЬ ЗАМІСТЬ КІЛЬКОСТІ
Криза зменшить кількість ЗМІ і поверне попит на аналітичні матеріали.

Детальнiше 

15.01.2009
ЗВ'ЯЗОК ТА ІНТЕРНЕТ: ПІДСУМКИ РОКУ
У 2008 році на телекомунікаційному ринку України продовжили розвиватися епохальні суперечки і конфлікти. Сюжетні лінії, що намітилися декілька років тому, тягнулися через весь 2008 рік. При цьому головними діючими обличчями були "Укртелеком", Національна комісія з питань регулювання зв'язку,"Альфа-групп"і "Telenor", а також багато інших.

Детальнiше 

15.01.2009
У 2009 РОЦІ ТЕЛЕКАНАЛИ ВІДЧУВАТИМУТЬ НЕСТАЧУ КОШТІВ
Вітчизняні телевізійники у повній мірі почнуть відчувати нестачу коштів на закупівлю нового телевізійного продукту вже незабаром. Новорічні свята, для яких ще давно були підготовлені різноманітні "вогоньки" та концерти, закінчаться, і керівництву каналів доведеться докласти максимум зусиль, щоб заповнити ефір і зберегти рейтинг.

Детальнiше 

13.01.2009
МЕДІАБІЗНЕС: ГОЛОВНІ ПОДІЇ 2008 РОКУ
Галузеве видання "МедіаБізнес" підбиває підсумки 2008 року і пропонує власний список найважливіших подій минулого року в 5 ключових напрямках українського медіа-ринку: телебачення, зовнішня реклама, преса, інтернет і радіо.

Детальнiше 

03.01.2009
ПРОГРАМУВАННЯ І РЕЙТИНГИ. ПІДСУМКИ 2008 РОКУ
"Телекритика" продовжує підбивати підсумки 2008 року. Вже були опубліковані загальні підсумки подій на телеринку, на черзі – найголовніше у програмуванні та рейтингах, незабаром – підсумки у сфері регулювання медійної галузі.

Детальнiше 

02.01.2009
ТЕЛЕКРИТИКА ПІДВОДИТЬ ПІДСУМКИ ТЕЛЕВІЗІЙНОГО РИНКУ У 2008 РОЦІ
Навіть якби не криза, 2008-й був би історичним і поворотним для українського телебачення. "Телекритика" пригадує найважливіші тенденції, досягнення і втрати телевізійного ринку, а також уроки, які варто винести з року, що минає.

Детальнiше 

22.12.2008
КОМУ НАЛЕЖИТЬ УКРАЇНА. ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ РИНОК
За 17 років існування зі спадщини радянської системи мовлення у вигляді трьох державних каналів ринок телебачення в Україні перетворився в найбільш швидкозростаючий у Європі. На сьогоднішній день на його частку припадає більше половини усіх витрат рекламодавців в країні - більше 2 млрд. гривень цього року. Але вже наступного року на прибутках каналу відобразиться перше за останні десять років падіння рекламної індустрії. Минула рецесія 1998 року відкинула ринок на декілька років назад, згадують його учасники.

Детальнiше 

17.12.2008
ЛЯКАЮЧИ РИНОК, РЕКЛАМОДАВЦІ ВИТОРГОВУЮТЬ ЗНИЖКИ У ВЛАСНИКІВ МАЙДАНЧИКІВ
Зниження продаж відбило бажання у компаній спілкуватися із споживачами. В листопаді рекламна активність значно зменшилася. Про стратегію просування в наступному році більшість рекламодавців поки тільки думають. Але вже відомо, що бюджети-2009 "зменшаться" на 20 %. Шантажуючи рекламістів майбутньою економією коштів, їх клієнти прозоро натякають, що розраховують отримати знижки на розміщення. Їх шанси добитися свого достатньо великі.

Детальнiше 

09.12.2008
КРИЗА НА РИНКУ ПРЕСИ
На ринку преси почалася криза. Ключові рекламодавці в цьому сегменті - фінансові компанії, девелопери і автокомпанії, які першими постраждали від кризи, - різко зменшили свої витрати на рекламу. Фінансова криза змусила піти із ринку західних видавців - німецьку Handelsblatt, швейцарську Ringier та голландську Telegraaf Media Group.

