This version of the page http://hata.profi.co.ua/legendy/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-17. The original page over time could change.
Легенды » Хата - мікрокосмос родинного життя
Хата моя, бiла хата, рiдна моя сторона. Пахне любисток i м'ята, мальви цвiтуть край вiкна. Д. Луценко
Логiн
Пароль
 
Реєcтрацiя на сайтi!
Забули пароль?
  Скарбниця
Бiблiотека
Традицii
Iсторiя
Народнi пiснi
Легенди та перекази
Свiтлини
Міфи
  Корчма
Анекдоти
Тости
Байки
Флеш-приколи

  Майстерня
Автомобiлi
Ремонт
Побутова технiка
Фiнансовi справи
Садiвництво
  Кухня
Рецепти
Здоров'я
Краса
Виховання
Захоплення
  Дитяча
Казки
Пiснi
Розмальовки
Вiршi
Iгри
Оповідання
  Хлiв
Тварини
Риби
Птахи


  Сарай
Шпалери
Кориснi лiнки
Усяка - Всячина
Листівки



  Популярнi
» Фестиваль-ярмарок "Гуцульська бринза" відбуде ...
» КОНКУРЕНТНА РОЗВІДКА: ЧИННИК УСПІХУ ПІДПРИЄМСТВА
» На Тернопільщині встановлять рекорд з приготування борщ ...
  Останнi
В Україні 570 тисяч безробітни ..
У вересні в Державній службі зайнятості були зареєстровані 570 тисяч безробітних, - повідомили ZAXID.NET в Державному комітеті статистики.

На Львівщині мешканця Тернопіл ..
Від чергової медсестри Яворівської лікарні до райвідділу надійшло повідомлення про те, що до них з тілесними ушкодженнями звернувся 49-річний мешканець Тернополя, якого побили біля церкви, - повідомил ...

Мер Рівного обманув міський су ..
Рівненський міський суд на підставі листа мера Рівного Володимира Хомка 15 вересня скасував свою ж ухвалу від 28 серпня 2009 року, якою було заборонено конкурс з перевезення пасажирів на автобусних ма ...


lcd телевизоры

JVC LT-Z32EX6
$950.00..$1150.00
Диагональ экрана: 32; Формат экрана: 16:9; Разрешение экрана (px): 1366x768; Яркость (кд/м2): 500; Контрастность: 1000:1; Время отклика (мс): 8; Угол обзора по

Sharp LC-26SA1E
$708.00..$961.00
Диагональ экрана: 32; Формат экрана: 16:9; Разрешение экрана (px): 1366x768; Яркость (кд/м2): 450; Контрастность: 1200:1; Время отклика (мс): 6; Угол обзора по

Sony KDL-32D3000
$1290.00..$1639.00
Диагональ экрана: 32; Формат экрана: 16:9; Разрешение экрана (px): 1366x768; Яркость (кд/м2): 450; Контрастность: 1600:1; Время отклика (мс): 8; Угол обзора по


  ЛІЛІЇ
3 июня 2008 | Автор: Mokosh  
ЛІЛІЇ
 
Це було в давнину, коли в широкі степи України залітали орди татарські. Страшний то був час: горіли села, голосили матері, просили захисту діти, а їх безжалісно рубали шаблями. Лилась кров, лились сльози. Старих людей рубали, молодих дівчат і хлопців забирали в полон і гнали в невідому країну.
 
 

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  РОЗРИВ-ТРАВА
2 июня 2008 | Автор: Mokosh  
РОЗРИВ-ТРАВА
 
Розрив-трава — ідеальна рослина нашого народу. Народ вірить, що ця рослина існує, хоча її дуже важко знайти, але все ж таки можна. Варто лише підкараулити, де черепаха покладе свої яйця. Коли вона піде, то треба огородити їх кілочками, так щоб вона не змогла до них пробратися. Коли черепаха прийде насиджувати * яйця і побачить, що до них не можна доступиться, то піде на деякий час, а потім повернеться і принесе листок розрив-трави. Як тільки вона доторкнеться ним до кілочків, то вони миттю розлетяться по боках.

          Коментарi: 0      Детальнiше...


  ТЕРНИНА
1 июня 2008 | Автор: Mokosh  
ТЕРНИНА
 
Ой гей, гей! Скільки то було в краю нашім тернини, а скільки ще й зараз є. Тулиться собі десь на скрутах пагорбів, в ямах і ровах. Наче ховається від людського ока. Неміч, а не кущ.
 
Але спробуй 'го зламати? Горде зіллечко, колюче! Ні худоба 'го не їсть, ні люди не зачіпають. Ото вже як хіба зачорніє ягодами-коралями, втоди вже не питає ніхто, чи коле, чи нє. Лакома ягода, але не до їди. Терпка і квасна. А що вже з неї за наливка, скажу вам! Як добре вистоїть, то тече густо, як мед. А ще сушать баби ягоди в п'єцу чи на сонці, або ж в братурі. І но кинь пару в окріп, поцукруй і... Що то за річ, не скажу вам! То но як спробуєш, то мовиш. А ще помагає ягода від всякої немочі. Як всередині болить, чи го' рячка, чи морозить...
 
Файна річ тернина!

