This version of the page http://www.uintei.kiev.ua/viewpage.php?page_id=32 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-11. The original page over time could change.
УкрІНТЕІ
укр рус eng
Головна
Про УкрІНТЕІ
Система НТІ
Партнери УкрІНТЕІ
Міжнародне співробітництво
Журнал "Науково-технічна інформація"
Вісник УкрІНТЕІ
Трансфер інноваційних технологій
Інформаційна продукція та послуги
Науково-технічні заходи
Контакти
Стара версія сайту

Адреса:
03680, м. Київ
вул. Горького, 180

тел. +38 (044) 528-25-22

факс. (044) 528-25-41

E-mail: uintei@uintei.kiev.ua
www.uintei.kiev.ua

Рівненський ЦНТЕІ

Рівненський державний центр науково-технічної і економічної інформації

Створений за наказом Держплану УРСР від 4.04.1974 р. № 57, розпочав свою діяльність з серпня 1974 р.

Діяльність центру спрямовано на інформаційну підтримку соціально-економічного розвитку регіону шляхом забезпечення інформацією юридичних і фізичних осіб усіх форм власності. Інформаційне забезпечення здійснюється в напрямі розширення видів і підвищення якості інформаційної продукції та послуг, що надаються користувачам інформації.

Головним в інформаційній діяльності ЦНТЕІ є створення інформаційних ресурсів, які б відповідали вимогам і потребам як науковців, так і виробничників. В основу формування інформаційних ресурсів центру покладено цілісну систему розподілу надходжень джерел інформації за регіональним принципом та створення корпоративних баз даних.

Базою для інформаційного забезпечення є скомплектовані довідково-інформаційні фонди ЦНТЕІ, що нараховують понад 1,5 млн. первинних документів на паперових носіях і близько 20 тис. записів у 13-ти базах даних та доступом до Інтернету.

Особлива увага приділяється формуванню електронних ресурсів. Це дало змогу досягти якісно нового рівня повноти й оперативності задоволення інформаційних потреб користувачів. Унаслідок постійного і швидкого зростання обсягів світових інформаційних ресурсів, розвитку інформаційних і телекомунікаційних технологій та відсутності можливості кожної окремої організації задовольнити запити своїх користувачів власними фондами, виникає потреба в розширенні обсягів корпоративних баз даних ЦНТЕІ, формуванні власних баз даних.

Організаційно-методична робота з користувачами інформації проводиться через консультаційні пункти з питань захисту інтелектуальної власності; енергозбереження; охорони праці та техніки безпеки; інформаційної підтримки підприємництва; вдосконалення систем управління якістю. Форми робіт різні, але серед них переважають консультації, семінари, підготовка добірок, випуск спеціальних видань з окремих напрямів діяльності.

Користувачі забезпечуються необхідними законодавчими та інструктивно-методичними матеріалами, а також отримують необхідні консультації в усіх діючих консультаційних пунктах.

Особлива увага приділяється підготовці та проведенню заходів з підвищення кваліфікації працівників підприємств і організацій.

Одним із основних напрямів роботи є інформаційне забезпечення підприємств та організацій з питань охорони праці. У відділі інформації з цих питань щомісячно отримують інформаційні послуги близько 300 користувачів. Організована робота постійно діючої виставки-продажу нормативно-технічної, законодавчої та методичної літератури з охорони праці. За сприяння територіального управління Держгірпромнагляду України по Рівненській області видається науково-виробничий журнал «Безпека праці». Спільно з ДП «Рівненський експертно-технічний центр» проводяться семінари для фахівців.

Рівненський ЦНТЕІ має фонд нормативної документації, що налічує понад 170 тис. примірників. За Агентською угодою з Держспоживстандартом України виконуються роботи з виготовлення та розповсюдження на території України копій нормативних документів, здійснюється діяльність щодо легалізації копій нормативних документів, які знаходяться у фондах підприємств.

Для інформаційного обслуговування регіональних органів управління діє система аналітичного інформування та забезпечення за замовленнями й дорученнями. На постійному абонентному обслуговуванні знаходяться 33 керівники місцевих органів влади.

Центр зареєстрований як суб’єкт видавничої справи, що дає змогу видавати книги, брошури та інші друковані видання сторонніх замовників.

в.о. директора Рівненського ЦНТЕІ Новосад Микола Романович
Поштова адреса: вул. Замкова, 22-а, м. Рівне, 33028.
Тел.:(0362) 22-23-44.
Факс: (0362) 62-04-49.
Е-mail: info@cntei.rv.ua.











 |  Про УкрІНТЕІ  |  Система НТІ  |  Партнери УкрІНТЕІ  |  Міжнародне співробітництво  |  Інформаційна продукція та послуги  |  Науково-технічні заходи  |  Контакти
COPYRIGHT © 2007 УкрІНТЕІ