Державний комітет телебачення і радіомовлення
Чернівецька Міська Рада
Управління пенсійного фонду
Управління культури і туризму Чернівецької ОДА
Газета „Доба”
Газета „Погляд”
Газета „Версії”
Газета „Молодий Буковинець”
Газета „Час”
Газета „Свобода Слова”
Газета "Буковина"
buknews
Агентство „Press”
Територіальні громади Чернівецької області
Новини Путильщини
Вижницький район
Кіцманський район
Новодністровська міська рада
Фестиваль "Захарецький гарчик"
Сторінки пам`яті Володимира Івасюка
  Новини

Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до Закону "Про рекламу" (щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення).
Законопроектом (реєстр. №3081) пропонується доповнити чинний закон визначенням терміну "телепродаж", конкретизувати загальні вимоги до реклами, спонсорства теле- і радіопередач із використанням назв лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, заборонити телепродаж зазначених товарів та послуг і тим самим привести його у відповідність з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення.
На засіданні члени Комітету зазначали, що під час підготовки законопроекту до другого читання від народних депутатів, надійшло понад 10 поправок, більшість з яких враховано.
Зокрема, народні депутати підтримали поправку, згідно з якою "телепродаж - це окремий вид реклами, що транслюється по телебаченню та містить публічну пропозицію укласти договір купівлі - продажу щодо визначеного товару".
Враховано також пропозицію, відповідно до якої "трансляція кіно- і телефільмів, за умови їх тривалості понад 45 хвилин, може перериватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) через кожні 45 хвилин".
На думку членів Комітету, прийняття законопроекту сприятиме інтеграції нашої держави до європейського телепростору, допоможе відкрити нові додаткові можливості для активізації діяльності вітчизняних телевізійних організацій в міжнародному обміні програмами та їх спільному виробництві.

Інформаційне управління Верховної Ради України

13.03.2009 15:35
Всього коментарів : 0

Ваше ім'я*

Понедiлок - П'ятниця
10:00, 19:00
Субота
10.00, 17.30
Субота
18.15
Вівторок, Четвер - 18.00
П`ятниця - 10.25
Неділя
10.00
Неділя
11.15
Неділя
18.15
Неділя
11.15
Неділя
18.45
Неділя
19.00
Середа
10.25
Всі права захищені © ЧДТРК 2004-2008 - CeCILL Free License
Web pages designed