Головна
Про SCG
Менеджмент-консалтинг
Навчання
Management.com.ua
Контакти

20.07.2009
17-18 липня SCG провела Бенчмаркінгову сесію з управління змінами на тему "Зміна ДНК компанії" для топ-менеджерів та власників бізнесу. Зустріч було проведено у клубному форматі для обміну досвідом та навчання лідерів трансформаційних змін....
29.05.2009
27-29 травня директор SCG Олександр Саврук провів корпоративний семінар-практикум на тему "Стратегія бізнесу. Управління бізнес-процесами" для учасників програми розвитку талантів компанії "Київстар"....
22.05.2009
21 травня 2009р. відбулася перша щорічна конференція «Сучасне управління та охорона здоров’я», організована компанією SCG та Школою охорони здоров’я Києво-Могилянської академії. Метою конференції було звернути увагу на проблеми управлінського розви...
29.04.2009
29 квітня 2009 було завершено серію індивідуальних коучингових сесій для керівника групи компаній (проектування міських інфраструктурних об’єктів) за програмою "Стратегічна ідея та філософія бізнесу"....
23.04.2009
23 квітня 2009 відбулася презентація і захист індивідуальних проектів трансформації бізнесу учасників програми "Управління стратегічним розвитком компанії. Стратегія, бізнес-процеси, результативність бізнес-систем". ...

всі новини напрямку >


» РУССКАЯ ВЕРСИЯ ПРОГРАММЫ
» ENGLISH VERSION

версія для друку >

Програма створення знань
та передачі досвіду від SCG

Річна спеціалізована програма
"Побудова системного бізнесу"

  • Пропонується тільки для випускників програм MBA або керівників, що мають не менше 10 років управлінського досвіду.
  • Учасники отримують доступ до досвіду SCG — десятків успішних проектів перетворень українських компаній-лідерів та міжнародних корпорацій.
  • Програма дозволяє засвоїти принципи підходів та методологій, інструментарій провідних світових консалтингових компаній.
  • Учасники поповнять свій арсенал практиками розробки стратегій, бізнес-моделей та бізнес-процесів стратегічного рівня, організаційних структур, визначальних елементів бізнес-культури, карт відповідальності тощо.

Ведуть програму консультанти з багаторічним досвідом успішно реалізованих проектів якісного розвитку українського та міжнародного бізнесу та викладання в провідних бізнес-школах і корпоративних навчальних проектах.


Олександр Саврук

Віктор Котусенко

Оксана Щегельська

Ярослава Лоянич

Навчання відбувається в малих групах. Під час навчання здійснюється консультаційна підтримка реалізації проектів учасників з боку фахівців SCG.

  • Структура програми співвідноситься з логікою ведення проекту побудови та тюнінгу бізнес-систем.
  • Учасники працюють у спеціально розробленому середовищі створення знань і розвитку компетенцій стратегічного рівня.
  • Аудиторні заняття доповнюються роботою учасника на персоналізованому інтернет-порталі програми з LMS, що містить бізнес-кейси та спеціалізований управлінський інструментарій, аудіо- та відео-матеріали, фахові електронні статті та книги, інтерактивні завдання та тести, глосарій, платформу для спільної роботи учасників та онлайн-співпраці з консультантами SCG.
  • В рамках програми проводяться зустрічі з лідерами успішно реалізованих трансформаційних проектів

Тривалість програми — 1рік. Початок найближчої програми — 18 листопада 2009 р.

» ЗАПОВНИТИ ЗАЯВКУ

Для одержання додаткової інформації про програму заповніть, будь ласка, заявку (* - обов'язкові поля)

*Прізвище, Ім'я, По батькові:
Організація:
Сфера діяльності:
Посада в організації:
* Ваш E-mail:
Ваш телефон:
(За бажанням) На які питання Ви б хотіли одержати відповідь?

  

Наші контакти:
Людмила Білецька LB@scg.com.ua (044) 220-1250, (067) 323-6424
Віктор Котусенко VK@scg.com.ua (044) 220-1250, (067) 325-4474
02002 Київ, вул. Раїси Окіпної 4-А, оф.124

СКЛАД ПРОГРАМИ
 
1. Стратегічне лідерство (18-20 листопада 2009)

Олександр Саврук Зміни в бізнес-культурі, підходах та інструментарії в управлінні розвитком компанії у світі. Стратегічна ДНК компанії. Пошук стратегічної ідеї. "Внутрішня" та "зовнішня" стратегії. Відкриття нових можливостей для розвитку бізнесу через формування візії, місії. Цінності бізнесу. Досягнення єдності в розумінні стратегічної ідеї бізнесу.

Контурне мислення. Визначення взаємозв'язків між складовими і закономірностей. Позитивні та негативні зворотні зв'язки. Динаміка систем. Розробка концепції та втілення її в життя. Перехід до системності.

 
2. Стратегія бізнесу (23-25 грудня 2009)

Оксана Щегельська Особливості формування стратегії для подальшого моделювання бізнес-процесів, оптимізації, реінжинірингу. Пошук стратегічних рішень. Кластер. Міграція зон прибутку. Ключові компетенції компанії, business-engine.

Особливості та інструментарій у розробці бізнес-стратегії. Карти стратегії. Місце функціональних та процесних стратегій.

Принципи та методології управління процесом розробки стратегії. Етапи, наповнення, особливості.

 
3. Філософія бізнесу (4-5 лютого 2010)

Віктор Котусенко Філософський метод і раціональність у бізнесі. Фундаментальний підхід і бачення загальної картини. Осмислення досвіду. Управління знанням.

