This version of the page http://www.upb.com.ua/doc_oper.php?p=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-17. The original page over time could change.
УПБ - Акредитиви
Курс валют НБУ Курс готівкової валюти УПБ Курс банківських металів УПБ
станом на 17.09.2009
USD 8.00420
EUR 11.69494
RUB 0.25829
детальніше
Курс валют НБУ Курс готівкової валюти УПБ Курс банківських металів УПБ
станом на 17.09.2009
    Купівля Продаж
USD 8.45 8.65
EUR 12.40 12.65
RUB 0.260 0.278
детальніше
Курс готівкової валюти УПБ Курс банківських металів УПБ
станом на 17.09.2009
    Купівля Продаж
Золото 180 295
Срібло 2.70 6.50
Платина 200 380
детальніше

Ціна за 1 грам (для зливку 100 грам)

  КОНТАКТ-ЦЕНТР

8 044 461 82 82
8 800 6000 279
279
(з мобільних телефонів)

(c) 2008 | УСІ ПРАВА ЗАХИЩЕНІ
www.upb.com.ua

 
english version

Комунальні платежі
Поточні рахунки
Депозити
Кредити
Грошові перекази
Картки
Індивідуальні сейфи
Операції з валютою
Банківські метали
Ювілейні монети
РКО
Інкасація
Депозити
Кредити
Платіжні картки
Банківські метали
Ювілейні монети
Документарні операції
Операції з валютою
Торговець ЦП
Зберігач ЦП
Реєстратор ЦП
ІНШІ ПОСЛУГИ



АКРЕДИТИВИ

Український Професійний Банк пропонує послуги з надання акредитивів.

Що таке акредитив?
Документарний акредитив - акредитив, що використовується при розрахунках по зовнішньоторговельних операціях, незалежно від того, як він названий і позначений (документарний акредитив, акредитив, акредитивний лист і т.п.), є одностороннім, умовним грошовим зобов’язанням банку, що видається їм за дорученням клієнта-наказодавця акредитиву (імпортера) на користь його контрагента за контрактом - бенефіціара (експортера), по якому банк, що відкрив акредитив (банк-емітент), повинен провести бенефіціару платіж (негайно або з відстроченням) або акцептувати трати бенефіціара за умови надання бенефіціаром документів, передбачених в акредитиву, і при виконанні інших умов акредитиву. За формою акредитиви діляться на безвідзивні та відзивні. За способом виконання: виконувані шляхом платежу по пред’явленню, шляхом відстроченого платежу, шляхом акцепту, шляхом негоціації. У міжнародній практиці зустрічаються спеціальні акредитиви: трансферабельні, резервні, компенсаційні, револьверні.

Вид та форма акредитиву
Акредитив може бути безвідзивним або відзивним (останній використовується украй рідко), "ділимим" або "неделімим" (професійний жаргон, що означає, що часткові відвантаження/платежі дозволені або недозволені відповідно). Крім того, можливе відкриття трансферабельного (перекладного) акредитиву.

Сума акредитиву
Якщо акредитив відкривається на певну частину вартості товару, указується відповідний відсоток від загальної вартості товару, що підлягає оплаті по акредитиву. При постачанні товару, кількість якого визначається в масових або об’ємних одиницях і забороні на часткові відвантаження ("неподільний" акредитив), можлива вказівка суми з толерансом (тобто допустимим відхиленням), як правило, вираженому у відсотках.

Термін дії
Під терміном дії розуміється період часу від дати відкриття акредитиву, протягом якого бенефіціар має право надавати документи до оплати по акредитиву. До визначення терміну дії необхідно підійти зважено, оскільки невиправдано укорочений термін дії в результаті може привести до необхідності вносити зміни в умови акредитиву, що збільшить банківські комісії, а з іншого боку, невиправдано довгий термін дії може привести до тривалої затримки з поверненням покриття у разі неспроможності продавця. Термін дії рекомендується визначати як суму допустимого періоду відвантаження і періоду надання документів після відвантаження.

Банк-емітент
Для клієнтів Банку – це УПБ. Клієнти інших банків також можуть скористатися документарними послугами УПБ безпосередньо або через свій банк.

Виконуючий банк
Визначення виконуючого банку є важливим внаслідок того, що останній уповноважений здійснювати центральну процедуру - перевірку документів на відповідність умовам акредитиву. Не рекомендується призначати західний або американський банк виконуючим банком у разі, коли передбачається надання документів на російській або українській мові (наприклад, залізничних накладних, митних документів і ін.). Рекомендується визначення УПБ як виконуючий банк по акредитиву, оскільки інакше УПБ не може гарантувати коректної перевірки документів. Украй небажано призначати виконуючим банки без сучасних засобів зв’язку (такі ще зустрічаються в Росії, країнах СНД і Африки:), оскільки у разі потреби практично неможливо достроково анулювати акредитив, що виконується подібним банком. Підтвердження акредитиву Підтверджуючий банк необхідно погоджувати із співробітниками відділу документарних операцій. Бажано, щоб це був один один з кореспондентів УПБ.

Підлеглість Уніфікованим правилам
Уніфіковані правила і звичаї для документарних акредитивів є практично міжнародним стандартом по проведенню акредитивних операцій.

Детальна інформація про акредетиви
Тарифи
Необхідні документи



Адреса головного офісу:
02660, м. Київ, вул. Марини Раскової, 15

Телефон контакт-центру:
8-800-6000-279

Мережа відділень