Номер 184 за 09.10.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи граєте ви в лотерею?
так, регулярно
так, іноді
дуже рідко
ні, це зайве витрачання коштів
члени сім'ї грають, я - ні
     

Не трамвай, об’їде?
Пасажирський поїзд зіткнувся з товарняком, загинув працівник станції
Сергій ДОВГАЛЬ   

На українській залізниці знову аварія. Про її причини офіційно поки що не повідомляється. Проте за неофіційними першими версіями слідства та фахівців, біду спричинила службова недбалість.


Працюємо п’ятиденками
Учора переможці парламентських виборів обговорювали з Президентом формування коаліції та діяльність опозиції
Степан ЩЕСНЯК   

До переговорів про формування коаліції долучився Президент Віктор Ющенко. Учора в секретаріаті глави держави була запланована його зустріч та лідерів політичних сил, які подолали виборчий бар’єр. Консультації розпочалися о 15–й годині. Тема переговорів — стан реалізації домовленостей щодо формування парламентської коаліції та встановлення формату відносин між владою та опозицією. Принаймні так визначає спрямованість домовленостей інтернет–сайт Президента.


Валер’ян Поліщук: Я не знав, що вони не українські, а борці проти українського...
Лише всередині 90–х років родина поета дізналася, де його розстріляли
Богдан ДЕМ'ЯНЧУК   

1 жовтня минула 110–та річниця від дня народження одного з найвідоміших представників покоління «Розстріляного Відродження» Валер’яна Поліщука. Витончений поет–лірик, самобутній прозаїк, запальний критик, один з активних організаторів літературного життя в Україні у 20—30–х роках, він був постійно у пошуку новаторських форм, адже сама епоха зобов’язувала творити революційне мистецтво. І Валер’ян Поліщук був у авангарді цього процесу. Осінній місяць став для поета як початком життя, так і його закінченням: у останніх числах жовтня 1937 року, на честь 20–ї річниці революції, в числі 1111 в’язнів Соловків, серед яких — 134 українці зі списку «українських буржуазних націоналістів», він був знищений.


Звірі не винні
Біля ялтинської «Галявини казок» зіштовхнулися людські та звірячі інтереси
Василь ДРАГОЛЮК   

Земельно–грошові конфлікти на кримському Південнобережжі — не дивина. Але черговий такий скандал розгорівся довкола місця, яке добре знають і люблять кримчани та курортники. «Яблуком розбрату» цього разу став під’їзд і площа орієнтовно в один гектар перед музеєм «Галявина казок» і сусіднім зоопарком «Казка», що, нагадаю, розташовані в мальовничій ущелині селища Виноградне над автотрасою Ялта—Севастополь. Ці два об’єкти природно–заповідного фонду країни, своєрідні візитівки сонячного півострова, притягують не тільки малечу, а й дорослий люд звідусіль. Від автотраси сюди майже сімсот метрів затяжного підйому. Їх можна подолати пішки чи на легковику. Бо ж автобуси сюди не ходять — на заставленій наметами так званій території їм просто ніде розвернутись. Автівку ж на час екскурсії можна залишити на стоянці, однак за це задоволення потрібно було ще минулого тижня викласти 20—30 гривень, тобто майже стільки ж, скільки коштує відвідування тієї ж «Казки».


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Селяни і Ко
Людина
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