Внутрішній світ людини. Здобуття цілісності. Філософська практика, «логотерапія».

Поняття якості. Філософія кайдзен. Принципи проведення змін.

Чесноти, бізнес-навички і відповідальність. Гармонійна організація.

 
4. Управління бізнес-процесами (24-26 березня 2010)

Олександр Саврук

Оксана Щегельська

Переосмислення принципів управління. Логіка роботи бізнес-систем. Процесний підхід до організації бізнесу. Поняття та феномен бізнес-процесу. Розуміння бізнес-процесів. Ланцюжок створення цінності для клієнтів, споживачів. Внутрішні та зовнішні клієнти. Власник бізнес-процесу. Зміна ролей в організації, особливості процесно-орієнтованої організаційної структури. Клієнти та споживачі. Продукт як пропозиція цінності. Клієнтські ряди.

Побудова бізнес-процесів. Проектування ключових, управляючих та підтримуючих бізнес-процесів. Визначення ролей і відповідальності в управлінських процесах: від посадових інструкцій до карт відповідальності. Формування корпоративних стандартів. Особливості настройки організаційної структури.

Зміна бізнес-системи і перехід на процесні принципи. Вплив бізнес-процесів на компанію. Стратегічний, культурний, технічні аспекти. Управлінські принципи процесної організації. Роботи, що не приносять доданої цінності. Потенційний ефект від використання процесного управління, переваги та можливі труднощі. Створення передумов для переходу на процесне управління.

 
5. Управління результативністю компанії (13-14 травня 2010)

Оксана Щегельська Зрозумілість стратегічних рішень, ефективність, системність впровадження за допомогою збалансованої системи індикаторів. Індикатори — «будівники», «трансформатори», «реалізатори» стратегії, процесів, бізнес-культури.

Методологія розробки індикаторів стратегічного та операційного рівнів.

Культура планування в контексті процесного підходу до бізнесу. Принципи у встановленні цільових значень індикаторів, у розподілі відповідальності за досягнення.

 
6. Організаційна культура (30 червня - 2 липня 2010)

Ярослава Лоянич Людина — архітектор реальності. Мозок і емоції. Структура особистості. Проект особистості, значення інтуїції. Піраміда ефективності людини.

Організаційна культура. Феномен лідера. Види лідерства. Спосіб трансляції бізнес-ідеї в компанії. Цінності організації і принципи їх втілення. Компетенції та їх застосування в побудові процесної організації. Формальні та неформальні комунікації. Етапи формування організаційної культури.

Формування культури відповідальності на етапі змін організації. Агенти змін і робота зі спротивом персоналу. Приклади запровадження цінності інновації і розвитку. Навчання і створення команди.

Управління персоналом у процесній організації. Вимоги до менеджерів. Рівні зрілості. HR-менеджер як власник бізнес-процесу. Складові процесу. Філософія організації, що навчається. Компоненти і принципи побудови компенсаційного пакету.

Економіка і політика. Лідер бізнесу як частина економіко-політичної системи. Формування суспільної думки. Мораль лідера в системі.

 
7. Управління Групою компаній (5-6 серпня 2010)

Оксана Щегельська

Віктор Котусенко

Формування стратегії Групи компаній. Основні компетенції Групи. Особливості глобалізації і позиціонування.

Принципи управління портфелем бізнесів. Природа виділення (консолідації) бізнес-одиниць.

Візія Власника. Взаємовідносини: власники — топ-менеджмент бізнесів, «вододіл у відповідальності» між корпоративним центром (головним офісом / керуючою компанією) та бізнес-одиницями, природний конфлікт.

Принципи, методології, інструментарій побудови корпоративного центру / керуючої компанії / головного офісу. Налаштування бізнес-процесів.

 
8. Корпоративне управління (2-3 вересня 2010)

Оксана Щегельська Природа власності. Історичний, економічний, філософський контекст. Права і відповідальність власника.

Місце корпоративного управління в системі управління бізнесом: корпоративне управління і корпоративний менеджмент; варіанти відносин менеджменту з власником (приватна компанія, партнерство, публічна компанія).

Основні поняття корпоративного управління: Стейкголдери, Рада директорів, Незалежний директор. Ключові проблеми корпоративного управління: формування і оновлення Рад директорів, колективне прийняття рішень, розподіл повноважень.

Проблеми корпоративного управління в Україні: структура учасників ринку і корпоративне право України, дистанціювання власника від управління, вихід на ринки капіталу, корпоративна соціальна відповальність. Корпоративне управління в світі. Глобальні тенденції.

 
9. Ведення змін (6-8 жовтня 2010)

Олександр Саврук

Оксана Щегельська

Природа змін. Керувати чи вести зміни?

Принципи, методології, особливості.

Забезпечення ефективного запровадження багаторівневих змін у компанії: управління внутрішніми проектами розвитку.

Бенчмаркінг досвіду впровадження проектів розвитку в українських та міжнародних компаніях.

Захист проектів. Випуск (18-19 листопада 2010)

За детальнішою інформацією звертайтеся до:
Людмили Білецької LB@scg.com.ua (044) 220-1250, (067) 323-6424
Віктора Котусенка VK@scg.com.ua (044) 220-1250, (067) 325-4474
02002 Київ, вул. Раїси Окіпної 4-А, оф.124

до верху ^

02002 Україна, Київ
вул. Раїси Окіпної, 4-А, офіс 124
тел. +38 (044) 220-1250
scg@scg.com.ua

Copyright © 2006-2009, SCG