Детальнiше 

01.12.2008
МЕДІА НЕ ВИСТАЧАЄ РЕКЛАМОДАВЦІВ
В наступному році більшості медійних проектів доведеться зіштовхнутися із проблемою нестачі рекламодавців, а як наслідок ліквідності бізнесу в цілому.

Детальнiше 

19.11.2008
ІМУНІТЕТУ ПРОТИ КРИЗИ НЕМАЄ НАВІТЬ У ЗМІ
Криза - кризою, а газети - за розкладом. Це актуальний девіз світової фінансової кризи, адже зараз важлива будь-яка інформація. Всі намагаються зрозуміти суть подій у вітчизняній та світовій економіці і, в першу чергу, отримати відповідь, що робити з власними грошима.

Детальнiше 

14.11.2008
ПЕРЕЖИТИ КРИЗУ РЕКЛАМНИМ ТА МЕДІАКОМПАНІЯМ ДОПОМОЖЕ КОНСОЛІДАЦІЯ АКТИВІВ
Глобальна фінансова криза змушує медійні та рекламні компанії шукати способи збереження бізнесу. На сьогоднішній день на ринку сформувалися дві тенденції, слідуючи за якими компанії намагаються утриматися під час економічної кризи.

Детальнiше 

13.11.2008
УКРАЇНСЬКИЙ РЕКЛАМНИЙ РИНОК: ПОГЛЯД ЗІ СТОРОНИ
В період економічної кризи за розвитком подій в Україні слідкують європейські аналітики.

Детальнiше 

13.11.2008
МЕДІАРИНОК КИЄВА БЛИЗЬКИЙ ДО ОБВАЛУ
Столичний медіаринок на порозі значних змін та перетворень. Економічна нестабільність вдарила по ринку реклами, внаслідок чого бюджети видавничих домів почали зменшуватися. Газети і журнали змінюють формат, скорочують працівників та урізають їм зарплати. Експерти прогнозують масовий продаж збиткових медійних проектів інвесторам та переформатування ринку. Таку тенденцію вони вважають закономірністю, адже ринок друкованих ЗМІ вже перегрітий і потребує змін.

Детальнiше 

13.11.2008
УКРАЇНСЬКІ ВИДАВНИЦТВА ПІДВИЩАТЬ У 2009 РОЦІ РОЗЦІНКИ НА РЕКЛАМУ НА 10-30 %.
Кожен новий бюджетний рік преса підвищує розцінки на рекламу. 2009 рік не стане виключенням: в той час як телевізійники напів жартома говорять про медіа-дефляцію, багато крупних видавничих домів збираються підняти прайси на 10-30 %. Інші залишать ціни на нинішньому рівні, але будуть "гратися" із знижками.

Детальнiше 

11.11.2008
НА РЕКЛАМУ В УКРАЇНІ ВИТРАЧАЮТЬ $2 МЛРД. ПОЛОВИНУ З НИХ - МАРНО
Контракти опитали маркетологів 25 крупних і середніх українських компаній, дослідницьких агентств і на основі їх точок зору зробили рейтинг найбільш розповсюджених помилок.

Детальнiше 

22.10.2008
НАСЛІДКИ ЕКОНОМІЧНОЇ КРИЗИ ДЛЯ РИНКУ ДРУКОВАНИХ ВИДАНЬ
Які наслідки матиме економічна криза для українського ринку друкованих видань? На чому економитимуть видавці? Хто припинить гратися в медіабізнес, а хто вийде переможцем?

Детальнiше 

21.10.2008
МЕДІА-БІЗНЕС В США НЕ УНИКНЕ ЕКОНОМІЧНОГО СПАДУ
"Вакцини проти кризи немає, очікуваний спад видатків на рекламу вдарить і по медіа-індустрії", - вважає авторитетне видання Wall Street Journal.

Детальнiше 

18.10.2008
МЕДІАРИНОК ТА КРИЗА
30 вересня 2008 року, президент (і власник 85 % акцій) Mirax Group Сергій Полонський оголосив журналістам, що через 7 років ніяких газет зовсім не буде, підкріплюючи цю радикальтну ідею тим, що журналісти публікують власні домисли замість інформації та в ситуації, коли читач може ознайомитися з особистим щоденником С.Полонського, ділові видання йому читати не обов`язково, можна отримати інформацію з перших рук.