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Легенди про тютюн
31 мая 2008 | Автор: Mokosh  
ТЮТЮН
 
У давню давнину, ще далеко не за пам'ятку не то що батьків або дідів наших, але й прадідів, царював десь у якійсь землі цар Давид. Був у нього один-єдиний син. Була ще у того царя Давида, проміж іншою челяддю, дівка — цариці вона услугувала, та така з себе гарна, така брава, така краля, що й не сказати. Кращої над неї не було у всім царстві тім — ні між панами, ані між мужиками. Не диво ж, що в неї й вкохався отой, що казав, царевич, Давидів син. Еге, вкохався та й удрав погану штуку, як самі здорові зараз побачите. Занедужав ото парубок. А й хворість то була не справдішня, а з хитрощами. Заслабів так, що й з кімнати не виходе. Не сила, каже, й ногами двигати. Нема мочі й порога переступити. Так-то й так. Прийшов такий час, що обідати. Звуть і його, звичайно, до гурту. Каже: «Нічого не хочу, не навернусь до страви». Не йде. Почув таке батько Давид і каже своїй жінці-цариці: «Ти б, стара, відіслала б синові хоч би печене яблучко, може б, він з'їв легенького задля трунку й солоденького, смачненького, бо не можна, хоч і хворому, бути без ніякої страви. Бо здоровий, та й то охляне, а він і подавну».

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Легенди про рослини
30 мая 2008 | Автор: Mokosh  
ГОРОХ
 
В Староконстантинівському повіті Волинської губернії горох селяни називали «сльозами Адама», і про походження гороху розповідали таку легенду. То, як господь вигнав Адама з раю, то він мусив взятися за роботу: обробляти землю, щоб прокормити себе з Євою. Трудно було Адаму звикати до тяжкої праці. І от, як він перший раз взявся обробляти землю і перший раз ходив за плугом, то дуже плакав. І де падали на землю його сльози, там виріс горох.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ОСЕТНИК
7 апреля 2008 | Автор: Mokosh  
Один раз Христос розділяв між народами всяке насіння, то й чорт дістав пшеницю та з радості біжить і кричить, щоб в дорозі не забув:
 
— Пшениця, пшениця....
 
Нарешті здогадався святий Петро і каже до Христа:
 
— Ми погано зробили, що пшеницю придали чортові, а тепер з чого будемо пекти проскуру?
 
—  Петре, маєш правду,— каже Христос,— треба його здогонити й відібрати від нього пшеницю.
 
—  Я прямо піду через поле й перестану йому дорогу.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ПЕТРІВ БАТІГ
7 марта 2008 | Автор: Mokosh  

—  А це — Петрів батіг,— указав мені мій супутник на цикорій.

 

—  Який батіг?

—  А що святий Петро вівці пасе.

—  Які вівці?


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ГАЙДАМАЦЬКІ
3 марта 2008 | Автор: Mokosh  
ТРИ КРИНИЦІ ГАЙДАМАЦЬКІ
Колись, рік на 15 тому, ми з Флором та з Оникієм Кириченком, та з Гуголькою були у Ведмедівці на ярмарку. А якийсь чоловік, знать, здалека, побачив нас та й питає:

 

—  Звідкіля ви?

—  З Суботова,— кажем.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ЗОЛОТА КОРОНА
21 февраля 2008 | Автор: Mokosh  
У лісі Закалівка, недалеко села Садки, на пагорбах, є урочище Пушкарі, яке омивають води річки Джурин. Після оранки тут знаходять черепки посуду, кам'яні сокири, кремінні рубила, наконечники стріл. Повідають люди, що тут закопана золота корона.

 

А було так. Височів на Пушкарях давним-давно замок слов'янської княгині. Коли ж одного дня на її володіння насунули ворожі орди, то княгиня звеліла слугам заховати у підземеллях замку її золоту корону. Перші напади ворогів були відбиті меткими пушкарями, що градом ядер привітали непрошених гостей. Коли ж втретє злі ординці хлинули, як повінь, в цей край, то замок не вистояв. Загинули лучники, мечники, пушкарі. Під тягарем руїн і згарищ загинула й княгиня.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  ГОРА РІХ
18 февраля 2008 | Автор: Mokosh  
На ужоцькій Верховині в мале село Ставне. Є воно окружене багатьма вершками. Один з вершків зветься Ріх. Старі люди переказують: жила раз у селі жона на ймення Петричкова. Вона держала кози. На Великдень усі люди пішли до церкви, а вона зосталася вдома сама з однорічною дитиною.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
Повернутися << 1 2 3 4 >> Наступна сторiнка
  Кабінет

Менеджмент
Пошукова оптимізація
Інтернет поради
Саморозвиток
Конкурентна розвідка



  Світлиця новин
Політика
Геополітика
Економіка
Культура
Музика
Бізнес
Світ
Спорт
Наука та здоровья
Шоу-бізнес
Огляд преси
Уряд
Наука й освіта
Суспільство
Дипломатія
Корупція
Релігія
Мас-медіа
Екологія
Туризм
Збройні сили
Правоохоронні органи
Кримінал
Пожежа
Надзвичайна ситуація
Євро-2012


  Телебачення-онлайн

24 канал новин
УТР Україна


  Радіо-онлайн

Радіо Зірочка

Твоє Радіо

Молоде радіо

Світ Радіо

НРКУ

УХ Радіо

Львівська Хвиля



  Потрібне
www.





Регистрация доменов
  Календар
«    Сентябрь 2009    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  Голосування

Дух холоду (вітру)
Радянський Миколай
Тато
Дядько з вулиці
Уособлення Новорічного свята