This version of the page http://www.usdp.kiev.ua/?mid=144 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-14. The original page over time could change.
Українська соціал-демократична партія

10 запитань

10 запитань

1. Коли була заснована УСДП?

Установчий з’їзд Української соціал-демократичної партії (УСДП) відбувся 3 жовтня 1998 року в м. Києві. 11 грудня 1998 року Міністерство юстиції України зареєструвало УСДП як політичну партію.

2. Чиї інтереси відстоює УСДП?

УСДП відстоює інтереси людей, які заробляють на життя власною працею і не експлуатують найману силу для отримання надприбутків, всіх тих, хто своєю працею створює економічний добробут України.

3. В чому відмінність УСДП від інших партій?

УСДП має план-мінімум для вирішення актуальних проблем сьогодення та план-максимум стратегічного розвитку української держави на кілька років вперед.

УСДП базується на сучасних демократичних цінностях – свобода, справедливість, рівність і солідарність та водночас спирається на традиційні цінності українського народу – розвиток особистості, добробут сім’ї, держава, яка захищає національні інтереси та відстоює інтереси людини праці.

Відстоюючи традиційні соціал-демократичні підходи до вирішення нагальних проблем, УСДП відкрита для нових сучасних ідей, але бере у свій багаж тільки ті з них, що можуть продемонструвати ефективний результат в українських умовах.

УСДП стоїть на засадах соціальної ринкової економіки, яка надає можливості для вільної підприємницької реалізації з урахуванням принципів соціальної солідарності та соціальної підтримки для тих, хто її потребує.

УСДП – партія, що має свої глибокі традиції та водночас молода партія за своїми духом та енергією. Пріоритетну увагу ми надаємо молоді, тому що вважаємо її найбільш активною рушійною силою для розвитку України.

4. Скільки громадян об`єднує УСДП?

Сьогодні в лавах УСДП налічується 86 тисяч осіб.

5. Хто очолює партію?

Голова УСДП – Євген Корнійчук, перший заступник Міністра юстиції України. На момент  обрання з’їздом - 4 листопада 2006 року, - народний депутат України V скликання (фракція „Блок Юлії Тимошенко”), перший заступник Голови Комітету ВР з питань правової політики.

6. Якими є пріоритети УСДП?

Наші найближчі пріоритети:

Розбудова парламентської демократії, забезпечення реалізації економічної програми УСДП, яка виходить з реальних інтересів та потреб людини праці. УСДП виступає за обмеження інтересів великого капіталу в інтересах держави, сім’ї та людини праці: робітників, селян, службовців, наукової, технічної, творчої інтелігенції, малих та середніх підприємців, пенсіонерів, молоді.

Гідне суспільство, в якому базовими цінностями є свобода, справедливість, рівність і солідарність;

Побудова держави загального добробуту (із системою соціального забезпечення, безкоштовною освітою та доступною охороною здоров’я), яка не лише надає кожній людині рівні стартові можливості, але й гарантує кожному гідний рівень життя;

Ефективна і соціально орієнтована економіка, яка поєднує загальнодоступне право на працю із справедливою її оплатою,  акцентом на розвитку малого підприємництва, робітничих і споживчих кооперативів, контролем за функціонуванням економіки з боку професійних спілок;

Запровадження в повсякденне життя європейських стандартів гендерної рівності, послідовна стратегія подолання прихованої дискримінації жінок в трудовому процесі та політичному житті;

Гідне і соціально захищене життя людини праці: введення погодинної оплати праці, законодавче закріплення тривалості робочого тижня, запровадження подвійної ставки оплати праці за роботу понад норму, захист інтересів працівників шляхом державного стимулювання активності профспілок, реформування пенсійної системи;

Розумний баланс між потребами економічного зростання і правом кожної людини на безпечне навколишнє середовище.

Наш пріоритет на міжнародній арені - набуття повноправного членства в Соціалістичному Інтернаціоналі.

7. Наскільки масовою є УСДП?

Сьогодні партія нараховує більше 6,5 тисяч первинних (районних, міських та сільських) організацій у всіх областях України, містах Києві та Севастополі.

8. В яких органах влади представлена УСДП?

Голова партії - Євген Корнійчук працює першим заступником Міністра юстиції України. Заступник Голови УСДП Петро Кравчук - на посаді заступника Міністра транспорту та зв'язку України. УСДП представлена у Верховній Раді України VI скликання вісьмома народними депутатами (фракція БЮТ). Це Олена Шустік, Володимир Левцун, Ігор Воротнюк, Микола Ковзель, Олег Лукашук, Олег Маліч, Сергій Власенко, Валерій Дубіль. Крім того, понад 800 депутатів від УСДП працюють у місцевих радах.

9. Хто є союзниками УСДП?

Наш головний союзник – партія „Батьківщина” (Голова – Юлія Тимошенко), разом з якою УСДП є засновником Блоку Юлії Тимошенко. Наші союзники та партнери – це ті політичні партії та громадські організації, які:

не лише демонструють прихильність соціал-демократичним цінностям: СВОБОДА, СПРАВЕДЛИВІСТЬ, РІВНІСТЬ і СОЛІДАРНІСТЬ, але й втілюють свої переконання на практиці;

виражають інтереси більшої частини українського суспільства, яка заробляє на життя власною працею, а не отримує надприбутки через експлуатацію чужої праці;

поєднують демократичний плюралізм думок у своїй внутрішній діяльності;

втілюють демократичні ідеали в практиці державного управління та політичного життя;

відповідальні перед виборцями і українським народом в цілому.

10. Де знаходиться штаб-квартира УСДП?

Штаб–квартира знаходиться за адресою: 01001, м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б.

Тел. (8 044) 495–64–60, (8 044) 495– 64 –61 ф. (8 044) 495– 64–62.