Детальнiше 

30.09.2008
ТЕЛЕРЕКЛАМА У 2009 РОЦІ ПОДОРОЖЧАЄ НА 25 %
Телеканали, сейлз-хауси та рекламодавці провели перші зустрічі, під час яких намагалися уявити, наскільки може подорожчати телевізійна реклама наступного року.

Детальнiше 

15.09.2008
ПРОСУВАННЯ РИНКУ ТБ В УКРАЇНІ
З 2007 р. в Україні припинили видачу ліцензій на ефірне телемовлення. Але при цьому в Україні щорічно відкривається від 5 до 10 нових каналів.

Детальнiше 

02.08.2008
ГЛОБАЛЬНИЙ МЕДІАПРОГНОЗ PRICEWATERHOUSECOOPERS' 2008
Компанія PricewaterhouseCoopers, яка надає консультаційні та аналітичні послуги, цього тижня опублікувала прогноз развитку медіасфери на найближчі п`ять років. Джеймс О'Шонессі (James O'Shaughnessy), голова правління PricewaterhouseCoopers Entertainment & Media Practice у Нью-Йорку, та Марсель Фенез (Marcel Fenez), керуючий партнер компанії у Гонконгу, наголосили на тому, що у звіті зосереджується увага на зростанні ринків, що розвиваються, та на безпрецедентних успіхах сформованих ринків.

Детальнiше 

18.03.2008
ОГЛЯД РИНКУ ПРЕСИ В УКРАЇНІ
Значний зріст економіки та обсягів рекламного ринку України в комплексі з потенційно великою аудиторією та прийнятним рівнем конкуренції робить український ринок засобів масової інформації привабливим для інвестування.

Детальнiше 

11.03.2008
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД І УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІЙНИЙ ВІЗ
Значна кількість профільних міжнародних заходів, проведених в Україні наприкінці минулого року, показала, що принаймні в наших західних партнерів надії на встановлення цивілізованих правил гри в українській медійній сфері ще живі.

Детальнiше 

09.03.2008
АНАЛІЗ І КОМЕНТАР ДО ПРОЕКТУ "ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЗОРОСТІ ВІДНОСИН ВЛАСНОСТІ СТОСОВНО ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ"
Цей матеріал підготовлено для відділу з питань засобів масової інформації Ради Європи на прохання українських органів влади. Матеріал складається з трьох частин: 1. Вступу, в якому висвітлено європейські принципи щодо законодавства та політики, які стосуються прозорості взаємин власності у сфері мас-медіа; 2. Аналізу того, в якій мірі такі європейські принципи є обов`язковими для України; 3. Загальної оцінки законопроекту, включно з рекомендаціями та докладними коментарями щодо окремих його положень.

Детальнiше 

05.03.2008
КІНО В УКРАЇНІ: ГОВОРИМО, АЛЕ НЕ БАЧИМО
Атака Міністерства культури і туризму України на прохідну, попри участь у ній «любого друга» Жерара Депардьє та Алена Делона, який свого часу відвідав Київ на особисте запрошення пана Роднянського, французьку комедійну франшизу з циклу про Астерікса, не захлинулася. Все відбувається за правилами, виписаними у військовому підручнику з тактики. Стрімко промацавши оборону противника (дистрибуторів та кінопрокатників) і виявивши слабкі місця (ігнорування української мови), Мінкульт значно просунувся вперед, закріпився на захоплених позиціях і розпочав, як водиться в таких випадках, позиційну війну.

Детальнiше 

22.02.2008
СУЧАСНИЙ МЕДІА-МЕНЕДЖМЕНТ. ШЛЯХИ РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ
У публікації, здійсненої Представництвом Фонду Конрада Аденауера у співавторстві з Академією української преси, розкриваються такі питання: шляхи підвищення популярності періодичної преси; дослідження аудиторії як інструмент коригування змісту та зростання продаж; бізнес-планування, фінансовий менеджмент; редакційний менеджмент; менеджмент персоналу; побудова ефективного обміну інформацією як інструмент підвищення ефективного бізнесу; менеджмент розповсюдження і маркетинг читацької аудиторії; нові канали продажу змісту видань, он-лайн та офф-лайн; реклама газет; як продавати рекламні площі за умови дефіциту незалежних вимірювань медіа показників; додаткова та побічна діяльність газетних підприємств.

