This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4a2fbfa8491cd/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-19. The original page over time could change.
Мерія поклала око на 128 готелів і 30 тисяч квартир Києва? | Українська правда - Київ

Мерія поклала око на 128 готелів і 30 тисяч квартир Києва?

Версія для друку     Додати коментар
10.06.2009  17:14


Фото andanto7.moifoto.ru
Керівництво Київської міської адміністрації має намір взяти під контроль якість наданих послуг усіма міськими об'єктами тимчасового проживання.

Причому, як відзначає "Деловая столица", це стосуватиметься не лише готелів або хостелів, але і сфери подобова оренди квартир, що чиновники мають намір вивести з тіні.

Представники готельного бізнесу і Держпідприємництва вважають, що мерія хоче продублювати функції державних органів, що лише ускладнить роботу на даному ринку.

Як відзначає видання, регламентувати нюанси надання готельних послуг у столиці будуть два проекти рішення Київради: "Про затвердження порядку надання готельних послуг у Києві" і "Про затвердження порядку контролю якості надання готельних послуг у Києві".

За словами начальника управління Миколи Грицика, проекти вже подані на розгляд комісій міськради.

"Їхнє впровадження дозволить до моменту зустрічі гостей Євро-2012 підняти якість послуг готельного сектора столиці на європейський рівень", -  сказав Грицик.

Відповідно до інформації управління туризму, готельного господарства і курортів КМДА, зараз у столиці працюють 128 установ тимчасового розміщення, з яких лише 57 привласнена визначена категорія (3 -  п'яти-, 12 - чотирьох-, 19 -  трьох-, 17 -  двох- і 6 -  однозіркових готелів).

Індивідуальний сектор розміщення, за даними управління, нараховує до 30 тисяч квартир, загальна кількість місць у які значно перевищує номерний фонд усіх готелів Києва.

За словами начальника відділу організації і координації діяльності установ тимчасового розміщення Віктора Безверхого, весь цей сектор сьогодні ніким не контролюється.

"Ми вирішили поступово виводити його з тіні, щоб стежити за якістю наданих послуг", - сказав Безверхий.

Столичні Правила надання готельних послуг будуть жорсткіші за державні нормативи. Наприклад, у них прописані вимоги до утворення керівного персоналу готелів і кваліфікації їхніх співробітників. Найбільш спірним моментом є намір міської влади ввести обов'язкову сертифікацію відповідності готельних послуг визначеної категорії (зірки), чого не вимагає державу.

Другий проект рішення Киеврады припускає створення при профільному управлінні КМДА спеціальної комісії з функціями контролю міських об'єктів тимчасового розміщення. Вона матиме широкі повноваження по проведенню перевірок: як планових, так і непланових.

"Нині в країні готельне господарство контролюють лише на предмет відповідності сертифікатові безпеки об'єкта тимчасового розміщення. А от якість наданих послуг сьогодні ніхто, крім органів по захисту прав споживачів, не перевіряє. Ми сподіваємося, що право почати це робити, у тому числі і контролювати сегмент подобової оренди квартир, надасть нашому управлінню Київрада", - сказав Безверхий.

Додати коментар
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Черновецький вирішив забетонувати Київ?
Заступник мера Вишневого погорів на хабарі у 2,5 мільйона
У мерії кажуть, що проблема Києва – у низьких комунальних тарифах
"Київенерго": взимку батареї можуть бути ледь теплими
На Печерську виросте ще один офісно-торговий комплекс
    ПУБЛІКАЦІЇ
49
Публікації
04.09, 11:37

Електричка мера - найдовший шлях до "Петрівки"

Днями в Києві урочисто відкрили міську електричку. Кореспонденти перевірили, на чому тепер швидше доїхати з Троєщини до станції метро "Петрівка" – на маршрутці, таксі або все ж таки електричкою?
КРУ перевірило, на що Черновецький тринькає бюджет Києва
Виставка квітів "Казки народів світу": хто бажає сфотографуватися з жабками?
Земельний скандал у Коцюбинському: втрутилась прокуратура
    КОЛОНКА АВТОРА
18.09.2009, 17:50
Сергій Мельник

Столична влада не знає, що робити з киянами

Мені подзвонили із секретаріату Київради. І запитали: "А що робити з 600 тисячами підписів киян проти підвищення житлово-комунальних тарифівіз, які зібрав БЮТ у Києві?"