This version of the page http://www.uintei.kiev.ua/viewpage.php?page_id=23 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-11. The original page over time could change.
УкрІНТЕІ
укр рус eng
Головна
Про УкрІНТЕІ
Система НТІ
Партнери УкрІНТЕІ
Міжнародне співробітництво
Журнал "Науково-технічна інформація"
Вісник УкрІНТЕІ
Трансфер інноваційних технологій
Інформаційна продукція та послуги
Науково-технічні заходи
Контакти
Стара версія сайту

Адреса:
03680, м. Київ
вул. Горького, 180

тел. +38 (044) 528-25-22

факс. (044) 528-25-41

E-mail: uintei@uintei.kiev.ua
www.uintei.kiev.ua

Волинський НІЦ

Волинський державний науковий та інформаційний центр

Волинський НІЦ є правонаступником Волинського державного науково-інноваційного центру, створеного постановою/наказом Президії НАН України та Міністерством України у справах науки та технології від 12.02.1999 р. № 49/58.

Волинський НІЦ орендує приміщення загальною площею 50 м2. Технічне забезпечення центру дає змогу всі інформаційні процеси здійснювати з використанням сучасних технологій. Крім того, виконується тиражування та виготовлення брошурних варіантів документації на замовлення.

Останнім часом розширилася географія обслуговування користувачів інформації: крім волинян, до Волинського НІЦ звертаються користувачі Львівської, Рівненської, Сумської областей та м. Києва найрізноманітніших категорій - аспіранти, студенти, ІТП, підприємці, науковці, медичні працівники, організатори туризму, працівники АПК регіону.

Науково-аналітична діяльність центру стосується пріоритетних напрямів розвитку Волині та актуальних виробничо-інноваційних аспектів з урахуванням правозахисту інноваційної діяльності, авторського права і договорів комерційної концесії, а також проблем охорони праці, медицини та фармакології.

Інформаційне обслуговування регіональних органів управління покладено на працівників системи аналітичного інформування за дорученням.

Волинський НІЦ виконує тематичні запити з питань набуття прав на об’єкти інтелектуальної власності в різних галузях виробництва: сучасні будівельні технології, харчова і переробна промисловість, медицина, а також сільськогосподарське машинобудування, енергетика.

Базою для проведення інформаційно-консультаційних послуг слугує скомплектований патентний фонд описів охоронних документів та офіційних бюлетенів патентного відомства України на паперових носіях та фонд СРСР, а також фонди законодавчої та нормативної літератури у сфері інтелектуальної власності, передові комп’ютерні технології для проведення патентних пошуків і досліджень, зокрема Інтернет, електронні бази даних та довідково-пошуковий апарат.

Придбані документи з питань охорони праці, що є достатньо потужною додатковою базою даних для обслуговування користувачів. Особливо цінною ця БД є для невеликих підприємств, де нема посадової особи, що займається проблемами охорони праці та техніки безпеки.

Щорічно в читальному залі центру видається 6,3 тис. патентних документів. Найактивнішими користувачами послуг центру є науково-дослідні установи, освітні заклади, підприємства виробничої та невиробничої сфери, а також численні підприємницькі структури і окремі фізичні особи.

У читальному залі патентного фонду проводяться практичні заняття для студентів МАУП, ЛДТУ та ВНУ ім. Лесі Українки з основ творчості та патентознавства.
Найбільш значні заходи проводяться центром до Дня науки та до Дня винахідника і раціоналізатора, на яких аналізуються стан винахідницької і раціоналізаторської діяльності, питання інформаційно-патентного забезпечення в області. У рамках Дня винахідника і раціоналізатора організовуються виставки, на яких репрезентуються науково-технічні винахідницькі рішення та раціоналізаторські пропозиції, законодавча і методична література з інтелектуальної власності тощо.

На постійно діючій виставці в облдержадміністрації центр створив стенд «Правозахист інтелектуальної власності на Волині».

Центр активно публікує власні наукові розробки та отримує патенти на об’єкти інтелектуальної власності, які створено у співпраці з науковими установами Волині.


Директор Волинського НІЦ Кужель Емма Вікторівна.
Поштова адреса: вул. Рівненська, 48, м. Луцьк, 43020.
Тел. (0332) 28-50-98.
Е-mail: volpatent@gmail.com; emma@privat-online.net.











 |  Про УкрІНТЕІ  |  Система НТІ  |  Партнери УкрІНТЕІ  |  Міжнародне співробітництво  |  Інформаційна продукція та послуги  |  Науково-технічні заходи  |  Контакти
COPYRIGHT © 2007 УкрІНТЕІ