Детальнiше 

19.02.2008
ОГЛЯД СИТУАЦІЇ В УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕВІЗІЙНИХ ХОЛДИНГАХ У 2007 РОЦІ
«Холдингізація», себто об’єднання телеканалів у групи, була однією з головних тенденцій розвитку телеринку 2007 року. Незаперечним є факт, що ринок ефірного телебачення поділений – або незабаром буде поділений – між трьома великими і кількома меншими медіагрупами, і надалі їх укрупнення триватиме. Водночас, повноцінних публічних медіахолдингів (які вже давно успішно існують на ринку друкованої преси, радіо, інтернет-видань України) на українському телеринку дотепер немає. Не намагаючись охопити всі події, що стались у царині медіавласності 2007 року, «ТК» окреслює ситуацію в основних медіагрупах і з’ясовує причини, які поки що завадили їх власникам реалізувати наміри щодо створення повноцінних холдингів, а також прогнозує, що може трапитись з ними у 2008 році.

Детальнiше 

30.01.2008
ТЕЛЕВИДЕНИЕ ОСТАЁТСЯ САМЫМ ВОСТРЕБОВАННЫМ НОСИТЕЛЕМ РЕКЛАМЫ
Телеканалам всё ещё удаётся зарабатывать деньги, не улучшая качества программ. Ведь ТВ по-прежнему остаётся самым востребованным носителем рекламы.

Детальнiше 

30.01.2008
ЭФИРНОЕ TV УМИРАЕТ
Украинскому телевидению, от ширпотребной продукции которого уже отказывается думающая молодёжь, жить осталось недолго. По крайней мере, в том виде, в каком оно сейчас существует.

Детальнiше 

19.01.2008
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР: ПІДСУМКИ РОКУ МИНУЛОГО І ПЕРСПЕКТИВИ МАЙБУТНЬОГО
2007 став доволі сприятливим роком для українських медіа, в першу чергу в плані бізнесу. Несподівана позачергова виборча кампанія, політична криза, що їй передувала і зміна влади після виборів дали добрий інформаційний грунт і прибутки, на які навіть не сподівалися. Разом з тим, 2007 виявив і найбільші проблеми українських медіа пост помаранчевого періоду: комерціалізацію, «пожовтіння», подальшу монополізацію та горезвісну «джинсу», яка стала ледь не візитівкою деяких каналів в ході виборчої кампанії. Отже, які основні тенденції були в українському медіа-просторі у 2007 і чого варто чекати від 2008…

Детальнiше 

11.01.2008
УКРАЇНА: РІК ПІСЛЯ ВИБОРІВ. МОНІТОРИНГ РЕГІОНІВ
Вашій увазі пропонується дослідження, в якому представлені результати регіонального моніторингу десяти областей України, який тривав упродовж року після парламентських виборів 2006 р. Інформацію подано за чотирма тематичними блоками, одним з яких є засоби масової інформації.

Детальнiше 

25.12.2007
ЗАПОБІГАННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ ЗМІ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЗОРОСТІ ВІДНОСИН ВЛАСНОСТІ ЩОДО ЗМІ: ДОСВІД КРАЇН ЄВРОПИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ
Дослідження підготовлено Інститутом прикладних правових досліджень "Право" в рамках проекту "Розробка пропозицій щодо адаптації інформаційного права України до вимога права ЄС"
Переглянути файл 
25.12.2007
БИЗНЕС СИМУЛЯКРОВ
Последние несколько лет Украина переживает настоящий медийный бум «серьезных» изданий.

Детальнiше 

24.12.2007
САЙТЫ NEWS COMEDY – МОСТИК КО СМИ НОВОГО ТИПА
Медиабизнес, как и любой другой, нужно постоянно развивать, модифицировать и улучшать, иначе его съедят конкуренты, в полном соответствии с рыночными принципами. Это особенно актуально сегодня.

