This version of the page http://kpi.ua/press (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-11. The original page over time could change.
Новини НТУУ"КПІ" | Національний технічний університет України
Пропустити навігацію.
Національний технічний університет України
"Київський політехнічний інститут"

Новини НТУУ"КПІ"

Наукові заходи та події

Олімпіада з програмування «KPI-open 2009»

З 30 червня по 4 липня 2009 року в НТУУ «КПІ» пройшла Четверта міжнародна відкрита студентська олімпіада з програмування ім. С.О.Лебедєва – В.М.Глушкова «KPI-open 2009».

Новини Міжнародної програми «Університетський альянс SAP»

У Національному технічному університеті України "КПІ" 3 липня 2009 року відбулося святкове вручення дипломів магістрів ННК "Інститут прикладного системного аналізу". Цей перший в Україні випуск фахівців з роботи з рішеннями SAP за спеціалізаціями "Інформаційний менеджмент і автоматизація бізнес-процесів" і "Системний аналіз в менеджменті проектів" - результат вдалого проекту провідних IT-компаній України в рамках програми SAP "Університетський альянс SAP".

Проект ЮНІДО реалізується

Зустріч з менеджером проекту ЮНІДО Петрою Швагер відбулася в НТУУ “КПІ” 7 липня 2009 р. Було обговорено основні напрями подальшої реалізації проекту ЮНІДО в Україні “Започаткування та функціонування в Україні національної програми з чистого виробництва” та роботи Національного центру більш чистого виробництва.

САІТ – 2009

Міжнародні науково-технічні конференції з системного аналізу та інформаційних технологій (САІТ), що їх з 1999 р. щорічно проводить ННК “ІПСА”, є авторитетним форумом фахівців із системного аналізу складних систем різної природи, інтелектуальних систем прийняття рішень, грід-технологій та прогресивних інформаційних технологій.

Урочистості, присвячені 120-річчю від дня народження - всесвітньо відомого авіаконструктора Ігоря Івановича Сікорського

25/05/2009 - 14:30
25/05/2009 - 18:00

25 травня 2009 року в Національному технічному університеті України ”Київський політехнічний інститут” відбулись урочистості з нагоди 120-ої річниці від дня народження всесвітньо відомого авіаконструктора, творця гелікоптерів, студента Київської політехніки в 1907–1911 роках Ігоря Івановича Сікорського, який увійшов в світову історію авіації як автор перших у світовій практиці авіабудування багатомоторних літаків та гелікоптерів. Саме в розробках конструкцій гелікоптерів найбільше розкрився талант Ігоря Сікорського.

Науково-технічне співробітництво

Відкриття в КПІ курсу лекцій “Хіросіма – Нагасакі”

Першого вересня в Залі засідань Вченої ради за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Й.В. п.Тадаші Ідзава відбулася перша лекція з циклу “Hiroshima-Nagasaki Peace Study Course”. Цей курс запроваджується з ініціативи міжнародного об'єднання “Мери за мир”, представник якого – мер м. Хіросіми п.Акіба під час візиту до Японії проректора з міжнародних зв'язків С.І.Сидоренка передав НТУУ “КПІ” запрошення долучитися до руху за без'ядерний світ.

Семінар з японськими бізнесменами

Семінар за участю представників бізнесу Японії відбувся 22 червня в Українсько-японському центрі НТУУ “КПІ”. Незважаючи на світову економічну кризу, інтерес закордонних партнерів до спільних з Україною проектів не зменшується.

Візит делегації фірми «Самсунг»

Делегація фірми «Samsung Electronics» (Республіка Корея) у складі Chung Min Нyung – віце-президента, керівника групи; Park Wonjoo – віце-президента, керівника лабораторії; Lee Kwang Kee – головного інженера, керівника лабораторії; Park Hun Ju – старшого менеджера; Kim Hyo Gyu – голови SRC; Lee Sun Gi – інженера-техніка SRC; Kim Young Yoon – директора SURC; Андрія Пісуненка та Сергія Кравченка – проектних менеджерів SURC 4 червня відвідала НТУУ «КПІ».

Візит казахських колег

Делегація Євразійського національного університету ім. Л.М.Гумільова (ЄНУ) на чолі з ректором Б.Ж.Абдраїмовим відвідала НТУУ “КПІ” 11 червня 2009 р. Гостей вітали перший проректор НТУУ “КПІ” Ю.І.Якименко, проректори Г.Б.Варламов і С.І.Сидоренко, декан міжнародного факультету Г.Г.Власюк та ін.

Візит делегації Чжецзянського університету

29 травня Київську політехніку з дружнім візитом відвідала делегація Чжецзянського університету. До її складу ввійшли: проф. Ян Вай – президент Чжецзянського університету (КНР), проф. Шен Джі – заступник директора з міжнародного співробітництва та проф. Жу Юан – секретар президента.

Гості мали зустріч з керівнимцтвом університету, на якій було обговорено питання майбутнього співробітництва між НТУУ “КПІ” та Чжецзянськом університетом, а також діяльність Китайсько-українського центру високих технологій на 2009-2010 рр.

Адміністративні новини

Доповідь ректора НТУУ “КПІ” академіка НАН України М.З. Згуровського на сесії професорсько-викладацького складу 28 серпня 2009

Шановні колеги!

Дозвольте привітати вас з новим навчальним роком, 18-ою річницею незалежності України і побажати міцного здоров'я та успіхів у роботі. Навчальний рік, що минув, був для нас одночасно і плідним і складним. Складним через економічну та політичну кризу, яка торкнулася всіх ланок суспільства, промисловості, науки, освіти.

Образ юності і свободи в КПІ

Скульптурну композицію, присвячену українській поетесі Олені Телізі, було відкрито 31 серпня в рамках святкування Дня першокурсника. Це перший пам'ятник О.Телізі на теренах України. Образ, втілений у бронзі, несе відчуття гідності, шляхетності, свободи.

Фестиваль світових зірок у «Національному центрі шахового мистецтва» НТУУ «Київський політехнічний інститут»

Традиційний (18-тий) Міжнародний шаховий турнір «Відкритий кубок Києва – Кубок Незалежності» (турнір «А») пройшов 13–23 серпня 2009 року у 12 залі науково-технічної бібліотеки НТУУ «КПІ» Цей турнір проводиться щорічно з першого року незалежності України, і є офіційним змаганням, що зареєстроване Міжнародною шаховою федерацією (ФІДЕ), і відомий в багатьох країнах світу. Турнір проходив він за швейцарською системою в 11 турів.

150-й випуск офіцерів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

20 червня 2009 року відбулася урочиста подія – 150-й випуск офіцерів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації НТУУ “КПІ”.

Випуск молодих офіцерів

20 червня 2009 року на території Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років” відбулася урочиста церемонія вручення службового прапора Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут” та чергового випуску офіцерів.