Детальнiше 

24.12.2007
КАЧЕСТВЕННАЯ МОДЕЛЬ КОММЕРЦИАЛИЗАЦИИ МЕДИА
Ключевой документ европейского медиа-законодательства – директива "Телевидение без границ" был пересмотрен и дополнен Еврокомиссией. На его базе утверждена Директива "Аудиовизуальные медиасервисы без границ". "ТК" предлагает своим читателям анализ модернизации этого документа, показывающий, что Европа идет по пути качественной коммерциализации медиа, в отличие от американской количественной модели.

Детальнiше 

24.12.2007
КИНОПРОИЗВОДСТВО В УКРАИНЕ КРЕПНЕТ
Обзор действующих киностудий Украины, их производственных мощностей и перспектив развития.

Детальнiше 

21.11.2007
ПАСЬЯНС МІЖНАРОДНИХ ТЕЛЕФОРМАТІВ
Якщо ще два роки тому міжнародні формати були екзотикою (про них говорили менше і зазвичай не відокремлювали від власного виробництва), то тепер ледь не кожен другий новий проект українські телеканали роблять за ліцензією Бі-Бі-Сі, Endemol, ProSieben тощо.

Детальнiше 

21.11.2007
МИРОВЫЕ ТЕНДЕНЦИИ ТЕЛЕСМОТРЕНИЯ
Французская исследовательская компания MediaMetrie, чьим официальным представителем в Украине является компания Media Resources Management, выпустила ежегодный отчет One Television Year In The World, 2007 issue.

Детальнiше 

21.11.2007
КОСМІЧНИЙ БУМ 2007: УКРАЇНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ПІШЛО В НІШІ
Нові гравці говорять, що телереклами вистачить на всіх, натомість рекламісти радять новоствореним каналам більше покладатися на позаринковий ресурс. Огляд супутникового сегменту телеринку України.

Детальнiше 

21.11.2007
MIPCOM-2007: ПОДВЕДЕНИЕ ИТОГОВ
В этом году ярмарку MIPCOM-2007, проходившую с 8-го по 12 октября в Каннах (Франция), посетили 13 295 участников, представляющих 105 стран, что в целом на 7% больше, чем в прошлый раз. Также увеличилось количество стендов (на 5%), компаний-участников (на 8%) и компаний, представленных на стендах (на 10%). На это, по мнению некоторых экспертов, повлияло несколько факторов, среди которых – появление большего количества компаний, связанных с цифровыми медиа.

Детальнiше 

09.11.2007
ПРОЗОРІСТЬ МЕДІА ВЛАСНОСТІ ПО-МАКЕДОНСЬКИ
Закон Республіки Македонія "Про телебачення і радіомовлення", прийнятий у листопаді 2005 року, є одним з кращих існуючих законів Європи у галузі регулювання телерадіомовлення взагалі, та прозорості аудіовізуальних ЗМІ зокрема.

Детальнiше 

09.11.2007
ПЯТЬ ЛЕТ РАЗВИТИЯ УКРАИНСКОГО ТЕЛЕВИДЕНИЯ
С началом осени все активно обсуждают новый сезон и те изменения, которые претерпели сетки и оформление национальных вещателей; каналы анализируют рейтинги, а зрители и эксперты оценивают качество телепродукта.

Детальнiше 

09.11.2007
ТИПОВИЙ РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЇ
Незалежна Асоціація Телерадіомовників оприлюднила текст проекту Редакційного статуту телерадіоорганізації, розроблений юристом Правового центру НАМ Ольгою Большаковою.

Детальнiше 

09.11.2007
ТИПОВИЙ РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЇЇ
Вашій увазі пропонується типовий редакційний статут ТРО, розроблений Інститутом Медіа Права та Адвокатською компанією «Наталія Субота і партнери».

Детальнiше 

 

 
Заходи/події
Проекти/гранти/конкурси
Медіа освіта






Корисні посилання
Партнери

Адреса
м.Київ, 04071,
вул.Нижній Вал 33, оф.8.
Адреса для листування:
м.Київ, 04070, а/с 20.
Тел.: (+38 044) 531 37 68,
факс: (+38 044) 425 25 33.